Girona

Abonats a l’última hora

Igual que en els últims cinc cursos a 2a A, el Girona arriba a la penúltima jornada amb deures pendents

Excepte en la temporada 2014/15, amb la decepció del Lugo, l’equip sempre ha assolit l’objectiu

Després de perdre quatre dels últims sis partits i els dos últims de manera consecutiva contra el Tenerife (0-1) i l’Sporting (2-1), el Girona s’ha abocat a un final de lliga regular d’infart, i és que els de Míchel molt probablement necessitaran guanyar les dues últimes jornades de lliga per accedir al play-off, ja que Las Palmas, amb els mateixos punts que els gironins, i la Ponferradina, amb un punt menys, l’estalonen. Però no tot són notícies dolentes, ja que el Girona continua depenent de si mateix per acabar la lliga en la sisena posició. A més, els dos rivals que li queden –dissabte, el Mirandés a Montilivi i, el diumenge següent, el Burgos a El Plantío– no s’hi juguen res, tot i que això no sigui una garantia de res, com ja va comprovar l’Oviedo dilluns contra el Saragossa en un partit boig (3-3).

Deures pendents

No haver rematat la feina en les últimes jornades és un dèbit innegable per a un Girona que semblava que arribava amb molt bones sensacions al tram final, però que s’ha anat desgastant amb el pas de les jornades. Tot i això, el club de Montilivi no viurà res en els pròxims quinze dies que no hagi viscut abans, ja que en les últimes temporades a segona divisió A els gironins s’han acostumat a deixar-se deures pendents per a les dues últimes jornades de la lliga regular. De fet, en les cinc temporades anteriors del Girona a la categoria de plata, l’equip mai ha arribat a les últimes jornades amb una posició assegurada i el desenllaç de la lliga regular s’ha hagut de viure sempre amb tensió.

Quan es parla de les últimes jornades, per a tothom qui envolta el Girona és inevitable pensar en la temporada 2014/15. Aquell curs els gironins no arrencaven amb l’objectiu de l’ascens, però van arribar a la penúltima jornada en la segona posició. El desenllaç el coneix tothom, i és que el Girona va empatar en l’última jornada contra el Lugo, que no s’hi jugava res, amb un gol dels gallecs al límit, i va quedar sense ascens a primera. Un bon avís per als qui es vulguin refiar de rivals sense res en joc.

Aquella garrotada va ser l’inici dels finals de lliga trepidants que ha viscut el Girona en els darrers anys. És el més recordat, però la realitat és que, parlant només de la lliga regular, és l’únic que no va acabar bé. I és que, a partir de llavors, el Girona sempre que ha arribat a la penúltima jornada amb deures pendents ha aconseguit l’objectiu amb què afrontava els dos últims partits de lliga. Gairebé sempre, en la temporada 2015/16 i les dues últimes, l’objectiu –no l’inicial, sinó el realista segons la classificació– era, com ara, entrar al play-off. I, és clar, la temporada 2016/17 l’objectiu era l’ascens directe.

Cert és, també, que en molts casos el Girona ha afrontat el desenllaç de la lliga regular amb un coixí de punts que ara no té. De fet, per això en la majoria de casos l’objectiu s’ha segellat matemàticament en la penúltima jornada. Una opció que ara existeix, si dissabte el Girona guanya, l’Oviedo guanya Las Palmas i la Ponferradina no guanya, però que sembla complicada. Altres cursos, però, ha tocat patir fins a l’últim sospir, com va passar en la temporada 2015/16, en què el Girona partia encara pitjor que ara, ja que estava fora de les posicions de play-off després de la 40a jornada, però que va acabar aconseguint la classificació gràcies a un gol en els minuts finals a Ponferrada. Si ha d’acabar igual, es firma ràpid.

Els primers anys, la tensió era no baixar

En els últims anys, el Girona ha resolt a última hora molts dels deures pendents que s’havia deixat per entrar al play-off. Però aquests no són els únics patiments que ha viscut el conjunt gironí en les últimes jornades a 2a divisió A. De fet, són els més fàcils de portar. I és que durant els primers anys a la categoria de plata, abans de somiar l’ascens a primera, deixant de banda l’any de Rubi, el Girona va arribar tres vegades a la penúltima jornada amb la permanència encara en joc, i en un parell d’ocasions amb una situació més que delicada, però el desenllaç sempre va ser positiu per als gironins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)