Girona

El futur de bona part de la plantilla, també enlaire

Demà el Girona s’hi juga moltíssim, no hi ha dubte. Entre estar la temporada que ve a primera o a 2a divisió A hi ha un món de diferència en l’aspecte econòmic, lògicament. I tot depèn de guanyar o no al camp del Tenerife en la tornada de la final del play-off d’ascens. Passi el que passi, el que està clar és que s’haurà de treballar a correcuita en la construcció de la plantilla per a la temporada que ve, perquè els objectius no poden ser els mateixos si s’aconsegueix l’ascens o si es torna a escapar i s’ha de preparar una nova temporada a la categoria de plata. De fet, hi ha un bon grapat de jugadors de l’actual plantilla el futur proper dels quals pot canviar molt segons el que passi demà a Tenerife. L’avantatge és que ja hi ha una primera cosa clara, i és que passi el que passi la feina recaurà en el director esportiu Quique Cárcel i el tècnic Míchel Sánchez, que continuaran.

El cas més clar, perquè depèn absolutament del que passi demà a Tenerife, és el de Juanpe. El jugador més veterà de la plantilla –fa que hi és els mateixos cursos que Borja García, però consecutius– acaba contracte aquest estiu, però té una clàusula de renovació automàtica per una temporada més en cas de jugar a primera. Per tant, si es puja el central canari allargarà el vincle fins al 2023, i si no es puja el club i el jugador s’hauran d’asseure si volen renovar. En un sac similar es poden posar els altres dos jugadors que acaben contracte, que són Jairo i Juncà. En el cas del canari, el seu futur és una incògnita i dependrà de l’opinió de Míchel i Cárcel segons el resultat de demà. En el cas de Juncà, el club té una opció de renovació per una temporada més, que no s’ha especificat si està vinculada a l’ascens com amb Juanpe.

En un altre capítol hi ha els cinc cedits. Els tres del Manchester City –Pablo Moreno, Darío Sarmiento i Nahuel Bustos– i Pol Lozano, de l’Espanyol, i Álex Baena, del Vila-real. En el cas dels jugadors del City, el seu futur no depèn tant del que passi demà com de la voluntat dels dos clubs i el jugador de viure una nova etapa al Girona, ja sigui a primera com a 2a divisió A, però el cert és que per trajectòria i pel que han pogut aportar podrien estar davant del seu últim partit al Girona –en el cas de Darío, sense possibilitats de jugar per lesió–. És diferent la situació de Pol Lozano i Baena, dos titulars per a Míchel. Si no es puja no sembla que hi hagi cap opció que continuïn al Girona perquè han demostrat tenir nivell per a primera. Si es puja, a diferència d’altres anys el Girona, no té una clàusula de compra obligada amb ells, però hi hauria una mínima opció que tornessin a Montilivi si els seus clubs no compten amb ells pel curs que ve.

Finalment, hi ha casos com el d’Arnau, que si no es puja tindrà una clàusula de rescissió molt baixa pel que ha demostrat i serà gairebé impossible retenir-lo.

PER CONTRACTE

Si el Girona puja Juanpe renovarà per un any i el club té una opció amb Juncà

CAP CEDIT

A diferència dels cursos anteriors no s’haurà d’executar cap compra obligada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)