Girona

Montilivi, de nou entre l’elit

Els 20 estadis. L’estadi del Girona torna al selecte grup de primera i aquesta vegada serà el camp amb menys aforament de tota la lliga

Tres anys després de dir adeu a l’elit, el Girona ha aconseguit tornar a la màxima categoria del futbol estatal. Això vol dir que per tercera temporada l’estadi de Montilivi entra en el selecte grup dels vint estadis on es jugarà, la temporada que ve, la primera divisió. S’ha hagut d’esperar més del compte, i és que el somni de tothom era haver tornat un any després del descens per poder celebrar de la millor manera els 50 anys de Montilivi i els 90 del club. Però ara ja és el menys important. Dos anys després, però, Montilivi torna a ser un estadi de primera. I, és clar, posats a escollir, potser millor tornar ara que l’afició ja pot omplir les graderies amb normalitat que no quan s’havia de jugar a porta tancada per culpa de la pandèmia.

La diferència respecte de l’anterior etapa a primera divisió és que ara Montilivi és, de moment, l’estadi amb menys aforament de tota la primera divisió en els primers anys havia tingut els camps de l’Eibar, l’Osca i el Leganés, amb menys capacitat–. La previsió és que la capacitat de l’estadi sigui per a uns 13.500 espectadors, un cop instal·lada la grada retràctil de gol nord que el club preveu recuperar. Ara, sense aquesta grada, hi ha 11.270 seients. El següent en la llista és l’estadi de Vallecas, del Rayo Vallecano, amb una capacitat per a 14.505 espectadors. Una xifra que el Girona podria arribar a atrapar si recupera no només la graderia de gol nord sinó també la de gol sud, que va ampliar l’aforament fins als 14.500 espectadors. Més a mitjà termini, i tenint la concessió d’ús de l’estadi, el club estudia la possibilitat d’ampliar l’aforament amb obres permanents que també millorin els serveis que ofereix l’estadi, més que amb graderies fetes de ferralla.

Cap estrena

A diferència del que va passar la primera vegada que el Girona va obrir les portes de primera divisió, els gironins no s’estrenaran en cap estadi aquesta temporada, i és que ja sigui a primera o a segona A, ha jugat a tots els camps. El que sí que viurà són els primers partits a la màxima categoria al camp de l’Osasuna, El Sadar; el del Cadis, el Nuevo Mirandilla; el de l’Elx, el Martínez Valero, i el del Mallorca, Son Moix. Els camps del Cadis i de l’Elx, de fet, són dos dels set camps del curs que ve a primera on el Girona no ha aconseguit guanyar mai, juntament amb l’estadi d’Anoeta, el Wanda Metropolitano, el Camp Nou, el Sánchez Pizjuán i San Mamés. En aquests dos últims, de fet, el Girona ha perdut sempre contra el primer equip, però sí que hi ha puntuat contra els respectius filials.

DECISIÓ IMPORTANT

El Girona ha de decidir si torna a les graderies retràctils o es planteja fer obres

TOTS CONEGUTS

A diferència del curs 2017/18, el Girona ja ha jugat a tots els estadis de primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)