Girona

Un únic focus possible

El Girona només té al cap guanyar el Burgos i així no haver de gestionar cap més resultat lluny d’El Plantío

A Míchel no li preocupen ni les primes a tercers ni, en cas de classificar-se, haver de jugar tres dies després

El Girona es desplaça fins a Burgos amb un sentiment reconfortant que només té el conjunt gironí, a més del Tenerife i Las Palmas, els únics equips que volen i tenen en les seves mans jugar el play-off d’ascens a primera. Als tinerfenys només els cal saber la posició final en la taula, mentre que els gironins i els canaris han d’assegurar la seva plaça sumant, com a mínim, un punt. El tercer classificat és l’equip que entrarà a la promoció amb un sentiment més contradictori després d’estar lluitant per ascendir directament fins a l’últim sospir. Ja sigui el Valladolid, l’actual inquilí de la tercera plaça, i encara més si ho acaben fent l’Eibar o l’Almeria, quan tenien l’ascens a tocar. Per al Girona, aquest escenari de dependre de si mateix és el millor per tranquil·litzar els ànims dels futbolistes i del cos tècnic. L’única preocupació és fer la pròpia feina.

“Hem de ser nosaltres mateixos, això és el més important. L’equip està bé i hem de guanyar, ja que depenem de nosaltres mateixos, no cal ni mirar els altres resultats. És el millor que tenim per afrontar un partit d’aquestes característiques”, comentava Míchel en la roda de premsa prèvia al duel contra el Burgos de demà. Per l’entrenador madrileny, l’única preocupació és el seu jugador i com de focalitzat estigui a mostrar el màxim rendiment: “Ens centrem en la millor versió de cada jugador i només així tota la resta fluirà. Si pensem en altres coses i no estem concentrats, malament. Sabem com fer-ho i com donar el màxim rendiment, després passarà el que hagi de passar, però segur que estarem molt més a prop de la victòria”.

En l’etern debat sobre les primes a tercers que hi sol haver en l’última jornada de lliga cap a equips com ara el Burgos, que no s’hi juguen res, Míchel va ser molt clar: “No crec que influeixi en el resultat i crec en la professionalitat dels equips. A mi no m’agraden i sé que això ha millorat molt en els últims anys. M’espero el millor Burgos, que juga l’últim partit a casa, on s’ha mostrat molt fort i es vol acomiadar de la seva gent. No ens hem parat a pensar ni un segon que pugui tenir un incentiu de tercers. I crec que no necessiten cap al·licient per fer un bon partit”, analitzava el tècnic de Vallecas, que insistia: “Volem ser recognoscibles com ho hem estat durant un bon tram de curs. Cada equip ha de guanyar i ho ha de demostrar al terreny de joc, que es vegi que competim amb esportivitat.”

En la que serà la seva primera visita a El Plantío, el Girona afegirà l’estadi del Burgos a la col·lecció i ho farà directament com un dels camps per al record, sigui quin sigui el desenllaç de la temporada. A Castella és on els blanc-i-vermells podrien assegurar el seu tercer play-off seguit –el sisè en el format actual– o, en cas d’ensopegar-hi, el lloc on van dilapidar les seves possibilitats.

LES REACCIONS

Hem de ser nosaltres mateixos, això és el més important. Si pensem en altres coses i no estem concentrats anirem malament
No crec que les possibles primes a tercers influeixin en el resultat, el Burgos té prou al·licients
Míchel Sánchez
Entrenador del Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)