Girona

És llegenda

Etern. Cristhian Stuani esdevé el màxim golejador de la història del Girona: marca en les cites clau de ‘play-off’ a Eibar i Tenerife i, amb 24 gols, fa el seu segon curs més productiu a Montilivi

Poc acostumat a jugar a segona des que va fer 22 gols amb l’Albacete (2009/10) que li van valer el salt a primera –també va jugar a plata al Middlesbrough, amb ascens a la Premier–, Cristhian Stuani es va quedar a Montilivi després del descens tot i haver marcat 41 gols en dues temporades i haver rebut diverses propostes. Enfilar-se fins als 31 gols i quedar-se sense ascens a primera va ser un cop difícil d’assimilar, amb l’afegit que la polèmica expulsió que Pérez Pallas va ordenar des del VAR va capgirar la final contra l’Elx. Però l’uruguaià no va desistir. I, després d’una altra garrotada en la seva temporada més difícil a Montilivi, ha tornat a marcar diferències per treure’s l’espina i contribuir de manera determinant a fer un lloc a l’elit al Girona. Han estat tres temporades de penitència a plata, i n’ha acabat dues com a màxim golejador de la categoria. Cristhian Stuani s’ha convertit en un futbolista de llegenda a Girona, on viu una història d’amor potent i duradora. Amb 35 anys i contracte de llarga durada –el va allargar fins al 2026 per compensar la rebaixa de sou en un moment delicat per a l’entitat–, el futbolista de Tala ha fet història en situar-se com a màxim golejador blanc-i-vermell de tots els temps. Arcadi Camps comptava 105 gols, i Stuani n’acumula un més –i un altre en la supercopa de Catalunya del 2019 que va valer el títol contra el Barça–, amb corda per fer créixer la xifra.

Res a veure amb la temporada 2020/21, amb una participació irregular per diversos problemes i 10 gols en 20 partits, Stuani va començar la nova etapa a Montilivi, amb Míchel a la banqueta, recuperant la continuïtat que enyorava. No va començar gaire inspirat la lliga, i això que va ser el primer golejador del Girona en l’estrena en la lliga contra l’Amorebieta. Després d’acumular dos gols en les onze primeres jornades, amb l’equip encallat en zona de descens, l’uruguaià va ser fonamental en un moment clau per donar aire al tècnic. En tres jornades seguides, va salvar un punt contra el Saragossa en el minut 98, va fer el gol d’una victòria èpica i molt necessària a Fuenlabrada (96’) i va aconseguir un hat-trick de cap en onze minuts contra l’Alcorcón. Stuani va tancar la primera volta amb 14 dianes, més que les de tot el curs anterior. No va estar tan inspirat en bona part de la segona, però va tornar a aparèixer en moments clau, com a l’hora de resoldre amb un doblet la victòria contra el Mirandés en la penúltima jornada. Però, sobretot, quan més feia falta. S’havia de guanyar per més d’un gol a Ipurua, i va provocar l’èxtasi –amb la incertesa del VAR– amb un cop de cap en la pròrroga. I a Tenerife, va fer el 0-1 de penal. Stuani sempre hi és.

106

gols en 178 partits

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)