Girona

ALEIX GARCIA

MIGCAMPISTA DEL GIRONA

“Serà més important el factor mental que el físic”

“L’únic que hem de fer diferent respecte al partit d’anada és marcar un gol en la primera ocasió que tinguem”

Aleix Garcia és un dels jugadors de la plantilla del Girona que no ha viscut les últimes decepcions en les finals dels play-offs contra l’Elx i el Rayo Vallecano, però sí que va ser un dels que va viure els dos anys a primera divisió dels gironins, i ara espera guanyar el partit de diumenge per retornar el Girona a l’elit i treure’s l’espina del descens que va viure en primera persona.

Quin ambient es respira al vestidor abans d’aquesta final?
L’ambient és molt positiu, volem gaudir d’aquesta setmana i quan arribi diumenge gaudir també del partit dins el possible. Hi ha moltes ganes i estem preparant el partit de la millor manera. Sobretot amb una mica de descans perquè físicament ja no podem guanyar res i la preparació és més mental i tàctica. El mister està treballant molt aquests aspectes i tenim ganes i il·lusió que arribi el partit.
Com arriba l’equip físicament a aquesta cita clau?
Arribem a les últimes, suposo que igual que el Tenerife. L’equip fa molt de temps que està en marxa, però sabem que són els últims noranta o cent vint minuts i ho hem de donar tot. És igual que sigui el final de temporada; en el partit de diumenge estarem frescos segur.
Parlava de l’aspecte mental. Serà més important que mai?
Segurament serà més important que el físic, igual que ho va ser en la tornada contra l’Eibar a Ipurua. Ja dic que som molts jugadors que hem acumulat molts minuts i estem cansats, però és qüestió que estiguem mentalitzats que és l’últim esforç de la temporada i ho donarem tot.
S’està fent alguna preparació mental específica per afrontar aquesta cita?
No. Realment no conec la dinàmica de l’any passat i de l’anterior en la final del play-off perquè no hi era, però veig que ho estem vivint com una setmana normal durant la temporada. Avui [per ahir] fem un dinar tota la plantilla per crear un bon ambient i una bona dinàmica. L’equip està seguint la mateixa línia que tot el curs.
Què ha de fer l’equip pel que fa al joc per poder superar la defensa sòlida del Tenerife?
Jo crec que l’eliminatòria s’ha de centrar a fer el mateix plantejament que vam fer en l’anada. Crec que en el partit a Montilivi vam ser molt superiors i l’únic és que no vam tenir la sort que la pilota entrés. Penso que és qüestió de marcar un gol en la primera ocasió clara que tinguem i ja està. Crec que és l’únic que hem de fer, aquest encert a dalt.
Esperen un partit de picar pedra o han preparat alguna cosa diferent per canviar el guió?
No tenim res preparat per canviar res. Ja dic que el pla de partit serà molt similar al de l’anada. Hem de ser protagonistes, tenir la possessió de la pilota i ser un equip ofensiu com ho hem estat tota la temporada. Independentment del fet de jugar a fora i davant de tanta gent no hem de canviar res. Està clar que en alguns moments ells dominaran i tindran les seves ocasions, de manera que ens tocarà estar més junts i haurem de saber patir una mica més, però l’ascens obliga a tenir encert en els metres finals. Estic convençut que els nostres davanters ho donaran tot per fer el gol que necessitem i els que estem al darrere els ajudarem en tot allò que faci falta.
Les accions a pilota aturada han estat clau en aquest ‘play-off’ i n’és el gran encarregat del Girona. Podrien ser l’aspecte determinant de la final?
Crec que seran molt importants com ho han estat durant tota la temporada. Som un dels equips que més perill generen en aquestes accions d’estratègia i segur que serà un factor molt important diumenge. Ells tenen jugadors grans que dominen aquestes accions, però nosaltres tenim diversos animals i estic del tot segur que alguna ocasió en aquestes jugades arribarem a tenir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)