Girona

El City Football Group obre un nou camí a Itàlia

Girona El grup d’inversió i desenvolupament City Football Group ha efectuat la compra del Palermo FC i tindrà onze equips repartits pel món

El City Group no para de créixer. La seva última compra ha estat el club Parlermo FC d’Itàlia, que competirà la temporada que ve a la Serie B. Els citizens van efectuar la compra del 80% de les accions per convertir-se en els propietaris majoritaris de la institució. Aquest moviment no ha vingut com per art de màgia. El club rosanero va veure com el juliol de l’any 2019 era exclòs de la Serie B per culpa d’irregularitats econòmiques i queia fins al pou de la Serie D, l’última categoria professional del futbol italià. Després de canviar de nom a Palermo Football Club i retornar la institució a la categoria de plata, el club sicilià ha arribat a un acord amb la propietat anglesa per retornar el club a la màxima categoria, Serie A. La xifra que ha hagut d’abonar el City Group és pròxima als tretze milions d’euros i dins de les condicions que s’han acordat entre els dos clubs hi ha la continuïtat del president actual, Darío Mirri, que continuarà en el càrrec.

Un ’holding’ esportiu

El City Group es pot catalogar com el holding esportiu més gran del món. En altres paraules, la societat de cartera que ja controla el valor empresarial d’onze clubs repartits per tot el món. L’any 2008, Mansour Bin Zayed, com a màxim accionista, i Sulaiman Al-Fahim, com a part visible del grup, van comprar el 100% del club britànic per impulsar un club que estava adormit. Uns diners que venien de l’empresa privada de desenvolupament Abu Dhabi United Group (ADUG). La idea d’expansió de la marca va venir amb l’entrada de Ferran Soriano l’any 2012 i la creació de City Football Group l’any següent. La idea volia crear una xarxa de clubs per potenciar una marca i crear sinergies entre els diferents clubs per explorar i treure rendiment de jugadors. Actualment, la propietat anglesa està representada a Europa (City, Girona, Troyes, Lommel i Palermo), a Àsia (Mumbai, Sichuan i Yokohama), a Amèrica (New York, Montevideo i Bolivar) i a Oceania (Melbourne). El club bolivià, a diferència dels altres onze clubs, és el primer club associat de l’entitat citizen. El president i màxim accionista del Bolivar, Marcelo Claure, també va crear vincles amb el Girona adquirint el 35% de les accions del club. Fa cosa d’una setmana, Claure va comunicar que li agradaria veure un amistós entre el seu club bolivià i el Girona, cosa que seria factible tenint en compte el seu paper.

Manchester City Anglaterra
Va ser el primer club a entrar al Grup City, l’any 2008. El seu president és el propietari i màxim accionista del grup, Mansour Bin Zayed. L’equip competeix a la Premier League anglesa.
New York City Estats Units
La primera adquisició amb el City Football Group ja creat l’any 2013. Van obtenir la franquícia número 20 per disputar la Major League Soccer d’Estats Units.
Melbourne FC Austràlia
L’expansió de la marca City va arribar fins a Austràlia amb la compra del 100% del Melbourne Heart FC el 2014. El club va passar-se a dir Melbourne City FC i va canviar l’escut i els colors pels del grup.
Yokohama F. Marinos Japó
El creixement va arribar fins a Àsia per adquirir una part del club popular Yokohama Marinos. La comprava ser al 2014.
Montevideo City Uruguai
L’any 2017, el CFG va entrar a l’Amèrica del Sud per comprar el Club Atlético Torque d’Uruguai. Van canviar-ne el nom i l’escut.
Sichuan Jiuniu Xina
2019. L’expansió a Àsia no es va aturar amb la compra del 100% del Sichuan Jiuniu, que milita a la China League 2.
Mumbai City FC Índia
El mateix any es va oficialitzar la compra del 65% de les accions del club indi. El club competeix a l’Indian Super League.
Lommel SK Bèlgica
El 2020 el City Football Group va comprar un club humil de la segona divisió belga. L’objectiu és foguejar joves jugadors amb projecció.
Troyes França
Després de tenir diverses opcions al país francès, el grup va decidir comprar el club de la Ligue 2. Després va ascendir..
Bolivar (associat) Bolívia
El 2021 va convertir-se en el primer club associat (Partner club) del grup. L’impulsor, entre d’altres, va ser Marcelo Claure, accionista del 35% del Girona FC.
Palermo Itàlia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)