Girona

Cap a l’illa del tresor

El Girona visita l’Heliodoro Rodríguez López en el matx corresponent a la tornada de la final del ‘play-off’ d’ascens a primera (21 h)

Als gironins només els serveix guanyar a la fi dels 90 minuts reglamentaris o, si es manté l’empat, en els 30 extres de la pròrroga per cantar el segon ascens en 92 anys d’història

La història en lletres d’or s’escriu després de grans batalles contra adversaris de tots els colors. I enguany, el Girona, ha passat per moments de tota mena que li han permès ser fort i convertir-se, juntament amb el Tenerife, en l’aspirant a la tercera plaça d’ascens a primera en joc. Per acabar el conte amb un final feliç i convertir el guionista en gironí, l’equip de Míchel Sánchez ha de vèncer en la tornada del play-off a l’Heliodoro Rodríguez López, a l’illa de Tenerife, on hi ha un autèntic tresor en forma d’ascens a la màxima categoria, un fet que permetria al Girona entrar en un escenari ja conegut i desitjat per tots. Per aconseguir-ho només hi ha un camí, i aquest no és altre que tornar a terres catalanes amb la victòria sota el braç, un objectiu que no sembla impossible per a un equip que quan s’hi posa és capaç d’oferir unes prestacions que han deixat bocabadats els aficionats blanc-i-vermells. En l’últim assalt, els valents han d’aparèixer, els qui han viscut les últimes dues patacades també, els líders del vestidor, els que compten amb més qualitat i, per què no, també els joves que amb el seu caràcter impregnen la resta d’un punt de desvergonyiment i d’alliberament de pressió, la pitjor aliada en els cara o creu.

El Girona afronta la sisena participació en un play-off s’ascens i aquesta és la seva cinquena final, la tercera de manera consecutiva. La relació dels gironins amb la promoció és d’amor i odi, tot i que darrerament molt més d’odi que d’amor, si realment mai n’ha tingut. Les garrotades patides pel club recentment haurien fet trontollar qualsevol altre, però els blanc-i-vermells s’han entossudit a tornar a l’elit, entre els millors, i a Tenerife hi van disposats a tot. En les cinc finals que han disputat, només la primera, tot un premi a la trajectòria d’uns jugadors llavors dirigits per Rubi, i la d’aquest curs, han estat amb la tornada a domicili. L’escenari per als gironins és molt diferent als dos anteriors cara o creu a Montilivi, en què la gestió de les emocions van trencar el somni de l’equip i de tota l’afició.

Aquesta temporada, l’equip de Míchel vol ser el tercer sisè classificat que puja de categoria de manera consecutiva –els tres que ho han aconseguit en tota la història ho han fet a Montilivi–, i el primer que ho fa sense que la regla del valor doble dels gols tingui validesa. És per això, que després del 0-0 de l’anada, els gironins no tenen altra opció que vèncer per pujar de categoria. I fer-ho a domicili, intentant traslladar la pressió al Tenerife, que tindrà la festa a punt, és una bona prova final que s’afronta amb cert optimisme després que l’equip superés l’Eibar 0-2 en unes semifinals per recordar, i amb remuntada inclosa del 0-1 a Montilivi. Les sensacions que va deixar aquella eliminatòria contra un dels favorits a l’ascens i, fins i tot, l’empat a zero de l’anada fa que els arguments del Girona per obtenir l’ascens s’hagin multiplicat respecte a quan va acabar la lliga regular, amb un joc pla i uns resultats que no eren res de l’altre món –tres victòries, un empat i quatre derrotes en les últimes vuit jornades.

Costarà Déu i ajuda

El Girona s’ha enfrontat tres vegades al Tenerife aquest curs i en cap l’ha pogut superar. L’equip dirigit pel tarragoní Lluís Miquel Ramis ha mostrat una versió sòlida i segura en tot el curs però arribats a aquest punt la gestió dels intangibles serà primordial per fer valer la seva condició de local. Als tinerfenys els serveix qualsevol victòria i tots els empats, un aspecte que els fa partir amb avantatge i més amb la solidaritat i el treball defensiu que van mostrar a Montilivi en l’anada. Si bé en l’aspecte ofensiu els insulars no van aportar res, en defensa van desconnectar Stuani de la resta de l’equip, i només Baena va disposar d’una ocasió immillorable en el primer temps davant Juan Soriano després d’una pèrdua de Moore que Aleix Garcia va activar fent una passada diagonal al mitjapunta andalús cedit pel Vila-real. En la segona José León es va rematar en pròpia una centrada de Valery i Aleix García va topar amb el porter rival en l’últim minut en una falta ben executada des de la frontal.

Insistir i generar ocasions de gol per fer entrar la por al cos del conjunt local ha de ser una premissa bàsica i imperativa per als gironins, que el sol fet de veure com l’adversari no estirar les ales (o no pot) i cedeix terreny li farà guanyar un aspecte tan important com el psicològic.

Damunt del terreny de joc, Míchel tornarà a fer ballar el cap a rival amb un pla de partit diferent, com el que va utilitzar a Eibar fent asseure’s Aleix García, Stuani i fent entrar Iván Martín, Borja García, quan semblava lesionat, o Nahuel Bustos; o bé pot optar per anar a l’aposta segura i no fer cap revolució. Si més no, les úniques baixes per al tècnic madrileny són Ibra Kebé, operat al genoll recentment, i Darío, amb una lesió muscular. El dubte és Borja, però que es vesteixi de curt seria la primera gran sorpresa a l’Heliodoro. La segona tant de bo que la completi l’equip i torni a Girona amb l’ascens.

POSICIÓ AMB SORT

El Girona vol ser el tercer sisè classificat que puja de categoria de forma consecutiva

IPURUA A L’HORITZÓ

Els de Míchel ja van superar l’Eibar 0-2 en unes semifinals per recordar

GUANYAR O GUANYAR

El fet que no valgui la norma del valor doble dels gols obliga els gironins a vèncer el partit

AVÍS IMPORTANT

El Girona no ha superat el Tenerife en cap dels tres precedents que han jugat enguany

LA PRESSIÓ

Els gironins saben el que és haver de gestionar el fet de veure’s obligat a pujar com a local

AMB GAIREBÉ TOT

Ibrahima Kebé i Darío Sarmiento són baixa mentre que Borja García és dubte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)