Girona

A Tenerife no pot faltar-hi el gol

El Girona està en una fase del curs en què li costa massa aplicar els mecanismes ofensius per fer gol

Tret de Stuani (23) i Nahuel (11), la resta de la plantilla ha aportat poques dianes

No és que el Girona tingui un problema amb el gol, ja que ha aconseguit una xifra prou acceptable per lluitar o mantenir-se en les posicions preferencials de la taula, però sí que el conjunt dirigit per Míchel Sánchez ha entrat en una fase del curs en què li costa trobar arguments sòlids ofensivament i, en definitiva, foradar amb més regularitat la porteria rival. De fet, els gironins s’han quedat sense fer cap gol a Montilivi en els dos partits de play-off que hi han disputat enguany –0-1 contra l’Eibar en les semifinals i 0-0 contra el Tenerife en la final–, un fet que, afegit a la sisena posició final en la lliga regular, l’ha obligat i l’obligarà a firmar bones actuacions a domicili per pujar a primera divisió. I és que, pel que fa a la repartició del gol en aquesta campanya entre la lliga i la promoció, dos futbolistes s’emporten més de la meitat del protagonisme. Stuani (23 gols) i Nahuel Bustos (11) han fet el 57,6% del total de dianes de l’equip (59). A falta de disputar-se la tornada de la final del play-off d’ascens a l’Heliodoro Rodríguez López i amb el 0-0 de l’anada a Montilivi, el Girona té clar que, com a mínim, haurà de fer una diana si vol aspirar a pujar de categoria. Un gol que no pot faltar i que ha de tenir el nom de qui sigui, independentment de la seva posició al terreny de joc.

El gran pes de Stuani

L’uruguaià ha tornat a tenir bona part de la responsabilitat ofensiva del Girona, si bé és cert que Nahuel Bustos l’ha acompanyat de meravella tot i haver jugar molts menys minuts. De fet, l’argentí marca un gol cada 137 minuts de joc, unes dades prou bones, molt a prop de les de Stuani (122,13 minuts). Les xifres dels dos atacants de l’equip queden massa lluny de les de la resta de components de la plantilla. Distribuir el pes dels gols de Stuani en més companys de l’uruguaià ha estat un dels reclams de Míchel des de l’inici del curs, però només Nahuel ha respost a la crida, cosa que deixa força malament la segona línia formada per mitjapuntes de qualitat com Baena (5 gols), Samu Saiz (3), Borja García (2) o Iván Martín (0). Aquests futbolistes han generat moltes situacions de perill amb certa regularitat, però la manca d’efectivitat, de precisió o el fet de no prendre una bona decisió en el moment clau els ha allunyat d’unes dades que haurien ajudat encara més tot l’equip blanc-i-vermell.

Els defenses, a l’altura

Tot i que no és la seva feina, la línia defensiva sol aportar algun gol a qualsevol equip durant una temporada. La del Girona, amb una alçada contundent i un domini del joc aeri molt bo des del punt de vista defensiu i, és clar, també ofensiu, ha aportat fins a vuit dianes. Bernardo ha pogut fer tres gols, Juanpe dos i Santi Bueno un. També han mullat Juncà i Arnau Martínez des dels carrils, i queda només Jairo com a únic component habitual sense marcar.

A l’Heliodoro, el Girona no ha de perdre el cap per buscar el gol però sí que ha d’intentar gestionar els seus moments per impregnar d’inseguretat al Tenerife, que notarà la pressió davant de més de 20.000 espectadors esperant l’ascens del seu equip. I és que els gironins han estat aquest equip amb la responsabilitat de pujar en un últim partit a cara o creu a casa, i té els jugadors necessaris per fer dubtar i enrarir l’ambient a favor seu.

LA DUPLA LETAL

Stuani (23) i Nahuel (11) han fet el 57,6% del total de gols del Girona (59)

LA DADA

Stuani ha fet més dianes que la resta dels companys (22), i el segueix Nahuel Bustos

INSUFICIENTS

Els mitjapuntes han fet deu gols, unes xifres força pobres per a una segona línia

BONA AJUDA

Els defenses de la plantilla han pogut aportar fins a vuit gols aquest curs

ELS GOLS

1. Stuani 23
40 partits jugats: 122,13 minuts/gol
2. Nahuel Bustos 11
41 partits jugats: 137,09 minuts/gol
3. Álex Baena 5
41 partits jugats: 617,8 minuts/gol
4. Samu Saiz 3
39 partits jugats: 750 minuts/gol
5. Bernardo 3
42 partits jugats: 1.224,3 minuts/gol
6. Borja García 2
28 partits jugats: 981,5 minuts/gol
7. Juanpe 2
28 partits jugats: 1.780 minuts/gol
8. Pablo Moreno 1
17 partits jugats: 345 minuts/gol
9. Ibrahima Kebé 1
26 partits jugats: 924 minuts/gol
10. Juncà 1
25 partits jugats: 1.034 minuts/gol
11. Valery 1
28 partits jugats: 1.157 minuts/gol
12. Pol Lozano 1
30 partits jugats: 2.107 minuts/gol
13. Santi Bueno 1
34 partits jugats: 2.973 minuts/gol
14. Arnau 1
30 partits jugats: 3.437 minuts/gol
Tres gols del Girona aquest curs han estat en pròpia porteria per part del rival
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)