Girona

Amb peus de plom

Dues setmanes després de l’ascens, el Girona encara no s’ha mogut en el mercat

Molts equips de la lliga viuen un cas similar i n’hi ha que tampoc han tancat res

La gran majoria dels equips de primera divisió van donar ahir el tret de sortida a la pretemporada, però per als jugadors del Girona, que van acabar més tard la temporada per la disputa del play-off, les vacances encara s’allargaran fins la setmana que ve; dilluns els jugadors estaran citats per passar les proves mèdiques d’inici de pretemporada. És a dir, que el compte enrere per tornar als entrenaments ja ha començat, i la notícia esportiva per als gironins és l’absència de notícies, ja que el club encara no ha tancat cap moviment en la plantilla per a la temporada que ve. Les úniques confirmacions han estat les notícies ja sabudes de la finalització de la vinculació contractual amb Juncà, Jairo i Víctor Sánchez, que han acabat contracte, i amb els cedits Pol Lozano, Álex Baena, Nahuel Bustos, Pablo Moreno i Darío Sarmiento, que tornen als seus clubs d’origen. Per contra, el Girona també va anunciar oficialment ahir el que ja se sabia, i és que Juanpe Ramírez amplia el contracte fins al 2023 per la clàusula automàtica que tenia en cas d’ascens, i que Iván Martín també continuarà el curs que ve al Girona cedit pel Vila-real a causa de la clàusula que figurava en l’acord inicial de cessió.

Que no hi hagi novetats no vol dir que la direcció esportiva no estigui treballant des de fa dies amb diferents carpetes obertes. I en aquest sentit, els pròxims dies han de ser determinants, perquè si no quan dimarts comenci la pretemporada Míchel tindrà una plantilla de circumstàncies a la seva disposició, ja que deixant de banda els jugadors amb fitxa del filial amb qui el madrileny va comptar el curs passat, com Artero, Ureña o Gabri, el Girona té 17 futbolistes amb contracte. Tres d’ells, però, no formaran part de la plantilla quan acabi l’estiu si no hi ha una sorpresa majúscula. És el cas de Jordi Calavera, Àlex Gallar i Jonathan Dubasin, que tornen de les seves respectives cessions. A més, dels altres catorze n’hi ha alguns que no tenen garantida la continuïtat. A més, Ibra Kebé, Iván Martín i Borja García van acabar el curs amb lesions importants i és una incògnita fins quan estaran de baixa.

En resum, encara falta més d’un mes per començar la lliga, però el Girona té encara molta feina pendent als despatxos. I s’ha de fer sense pressa, perquè el més important de tot és encertar els noms escollits perquè puguin aportar el que el tècnic, Míchel Sánchez, espera d’ells, però sense pausa, perquè com més aviat hi pugui haver un bloc format més efectiva serà la pretemporada i en millors condicions arribarà l’equip al primer partit de lliga al camp del València.

No és un cas aïllat

El Girona no és l’únic equip dels vint que competiran a primera divisió que encara no té cap cara nova. De fet, un altre dels nouvinguts a la categoria, el Valladolid, només ha tancat els fitxatges de Monchu i Iván Sánchez, que estaven cedits amb una clàusula de compra obligatòria en cas d’ascens. L’altre ascendit, l’Almeria, està gairebé igual, perquè, a banda de fer efectives les compres de Babic i Pozo, només ha tancat el fitxatge del jove migcampista portuguès Gui Guedes, per qui ha pagat tres milions d’euros.

A banda dels que acaben de pujar, hi ha altres clubs que també s’estan prenent el mercat d’estiu amb calma per diferents motius. Un és l’Elx, que tampoc té cap cara nova i només ha fet efectiva la compra d’Ezequiel Ponce, i la resta són equips cridats a ser grans dins la lliga. És el cas del València, que només ha confirmat el retorn d’Hugo Duro, i els casos del Sevilla i l’Atlético, que són els dos únics equips que encara no han fet ni un sol moviment d’entrada en aquest mercat.

PORTERS
Juan Carlos
Ortolá
CENTRALS
Juanpe
Bernardo
Santi Bueno
CARRILERS
Arnau
Calavera
Valery
MIGCAMPISTES
Terrats
Ibra Kebé
Aleix Garcia
MITJAPUNTES
Borja García
Iván Martín
Samu Saiz
EXTREMS
Àlex Gallar
Duba
DAVANTERS
Stuani

DOBLE CAMÍ

El Girona té feina amb els fitxatges, però també ha de concretar diverses sortides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)