Girona

De novell a jovenet

Un més. El Girona sumarà un tercer any a primera després de l’ascens, empatarà amb l’Europa i tindrà el Nàstic (4) ben a prop per situar-se com el quart equip català amb més anys en l’elit

El Girona va tornar a tastar la glòria després de superar el Tenerife en la segona i última eliminatòria del play-off d’ascens a primera. El primer ascens assolit per la via del play-off en el sisè intent del club des de la implantació del format, el curs 2010/11. En una tornada amb un ambient hostil i en contra a l’Heliodoro, els de Míchel van treure l’orgull per aconseguir el que semblava un impossible.

El Girona torna a primera divisió per sumar un tercer curs en la màxima categoria i deixar enrere un bon grapat de clubs que en el seu dia hi van tenir un pas efímer. Els gironins empataran amb tres campanyes amb l’Europa i superen ja el Lleida i equips importants del sud d’Espanya, com ara l’Extremadura i el Mèrida.

L’entitat blanc-i-vermella té a l’abast el Nàstic, amb quatre cursos a primera, el quart club català amb més temporades en l’elit, després del Sabadell (13), l’Espanyol, que en suma 86 i el Barça (91). El conjunt blaugrana, junt amb el Madrid i l’Athletic Club, continuen sent els únics clubs que han participat en totes les edicions de la primera divisió.

Per al Girona comença el repte de consolidar l’equip en la màxima categoria, un objectiu complicat però no impossible. L’Eibar, amb sis campanyes consecutives a primera tot i el descens de fa una campanya, en podria ser un bon exemple. Els de Montilivi segur que aprenen dels errors del passat que van suposar el descens a plata. Els caps més visibles del projecte gironí, tossuts de mena, segur que no voldran cometre les mateixes errades, sabent el que costa arribar a la màxima categoria.

El Girona deixarà la seva condició de novell a primera, com la va tenir el curs 2017/18, per mirar d’escalar posicions i acumular anys en l’elit entre un bon grapat de clubs joves que lluiten o han intentat lluitar per solidificar els seus projectes en la cota màxima i així créixer en tots els àmbits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)