Girona

Una última estrena

Girona. Els de Míchel visiten diumenge el Burgos amb l’obligació de segellar la classificació per al ‘play-off’ a El Plantío, el 66è estadi dels gironins a la LFP

El Girona visita diumenge a les 20 h el camp del Burgos, l’estadi municipal El Plantío. És l’últim partit de la temporada regular i els gironins han de certificar la seva classificació per al play-off. Sobre el paper els de Míchel ho tenen encarrilat, perquè l’única combinació que els deixaria fora de la lluita per l’ascens és perdre a Burgos, que el Las Palmas puntués al camp de l’Sporting i que l’Oviedo guanyés a casa contra l’Eivissa. Però diumenge s’ha de rematar la feina i per això el club, conscient que l’horari no hi acompanya gens ni mica, ha incentivat els aficionats assumint el cost del bus als primers que comprin l’entrada per anar al partit.

Els de Míchel ja saben què han de fer, com ho han de fer i contra qui ho han de fer si la setmana que ve volen jugar la semifinal del play-off d’ascens i seguir somiant la possibilitat d’estar la temporada que ve a primera. El més desconegut, però, és l’escenari del partit. I és que serà la primera vegada que el Girona jugui un partit oficial a El Plantío des que va arribar al futbol professional. Concretament, el camp del Burgos es convertirà en el 66è escenari que els blanc-i-vermells trepitgen en lliga a la LFP. No és un estadi petit, perquè l’aforament és superior fins i tot al de Montilivi amb capacitat per a 12.194 espectadors, però l’avantatge que tindrà el Girona és que el Burgos ha arribat a aquest tram final de temporada sense res en joc i l’equip ja fa setmanes que s’ha deixat anar. De fet, abans de guanyar en l’anterior jornada al camp d’un Màlaga que també havia segellat la permanència, els castellans encadenaven quatre partits sense guanyar. Això sí, més val que el Girona vagi amb compte, perquè el Burgos ha aconseguit 36 dels 54 punts que s’ha jugat fins ara a casa i només ha perdut quatre partits com a local, un menys, per exemple, dels que ha perdut el Girona a Montilivi.

No els prova

Si per una altra cosa ha de vigilar el Girona aquest diumenge és que aquesta temporada ja ha demostrat que debutar en un camp no li prova. És cert que el Girona ha estat capaç de guanyar a casa contra els quatre nouvinguts a la categoria; l’Amorebieta (2-0), el Burgos (3-1), l’Eivissa (5-1) i la Real Sociedad B, però a domicili ha estat ben diferent. Va guanyar el filial de la Real a Anoeta, però era un estadi que ja coneixia. En canvi, el Girona no va ser capaç de sumar els tres punts ni a Can Misses contra l’Eivissa, on va signar un empat a un que li serviria per assegurar el play-off, ni a Lezama, on va perdre per la mínima contra l’Amorebieta (1-0).

LA TERCERA ESTRENA

Aquest curs el Girona ha jugat per primer cop a la LFP a Can Misses i a Lezama

MAL BALANÇ

L’empat contra l’Eivissa i la derrota contra l’Amorebieta no valen als gironins
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)