Girona

El guió el tenen tots molt clar

“Hem d’estar igual de bé en defensa que en l’anada i intentar generar més ocasions”, diu Jairo Izquierdo

“No crec que vulguin aguantar el 0-0 sabent que amb un gol en fem prou”, valora Santi Bueno

“Tinc una espina clavada des que vaig marxar del Girona després del descens i tant de bo diumenge me la pugui treure”, comentava ahir Aleix Garcia en el dia d’atenció als mitjans. I és que el migcampista d’Ulldecona és un dels que estava a la plantilla l’últim any dels gironins a primera divisió. No és l’únic que té aquesta espina clavada, perquè bona part de la plantilla ha viscut decepcions els últims anys, ja sigui el descens o el fet de perdre en les finals del play-off. I diumenge a l’Heliodoro Rodríguez López és el dia per deixar enrere tots aquests mals records i celebrar que el Girona torna a estar a l’elit.

Per fer-ho, els de Míchel estan obligats a guanyar, i per guanyar el que cal és superar el mur defensiu del Tenerife i trobar el camí del gol. I el camí per trobar-lo el tenen clar dins del vestidor. “Hem de fer un partit molt similar al que vam fer a Montilivi perquè vam estar a un nivell defensiu espectacular, guanyant moltes segones jugades. No els vam deixar treure profit dels contraatacs, que és on són perillosos”, analitza Jairo, conscient que el poc que han de canviar ha de ser en l’aspecte ofensiu: “En atac ells no concedeixen gaires ocasions i hem d’aprofitar les que tinguem. Ells són aquí perquè defensen molt bé i tenen les coses clares. Per això Míchel durant aquests dies ha volgut pensar en la manera d’atacar per intentar generar més perill. Hem d’intentar trobar més espais i segurament intentar xutar més des de fora de l’àrea.”

De la mateixa manera que el carriler canari, que difícilment serà titular, ho veu un dels que té el lloc assegurat a l’eix de la defensa, Santi Bueno: “Crec que serà un partit en què cap dels dos equips regalarà res i que es decidirà en els petits detalls. Nosaltres hem de sortir a guanyar el partit des del primer minut, com hem fet en cada partit aquest curs. No hem de fer res diferent, sabem que ara és l’única opció que ens val per pujar.”

El factor camp

Si una cosa també té clara la plantilla és que no es trobarà el mateix rival que dissabte passat a Montilivi. “Serà un partit diferent perquè no crec que ells vulguin aguantar l’empat sabent que nosaltres en faríem prou amb un gol”, valora el central uruguaià, mentre que Jairo sap que hi haurà moments difícils: “Tant de bo marquem ràpid com contra l’Eibar, però és complicat. El partit serà llarg i hem de saber que hi haurà moments en què ells pressionaran molt, sobretot a l’inici, perquè tindran l’empenta de l’afició, i que tindran més ocasion de les que van tenir a Girona. No serà com a casa, on ja els anava bé.”

El que no preocupa gens la plantilla és el fet de jugar-se l’ascens a primera divisió a domicili, ja que vist el resultat dels últims anys a Montilivi gairebé sembla que s’agraeixi. “Cada jugador té un pensament diferent, però no ens suposa una pressió jugar a fora, al contrari. A més, sabem que vindrà força gent a donar-nos suport”, diu Santi Bueno, en la mateixa línia que el carriler canari: “Són aspectes dels quals ara parlem, però quan comença el partit ja ningú hi pensa. L’únic que tindrem al cap és guanyar per ser la temporada que ve a primera divisió i a la resta de coses al final ja no els donarem importància.”

El partit serà llarg i hi haurà moments en què ells ens pressionaran. Hem d’intentar ser més agressius en atac
Jairo Izquierdo
carriler del girona
Hem de jugar un partit molt similar al que vam fer a Montilivi perquè vam estar a un nivell espectacular en defensa
El partit serà diferent perquè no crec que ells vulguin anar a aguantar el 0-0 sabent que amb un gol en fem prou per pujar
El partit es decidirà per petits detalls. Nosaltres sortirem a guanyar com en cada partit, no hem de fer res diferent
Santi Bueno
central del girona

Jairo, contra el club en què va créixer

Si per a algú és molt especial la final del ‘play-off’ d’ascens és per a Jairo Izquierdo. El carriler del Girona va néixer a Tenerife i es va formar a les categories inferiors del club canari, fins que va arribar a debutar en el primer equip. És el club del seu cor, però aquesta vegada toca oblidar les afinitats i superar-los. “És especial per a la meva gent, però la família i els amics volen que guanyi jo, és a dir el Girona, i m’estan donant molts ànims”, comenta Jairo, molt conscient del que es trobarà: “A Tenerife es respira molt ambient de futbol i l’estadi pressionarà molt, però això és una motivació més per anar allà i donar-ho tot.”

El canari també va explicar una bona anècdota familiar. “El meu pare fa molt temps que m’està dient que la final del play-off la jugaríem nosaltres contra el Tenerife. Ho ha tingut clar sempre. I també que pujarem, així que a veure si es compleix”, explicava Jairo, que espera poder celebrar l’ascens a prop dels seus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)