Girona

El mur de la resiliència

Juan Carlos, qüestionat en certs moments, està mostrant el seu millor nivell en el moment decisiu de la temporada i ha estat providencial perquè el Girona hagi arribat a la final del ‘play-off’ d’ascens

Si el Girona és capaç de superar el Tenerife en la final del play-off d’ascens a primera i torna a l’elit després de tres anys en la categoria de plata, hi haurà molts noms que es recordaran de la mateixa manera que es recorden els Granell, Pere Pons, Portu, Longo i tota la resta de jugadors que van conduir el Girona al primer ascens. Entre aquests noms, un dels que no encapçalaran cap llista però que tampoc pot faltar en cap és el de Juan Carlos. I és que el de Marchamalo va arribar al Girona en la reconstrucció de la plantilla després del descens, per agafar el relleu d’un Bono que va emprendre el camí cap al Sevilla –del que ha aconseguit allà, quan ningú s’ho esperava, se’n podria escriure un llibre–, i continua sent el guardià de la porteria blanc-i-vermella. Ha compartit banqueta amb Muric, Riesgo, José Aurelio Suárez i, ara, Ortolá. I tots ho han intentat, però ningú li ha pres el lloc. Qui més ho ha intentat ha estat Riesgo, que el va apartar de la titularitat en la segona volta del seu primer curs, el 2019/20, i en el play-off. El seu futur a Girona semblava que perillava al final del curs passat, però ara té contracte fins al juny del 2023 i res fa pensar que no continuï a l’equip el curs que ve. L’ascens podria ser l’únic hàndicap per a ell, però de mèrits per jugar a l’elit amb el Girona ningú pot discutir que n’ha fet.

En el millor moment

El paper que ha tingut Juan Carlos en els últims èxits del Girona és indiscutible. Contra el Mirandés (2-0), el primer dia que els blanc-i-vermells no es podien permetre fallar si no volien dir adeu a bona part de les possibilitats de ser al play-off, Juan Carlos va tenir un partit tranquil. Però en l’última jornada al camp del Burgos el porter castellanomanxec va ser providencial per evitar un gol que hauria deixat els gironins sense l’accés al play-off d’ascens a primera. Va ser en el minut 69, després d’un error garrafal de Jairo en la sortida de pilota que va fer que Claudio Medina es quedés absolutament sol dins l’àrea. L’atacant va xutar de primeres amb tota la tranquil·litat, gairebé ja cantant el gol, però es va topar amb el mur del Girona, que va treure una mà excel·lent a contrapeu per desviar la pilota a córner. Gol salvat, 0-0 i cap al play-off. “Tampoc crec que hagi estat l’heroi. És veritat que he estat encertat en aquella acció però el que hem aconseguit avui es deu a la feina feta durant tota la temporada”, deia el porter, sempre humil, després del partit.

Ja en la promoció, en l’anada de la semifinal contra l’Eibar a Montilivi Juan Carlos no va poder evitar el 0-1 d’Aketxe. El xut era molt llunyà, de més de 30 metres, però pocs porters haurien arribat a refusar aquell obús que va entrar per l’escaire. El porter del Girona es va guardar les aturades per a la tornada, en què va ser clau al final dels 90 minuts per forçar la pròrroga que va donar l’èxit als gironins. Primer va signar una de les millors aturades de tota la temporada, i segurament de la història del play-off, en una rematada de cap de Blanco Leschuk que entrava a la base del pal. Juan Carlos, amb Ipurua ja cantant el gol, va treure una mà estratosfèrica. Després va tenir altres bones intervencions i, el més important, va transmetre una gran seguretat en tot moment.

Aquest rendiment excel·lent de Juan Carlos és el màxim exponent del bon nivell defensiu en aquest tram decisiu de la temporada, i és que haver encaixat només un gol en aquests últims quatre partits, deixant la porteria a zero, ho diu tot. Per aspirar a l’ascens ja fa temps que Míchel avisa que no hi ha cap més via que aquesta, i de moment l’equip està responent. I ho haurà de continuar fent, perquè si per una cosa destaca el Tenerife, el rival de la final del play-off, és per la seva solidesa defensiva. Així que si al Girona li ha de costar marcar, el primer pas és que al rival també li costi.

PER AL RECORD

A Claudio Medina contra el Burgos i a Blanco Leschuk contra l’Eibar, els ha tret dues mans miraculoses

BONES XIFRES

15
porteries a zero.
Juan Carlos no ha encaixat ni un sol gol en 15 dels 42 partits que ha jugat aquesta temporada
Vam fer un partit molt seriós defensivament i vam saber patir. Van posar-ho tot a dalt i era difícil però a l’àrea vam estar genials
Míchel Sánchez
entrenador del girona (diumenge)

FORTALESA

Amb les seves aturades i la millora defensiva el Girona ha rebut només un gol en els últims 4 partits

LA VALORACIÓ

Tot i tenir competència a la porteria, Juan Carlos ha estat habitual des que va arribar
Van defensar mig morts els últims 25 minuts però van aconseguir mantenir-se vius perquè no vam trobar el gol
Gaizka Garitano
entrenador de l’eibar (diumenge)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)