Girona

opinió

El gran dia de Girona

És gràcies a la força dels clubs i les entitats que avui podem gaudir dels èxits esportius

Som davant d’un fet històric, dos ascensos a la màxima categoria de l’esport, futbol i bàsquet, el mateix dia i de manera esgraonada. Dues maneres de fer que han portat a assolir la màxima fita. La perseverança, l’esforç i la creença i la confiança en la feina feta han estat les claus de l’èxit.

Girona és una ciutat referent dins el món esportiu i ens sentim orgullosos que sigui així. L’esport és una part clau del nostre estil de vida. Però per mantenir-ho cal tenir un esport de primera divisió en tots els sentits, des de la base fins a l’elit.

El Girona FC i el Bàsquet Girona s’afegeixen als altres dos clubs que tenim a la màxima categoria de la seva especialitat a Girona, l’equip femení de l’UniGirona i el Girona CH a l’OK Lliga. Sense oblidar els èxits del CPA Girona. La suma de totes aquestes fites és un èxit insòlit que està a l’abast de poques ciutats, i menys de la mida de Girona, fet que demostra que l’esport és una peça imprescindible del nostre municipi i de la nostra manera de viure. Des de l’Ajuntament hem de seguir treballant per preservar i reforçar aquest teixit tan ric, des de l’elit fins a la base, per seguir avançant cap a una Girona amb una qualitat de vida del segle XXI.

Girona és una ciutat d’esport. L’esport és viu a tots els racons, des del cor del Barri Vell fins a cadascun dels barris. El nostre esport disposa d’un teixit associatiu important, amb clubs centenaris com el GEiEG. És gràcies a la força dels clubs i les entitats esportives que avui podem gaudir dels èxits esportius que tenim. Només amb una bona base, amb uns bons fonaments, es pot arribar al cim.

També hem de posar en valor que des de fora ens valoren, i molt. Aquest és el cas dels practicants de ciclisme, i d’esports individuals, que es troben ben acollits a la ciutat i que disposen d’infraestructura esportiva per fer front als seus reptes. Aquesta presència ha esdevingut un motor de turisme esportiu, així com un estímul per a empreses de servei vinculades a aquestes pràctiques.

Aquest fet justifica que les administracions públiques invertim en la promoció de l’activitat física i esportiva. Girona disposa d’una xarxa d’equipaments públics que s’ha d’ampliar i ha de poder donar resposta a les noves necessitats, i que les nostres nenes i els nostres nens disposin d’una oferta variada i tinguin per escollir.

Els triomfs del Girona FC i del CB Girona ens han d’esperonar a seguir treballant, i fent de Girona una capital catalana i europea de l’esport. L’esport és un element clau de la Girona del present, però també de la Girona del futur, d’aquesta ciutat que construirem, on és essencial que preservem la nostra qualitat de vida i la nostra manera de viure. Una manera de viure que té com un dels pilars fonamentals l’esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)