Girona

Fronts oberts des de la gespa

El Girona sap que d’aquí a una setmana marxen del club fins a set jugadors, tres per fi de contracte i cinc per fi de cessió

A primera, el club sap que agafa força a l’hora de mantenir les peces més cobejades o demanar més cessions

Dos dies després d’assolir el segon ascens a primera en gairebé 92 anys d’història, el Girona ha de començar a fer números i prendre decisions a tots els nivells per fer viable i competitiu el seu projecte en la màxima categoria com més anys millor. Un dels aspectes que tindrà la clau de tot això són els protagonistes de la gespa, els que hauran d’aconseguir els millors resultats per assolir els objectius. I tot i que hi ha treballs avançats per part de la direcció esportiva, el cas és que el Girona tindrà molta feina aquest estiu, i de nou contra rellotge, ja que la seva temporada ha acabat un mes després que la de la majoria dels seus rivals. El 30 de juny, vuit futbolistes de la plantilla abandonaran el club o bé perquè acaba el seu contracte (Jairo i Juncà) o bé pel final de la seva cessió per part dels respectius equips (Pol Lozano, Álex Baena, Darío Sarmiento, Nahuel Bustos i Pablo Moreno). Tot i que algun d’aquests cedits podria tornar a vestir-se de blanc-i-vermell la pròxima campanya, la marxa d’aquesta part de la plantilla i el dubte que hi pugui haver en la continuïtat d’algun futbolista amb contracte en vigor provocarà una bona sacsejada.

Més alternatives

A primera, i amb un pressupost més elevat, el Girona tindrà un ventall d’alternatives més ampli a l’hora d’anar a pescar en el mercat de fitxatges. També pel que fa al potencial dels jugadors que puguin arribar del City, no tots melons per obrir sortits d’etapes juvenils. L’ascens també ha ajudat a renovar un dels puntals de la defensa com és Juanpe Ramírez, que automàticament allarga el seu vincle fins al 30 de juny del 2023. Igual que el canari, Víctor Sánchez i Iván Martín també perllongaran la seva estada al club. El basc ho farà en forma d’una altra cessió per un any procedent del Vila-real, tot i que en l’actualitat està lesionat per una dura entrada rebuda en la tornada contra el Tenerife. Després d’un període d’acoblament, el mitjapunta ha acabat sent una peça indispensable per a Míchel Sánchez, que veu en ell un jugador polivalent que s’adapta a la filosofia de joc que busca per a l’equip: “La primera vegada que arribàvem a la màxima categoria semblava que no sabíem on ens posàvem, però ara això ha canviat. Hi ha feina avançada i tenim una idea i un full de ruta. Tot i que sabem que la resta de clubs estan compensats i treballen molt bé, a primera tot és més fàcil”, comenta el director esportiu del Girona, Quique Cárcel.

Juntament amb Iván Martín, que es podria perdre la pretemporada, també hi ha jugadors com ara Borja García i Ibrahima Kébé, lesionats de gravetat, dels quals s’haurà de preveure un període de baixa. També hi ha els que tornen de cessió, com ara Gallar, pel qual sembla que el club haurà de desemborsar 400.000 euros més a l’Osca en concepte de traspàs a causa de l’ascens, tot i que el seu futur és lluny de l’entitat, i Dubasin.

El cas Baena

Un dels futbolistes pel qual el Girona sospira allargar la vinculació és Álex Baena, que ha de tornar a la disciplina del Vila-real. El de Roquetas té el club blanc-i-vermell com una de les seves prioritats, però està en mans del conjunt groguet, que li va firmar un contracte fins al 2025. L’andalús forçarà perquè els de Castelló li assegurin una fitxa en el primer equip, l’alliberin o, com a mínim, el cedeixin de nou al Girona. El que sembla és que l’internacional sub 21 per la selecció espanyola podria fer la pretemporada a les ordres d’Unai Emery i llavors tornar a l’entitat gironina, tot i l’interès d’altres clubs com ara l’Almeria per obtenir els seus serveis.

El mitjapunta ha fet una bona temporada a les ordres d’un Míchel que l’ha fet progressar com a futbolista, un fet que el mateix jugador i d’altres, com ara Pol Lozano, tenen en compte a l’hora de decidir el seu futur. I és que el blanc-i-blau esperarà esdeveniments i la xerrada amb el nou tècnic periquito per decidir-se tot esperant competir a primera.

La porteria també és un altre front que no està obert però que podria obrir-se aviat. Juan Carlos ha estat indispensable en l’ascens de l’equip i tant ell com Ortolà tenen un any més de contracte. Tot i això, es podria estudiar portar un altre porter per competir amb el de Marchamalo i prescindir del de Xàbia.

Els interrogants són diversos i la sacsejada es preveu considerable en totes les línies del camp.

AUTOMÀTICAMENT

Juanpe, Víctor Sánchez i Iván Martín, aquest cedit, sumaran un any més al club

EL DESIG

El Girona vol que Baena continuï i l’andalús forçarà el seu club per trobar la solució

LA PORTERIA

Juan Carlos i Ortolà tenen un any més, però la continuïtat del de Xàbia no és clara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)