Girona

El camí ja està marcat

El Girona enceta la lliga a Mestalla contra el València (13-14 agost) i la tanca a El Sadar contra l’Osasuna (3-4 juny)

Els gironins visiten el Bernabéu per Sant Narcís i acaben la primera volta contra el Barça a Montilivi

El Girona ja coneix el full de ruta que haurà de seguir en el seu retorn a primera, en tot just la seva tercera temporada en la màxima categoria, que començarà el cap de setmana del 13 i 14 d’agost. La lliga del curs 2022/23 tindrà una aturada del 10 de novembre al 28 de desembre per la disputa del mundial de Qatar, un fet que comprimirà molt més les jornades. El conjunt gironí iniciarà la competició a fora per exprés desig i per així assegurar que l’estadi i la seva gespa presentaran el millor aspecte possible, i ho farà en un dels camps més emblemàtics de primera, el de Mestalla, contra el València, que viu temps convulsos en l’aspecte institucional i que inicia nova etapa amb Genaro Gattuso a la banqueta. El primer rival que visitarà Montilivi serà el Getafe, el 20-21 d’agost, i és que els blanc-i-vermells encadenaran dos enfrontaments davant de la seva afició, el segon contra el Celta.

A més d’aquests rivals, el Girona no haurà de veure’s les cares contra cap dels equips grans de primera en els següents partits, ja que després de rebre els gallecs visitarà el Mallorca i rebrà el Valladolid, un altre dels acabats d’ascendir, dos rivals a priori directes en la lluita per evitar el descens de categoria. En definitiva, un inici de competició planer, si és que n’hi ha a la màxima categoria.

Partits atractius

L’equip dirigit per Míchel Sánchez ha tingut força sort en el calendari, ja que, si bé és cert que hi ha trams en què fa pujada per la importància del rival, en cap cas ha d’afrontar duels consecutius contra els equips capdavanters. Després del tram inicial, els gironins se les hauran amb el Betis al Benito Villamarín, rebran la Real Sociedad i visitaran el Wanda Metropolitano per enfrontar-se amb l’Atlético, el 9 d’octubre –a Montilivi els matalassers hi aniran en la jornada 25, al març–. Per Sant Narcís, els blanc-i-vermells tornaran a jugar contra el Real Madrid, però aquesta vegada ho faran al Santiago Bernabéu, mentre que els blancs visitaran terres gironines en la jornada 31, a final d’abril.

Els duels catalans

En un dels enfrontaments de més interès, el Girona tancarà la primera volta contra el Barça a Montilivi a final de gener, i visitarà el conjunt dirigit per Xavi Hernández al Camp Nou en la jornada 28, a principi d’abril. Pel que fa a l’altre duel català de la lliga, els de Míchel primer visitaran el RCD Stadium per enfrontar-se a l’Espanyol en la jornada 16 (en el primer partit del 2023) i rebran el conjunt blanc-i-blau a Montilivi en la jornada 27, una setmana abans de visitar el Camp Nou.

El Girona tancarà la lliga a El Sadar, contra l’Osasuna, en una última jornada que podria ser decisiva per a molts i que els gironins intentaran que sigui un tràmit després de tenir l’objectiu, que no és altre que lligar la permanència, més que resolt.

EL DESIG

El Girona havia demanat a LaLiga començar a fora per assegurar estar ben a punt

L’ATURADA

La lliga quedarà congelada del 10 de novembre al 28 de desembre pel mundial 22

ABRIL INTENS

Els gironins rebran l’Espanyol (2/4), visitaran el Barça (9/4) i rebran el Real Madrid (26/4)

DOS DE SEGUIDA

El primer rival a Montilivi serà el Getafe i en la jornada posterior, el Celta de Vigo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)