Girona

Esperant l’ajuda ‘sky blue’

Amb l’ascens a primera, el Girona aspira a aconseguir jugadors de volada provinents del City Group

La FIFA limita a vuit el nombre de jugadors de més de 21 anys que pot cedir un club, tres a un únic equip

El Girona no ha deixat mai de treballar braç a braç amb els responsables del City Football Group. Des que els anglesos van aterrar al club, cada vegada s’han generat més sinergies entre les organitzacions, des de les típiques reunions per analitzar les evolucions dels equips que formen part del grup, fins a l’scouting de jugadors, joves promeses o, fins i tot, metodologies específiques d’entrenaments –alguns dels futbolistes més joves de la plantilla del Girona han fet enguany entrenaments específics doblant sessions amb el primer equip.

Les trobades virtuals, i alguna de presencial, no han faltat en els darrers anys, i és que el fet que el City Football Group es convertís en el màxim accionista li atorga un poder de decisió consistent dins el Girona, tant en l’àmbit esportiu, amb incidència a la gespa, com als despatxos. En els darrers anys, el conjunt blanc-i-vermell ha rebut l’ajuda del club pare dins el grup, un Manchester City que haurà de filar més prim que mai a conseqüència de la nova norma de la FIFA que limita a vuit el nombre de cessions de jugadors més grans de 21 anys que pot fer una mateixa entitat –tres en un mateix equip–. I és per això que el tipus de cessió provinent del club anglès cap al Girona no canviarà gaire, tot i que la primera divisió sí que obligarà que els jugadors provinents del City tinguin ja un mínim de recorregut i no siguin melons per obrir procedents, alguns, de l’etapa juvenil.

El Girona ja no serà un equip novell a primera i en els tres darrers cursos que ha competit a segona sempre ha lluitat per tornar a la màxima categoria per la via del play-off. La bona anomenada que li ha atorgat la feina ben feta arreu del territori segur que li permetrà tenir un poder de seducció més elevat de cara als futbolistes citizens que per ordre o desig del grup hauran de reforçar els gironins. I en aquest ventall de jugadors n’hi ha diversos i amb molta qualitat que poden ajudar els de Míchel. A més de Nahuel Bustos –qui té números de repetir una tercera cessió–, hi ha també Darío Sarmiento i Pablo Moreno (amb altres propostes que puguin satisfer els minuts que necessiten); també hi ha vells coneguts com Yan Couto, ideal per al carril dret i que sembla que veuria amb bons ulls tornar al Girona, tot i tenir ofertes d’equips d’entitat superior. També hi ha Yangel Herrera, un antic desig de Cárcel des que va fitxar pel City el 2017. El migcampista ha estat cedit al New York City, l’Osca, el Granada i el darrer curs a l’Espanyol. La possible arribada del veneçolà, a més de la probable arribada de Pere Pons, lliure de contracte, ajudaria a perfilar la posició de pivot.

Producte ‘citizen’

En el producte propi del City, format a les categories inferiors del club anglès i amb una qualitat contrastada tot i la seva joventut, hi trobem noms com els de James McAtee, Cole Palmer o Liam Delap, tot i que per a ells es veuria amb més bons ulls una cessió que no els obligués a sortir del futbol anglès. D’altres que s’han de tenir en compte són l’extrem brasiler Kayky –fitxat del Fluminense per deu milions d’euros–, Palaversa, Braaf –a l’Udinese el curs passat– o Kabore i Lavia, pretesos per equips de la Premier.

Hi ha una altra via per explorar, que són els jugadors que pertanyen a altres equips del grup o els fitxatges que encara s’han de fer al mateix City.

La categoria obliga que les cessions del City tinguin ja un mínim recorregut

METODOLOGIES

Els jugadors més joves del Girona han fet entrenaments individuals

MÉS POSSIBILITATS

Nahuel podria firmar la tercera cessió i Yan Couto veuria amb bons ulls tornar al club

A MÉS

El segon ascens i la bona fama que ha assolit el Girona poden seduir més els futbolistes

AJUDES DEL CITY

2015/16 (2a A)
Florian Lejeune
Rubén Sobrino
Chidiebere Nwakali
Pablo Maffeo
2016/17 (2a A)
Pablo Maffeo
Pablo Marí
Angeliño Tasende
2017/18 (1a)
Pablo Maffeo
Larry Kayode
Marlos Moreno
Aleix Garcia
Douglas Luiz
2018/19 (1a)
Douglas Luiz
Aleix Garcia
Patrick Roberts
2019/20 (2a A)
-
2020/21 (2a A)
Arijanet Muric
Yan Couto
Pablo Moreno
Nahuel Bustos
2021/22 (2a A)
Nahuel Bustos
Pablo Moreno
Darío Sarmiento
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)