Girona

El Girona, atent a les possibles vacants a 2a FEF

Escenari conegut. El club gironí estudia comprar alguna de les places que es preveu que es generin en la categoria per al filial. El 2017, quan va pujar a primera, ja ho va fer amb el Peralada

Amb l’ascens a primera, el Girona vol aprofitar la inèrcia i el major poder econòmic per progressar en tots els aspectes. I el futbol formatiu, que ha tingut retallades en els darrers anys, n’és un de principal. És per això que la direcció esportiva del Girona està ben atenta a les possibles vacants per impagaments que es puguin generar de clubs de segona FEF a partir del 30 de juny, per comprar una plaça en la categoria per al seu equip filial. De fet, aquest mateix escenari ja es va produir l’estiu del 2017, quan el club de Montilivi va apostar per abonar 133.000 euros per tal que el Peralada, llavors el seu filial, competís a segona B, la tercera categoria del futbol estatal –la segona FEF és, amb la reestructuració, la quarta categoria. Es dona la casualitat que el Peralada del curs 2016/17 també es va quedar molt a prop de l’ascens per mèrits esportius, com el Girona B d’enguany. Els de l’Alt Empordà, dirigits per Arnau Sala i Xavi Punsí, van caure en l’última eliminatòria del play-off contra el Rapido de Bouzas.

Amb l’objectiu de competir amb un esglaó més proper al del primer equip, i no pas fer-ho a tercera FEF, el Girona intentarà que una de les possibles places vacants –ara mateix la que més s’aguanta d’un fil és la del Costa Brava– sigui seva a canvi d’una compensació econòmica. Els gironins, així, podrien aspirar a un mercat de futbolistes més d’acord amb les pretensions d’un primer equip a la màxima categoria, i tindria una sortida també més competitiva per als futbolistes del juvenil, que no caldria que es busquessin una nova destinació.

En tot cas, fins al proper 1 de juliol no se sabrà si els clubs amb problemes econòmics els han pogut solucionar i, per consegüent, s’han generat vacants per a les entitats interessades com és el Girona.

PRECEDENT

El Girona ja va pagar 133.000 euros perquè el filial, el Peralada, competís a 2aB

COM EL GIRONA B

El curs 2016/17, el Peralada també es va quedar a punt de pujar per mèrits esportius

La decisió per adjudicar la plaça, potestat de la FEF

La normativa de la federació en el seu article 194 sobre la cobertura de vacants per causes econòmiques en una categoria estipula que “el dret d’ascens el tindran aquells equips adscrits a tercera que satisfacin la quantitat econòmica que la FEF estableixi”. Amb les quantitat que es fixin s’haurien de satisfer els deutes fixats per l’AFE i la FEF i serà dividida entre el nombre d’equips descendits per impagament.

D’aquesta manera, el mèrit esportiu queda en un segon pla, i és que, a través d’aquest camí seria el Cerdanyola qui hi tindria alguna cosa a dir, després baixar a tercera a través del play-out. En tot cas, hi ha precedents a l’hora d’adjudicar a dit una plaça d’ascens per a un equip que paga i demostra ser solvent, com és el cas de l’Andorra de Gerard Piqué.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)