Debat al mig del camp

Amb l’aparició d’Iván Martín, que ha restat protagonisme a Pol Lozano en les últimes jornades a la medul·lar, Míchel amplia la nòmina de peces que pot utilitzar a la demarcació

La recuperació de Ramon Terrats, absent per lesió, un nou efectiu

“Ara ja tant se val qui jugui. S’ha d’entrar al ‘play-off’ i no pensar individualment”, diu Aleix García, un fix

No es troba el Girona en la millor de les dinàmiques, almenys de resultats, per afrontar el tram final de campionat. Dues victòries i tres derrotes en les darreres cinc jornades acumula l’equip orientat per Míchel Sánchez, que està sense xarxa de seguretat per als dos últims partits en l’objectiu de classificar-se per al play-off d’ascens a primera divisió. S’ha complicat la vida el conjunt blanc-i-vermell en aquests últims cinc enfrontaments, duels que tenen com a denominador comú que, pràcticament en tots, hi ha hagut un mig del camp diferent.

I és que la parella Pol Lozano-Aleix García, sobre la qual va fer-se l’equip durant un tram important de la temporada, només ha coincidit un dia en aquesta sèrie de 6 punts obtinguts de 15 disputats i, menys el dia del Tenerife en què Pol estava sancionat, ha estat per decisió tècnica. Només al feu de l’Alcorcón (victòria, 0-1) van jugar tots dos plegats; contra la Real Sociedad B (victòria, 2-0), el doble pivot van ocupar-lo Iván Martín i Víctor Sánchez; contra el Cartagena (derrota, 3-0), Víctor Sánchez i Aleix García; mentre que contra el Tenerife (derrota, 0-1) i l’Sporting (derrota, 2-1) van jugar Aleix García i Iván Martín, amb Borja García també ajudant, i aquests han estat els únics dos partits en què s’ha repetit.

Amb més opcions que mai i la necessitat de guanyar apressant, Míchel, doncs, té un debat intern amb la medul·lar. “Per mi el mister entén molt de futbol. Qualsevol jugador que jugui al mig del camp està més que capacitat per fer-ho bé”, va assegurar ahir en roda premsa un dels fixos, Aleix García, que ha completat els 90 minuts les últimes quatre jornades i acumula 34 titularitats en el curs. Acostumat a jugar amb Pol Lozano al mig del camp, el d’Ulldecona ha vist com el tècnic del grup gironí ha desfet en els últims matxs l’esmentat doble pivot que tan bé li havia funcionat i està sent Iván Martín, un mitjapunta originalment, qui està tenint més protagonisme en la línia de mitjos. El jugador cedit pel Vila-real és ara una alternativa més per a la demarcació i de fet és un dels que més està participant. El dilema existent és que Iván es tracta d’una peça capaç de crear joc per si sola, però també és cert que la seva presència al mig del camp, perquè no va en la seva naturalesa futbolística en tractar-se d’un jugador eminentment ofensiu, li resta una consistència defensiva a l’equip que sí que li poden donar el mateix Pol Lozano, Ramon Terrats –que ja va entrar a la llista contra l’Sporting després de sis setmanes lesionat–, Ibra Kebé o Víctor Sánchez –que està lesionat i té complicat jugar més en la lliga regular. “Estem tots preparats i no sabem qui jugarà el pròxim partit. Ara estem en un punt de la temporada en què tant se val qui jugui. S’ha de pensar complir l’objectiu, d’entrar al play-off, i no pensar individualment”, va indicar Aleix, mentalitzat per al duel de dissabte a Montilivi contra el Mirandés (22 h), la primera final. “És un dia molt important. Pot ser decisiu si guanyem. Els ànims de l’equip estan tranquils, sabent que estem on volem, tot i que venim de dos derrotes seguides”, va dir. “Crec molt en l’equip. Quan estem endollats som capaços de guanyar a qualsevol”, va concloure.

VÍCTOR S.
2 partits disponible 2 partits jugats 145 minuts 2 titularitats 1 triomf 0 gols (0 total)0 assistències (0 total)

EL DOBLE PIVOT

Míchel ha desfet en els darrers duels la parella Aleix García-Pol Lozano
ALEIX G.
5 partits disponible 4 partits jugats 360 minuts 4 titularitats 1 triomf 0 gols (1 total) 0 assistències (4 total)

MALA RATXA

Dels últims cinc partits, el Girona n’ha guanyat dos i n’ha perdut tres. 6 punts de 15
IVÁN M.
5 partits disponible 5 partits jugats 434 minuts 5 titularitats 2 triomfs 0 gols (0 total) 0 assistències (1 total)
IBRA K.
3 partits disponible 1 partit jugat 16 minuts 0 titularitats 1 triomf 0 gols (1 total) 0 assistències (0 total)
POL L.
4 partits disponible 3 partits jugats 136 minuts 1 titularitat 2 triomfs 0 gols (1 total) 0 assistències (1 total)
RAMON T.
1 partit disponible 0 partits jugats 0 minuts 0 titularitats 0 triomfs 0 gols (0 total) 0 assistències (0 total)