Girona

Dol al futbol gironí per la mort de l’exjugador i exentrenador Xavi Agustí

El Girona FC i el futbol gironí han perdut un dels seus grans referents. Xavi Agustí, exjugador, exsecretari tècnic i exentrenador, ha mort als 82 anys, víctima d’una malaltia.

Agustí es va formar a Banyoles i, després d’instal·lar-se a Barcelona per estudiar, va fitxar per l’Espanyol. Davanter, va estar a punt de fitxar per l’Atlético de Madrid, però una lesió al genoll ho va frustrar. Tot i això, va estar tres anys a Madrid, estudiant i jugant al Plus Ultra, filial del Real Madrid, i al Parque Móvil. Quan va tornar de Madrid, va fitxar pel Girona, amb el qual va jugar a tercera divisió. Va arribar a jugar a segona divisió amb el Melilla, la temporada 1965/66.

Ja retirat de futbolista, i després d’un pas pel Banyoles, va ocupar la secretaria tècnica del Girona el 1972 i fins i tot va ser directiu. El 1988, i en un moment delicat, va assumir la responsabilitat d’asseure’s a la banqueta, en l’inici d’una etapa brillant. Va dur l’equip molt a prop de la segona divisió, fins a aquella promoció d’ascens amb garrotada a Salamanca, que va beneficiar el Vila-real (1991/92). El banyolí es va emprenyar per no haver estat prou intel·ligents, ni tenir diners, com per assegurar l’ascens. “Vaig plegar per la incompetència dels màxims dirigents. La majoria no van estar a l’altura: el tren anava molt de pressa i ells no tenien ni el carnet de conduir”, recordava en una entrevista a aquest diari. Protagonista d’una col·lecció d’anècdotes i peripècies per recordar, Xavi Agustí també va dirigir el Banyoles, el Figueres, l’Olot, l’Escala, el Guíxols, el Sant Andreu i l’Andorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)