Girona

Un mur per derruir

En la final del play-off d’ascens a primera s’estan enfrontant el Girona, un equip al qual darrerament li està costant acabar les ocasions i, fins i tot, generar-les a través dels seus mecanismes més habituals; i el Tenerife, un conjunt que es troba la mar de bé defensant-se en bloc baix, cedint la possessió de la pilota al rival i intentant sortir al contraatac en transicions ràpides que tracen habitualment. L’equip dirigit per Míchel Sánchez sap que no hi ha cap més fórmula per ascendir a la màxima categoria que derruir el mur tinerfeny i fer, com a mínim, un gol a domicili. Això no serà gens fàcil, però tampoc és un impossible.

En l’anada a Montilivi, el Tenerife va plantejar un partit llarg, amb constants pèrdues de pilota per trencar el ritme dels gironins. Els de Ramis no van generar gairebé res en atac, però en defensa se’ls va veure còmodes, un fet que va acabar desesperant massa els blanc-i-vermells, que van entrar en una espiral d’imprecisions fruit de la precipitació. Els tinerfenys van jugar les seves cartes en el primer partit,però a l’Heliodoro Rodríguez López l’entorn i l’ambient li demanaran fer un pas més endavant per molt que l’empat a zero al final dels 90 minuts i la pròrroga posterior de 30 extres li valguin per pujar.

En els tres duels que s’han disputat fins ara, el Girona només ha estat capaç de batre el porter Juan Soriano en una ocasió. Va ser en el partit de la primera volta a les Illes Canàries gràcies a la genialitat de Baena amb un xut des de la frontal que es va colar per l’escaire tot just començar el segon acte. La diana no va servir per esgarrapar cap punt, ja que el Tenerife va vèncer 2-1 en un tram del curs en què els insulars se situaven tercers en la taula i els gironins lluitaven per sortir de la part més baixa.

El Tenerife ha sumat aquest any 18 porteries a zero aquest curs –lliga i play-off–, unes xifres bones però no gaire lluny de les del Girona, que en suma setze (Juan Carlos quinze i Ortolà una en quatre partits). En aquesta promoció, tant Soriano com Juan Carlos han aconseguit dues porteries a zero en els tres partits disputats fins ara. En la tornada de la final mantenir la porteria a zero només li serviria al porter del Tenerife.

UNA DECLARACIÓ

El Tenerife no va generar gairebé res en atac però en defensa se’l va veure còmode

COMPACTE

Els tinerfenys són els que més porteries a zero acumulen entre tots els equips

PORTERIES A ZERO

1. Juan Soriano 18
Tenerife
2. Andrés Fernández 17
Osca
3. Fernando 16
Almeria
4. Joan Femenías 16
Oviedo
5. Juan Carlos 15
GIRONA
6. Marc Martínez 11
Cartagena
7. Cristian Álvarez 11
Saragossa
10. Ander Cantero 10
Eibar
8. Jordi Masip 10
Valladolid
9. Amir Abedzadeh 9
Ponferradina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)