Girona

31 protagonistes per a un ascens

Míchel ha utilitzat més d’una trentena de jugadors en el curs que ha acabat en l’ascens a primera

Juan Carlos, Arnau, Juanpe, Bernardo, Aleix, Baena i Stuani han estat peces fonamentals

El Girona ha hagut d’anar treballant a poc a poc el camí cap a l’èxit en forma de segon ascens a primera divisió. I per primera vegada per la via del play-off en la seva tercera final consecutiva, la cinquena en total en sis participacions en les eliminatòries més boniques per jugar, però alhora més doloroses, quan et quedes a un pas de la glòria. Míchel Sánchez ha hagut de marejar la perdiu i provar diversos dibuixos tàctics o perfils de futbolistes per ensopegar la tecla, que ha aportat, primer regularitat a la plantilla per situar-se en les posicions més ambicioses i, després, competitivitat per afrontar i superar els fantasmes que perseguien tota l’entitat en la promoció. I han estat 31 els futbolistes que poden dir que amb la seva participació, per gran o petita que fos, han ajudat que el club aconseguís retornar a la màxima categoria, a una dimensió ja coneguda però que no deixa de ser extraordinària a tots els nivells possibles.

La porteria

Tot i que coincidint amb l’inici de l’aventura per la copa Míchel va tenir quatre jornades de dubtes entre Juan Carlos (42 partits entre la lliga i el play-off) i Ortolà (4), el de Marchamalo s’ha erigit com un dels protagonistes del curs gràcies a les seves aturades que han salvat punts a l’equip o, directament, la vida, com en el cas de la tornada de les semifinals de la promoció a Eibar. Ortolà semblava aportar sortida de pilota nítida, molt important en el joc ideal per al tècnic de Vallecas, i el fet que s’incrustés entre centrals aportava una opció més a l’equip.

El mur solidificat

Des que va arribar, Míchel, que té l’etiqueta d’entrenador ofensiu gràcies als mecanismes que domina, va mostrar-se incisiu en la solidesa defensiva, el primer pas per ser un equip de la part alta. I en aquesta línia el madrileny ha tingut clar els futbolistes indispensables. Sense Santi Bueno, lesionat en la pretemporada, i encara encaparrat a posar línia de quatre (el seu dibuix tàctic predilecte), Arnau, Bernardo, Juanpe i Jairo per força, ja que Valery també va arrossegar molts problemes físics, han estat els pals de paller. Amb defensa de cinc, Bueno va trobar un lloc inamovible al perfil dret formant una defensa top. El nivell de seguretat de tots, amb Bernardo com el jugador de camp que ha acumulat més partits (43) i minuts (3.763), seguit de Juanpe (42 i 3.650 minuts), ha ajudat tot l’equip a assolir l’equilibri desitjat.

Mitjos de progressió

A la medul·lar s’hi han anat produint variacions durant el curs. Quan semblava que la parella formada per Aleix Garcia i Pol Lozano era fixa, Míchel, o com a toc d’atenció o per baixada de rendiment, va anar intercalant suplències entre tots dos i dotant de protagonisme Iván Martín, el futbolista més polivalent de tots, que ha acabat jugant de carriler dret, interior, pivot, extrem i mitjapunta. Els primers han acabat tornant a ser crucials per al seu tècnic en un play-off en el qual han estat brillants i que no han restat quota a Iván Martín, el gran beneficiat de la disputa entre Míchel i Samu Saiz. El mitjapunta madrileny va tenir trams de la campanya excel·lents i es va carregar l’equip a l’esquena juntament amb Baena, una de les sensacions de la categoria. Tots dos van fer-se amos de la mitjapunta en absència de Borja García, tot i que quan aquest ha estat disponible, el seu tècnic no ha dubtat a alinear-lo.

Els joves també han tingut el seu paper en tot el curs. Encara amb la intenció de fer un joc amb extrems, com sempre havia fet, Míchel va donar l’alternativa a jugadors verticals com Ureña o Gabri, amb un cert protagonisme. També han debutat Artero, que apunta bones maneres, Àlex Sala, Biel Farrés i Dawda. Perquè a Míchel no li ha tremolat el pols a l’hora d’oferir minuts als joves valors que provenen del futbol formatiu gironí.

INDISPENSABLES

Amb menys minuts però igual de vitals han estat Bueno, Pol Lozano o Samu Saiz

LA POLIVALÈNCIA

Iván Martín ha jugat en diversos llocs i va ser el gran beneficiat de l’afer Samu Saiz-Míchel

PAPER DELS JOVES

Ureña o Gabri van ser claus en els primers passos de Míchel, que volia extrems purs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)