Girona

Es vol reforçar tot

Cárcel deixa clar que l’objectiu és construir una plantilla llarga i vol tancar 11 o 12 fitxatges

El director esportiu avisa que l’estiu serà llarg i que en l’inici de lliga no hi seran tots

“El mercat és el que és, però ara mateix ens agradaria tenir una plantilla de 24 o 25 jugadors. Dependrà del límit salarial i les contractacions que fem, però la nostra idea és reforçar totes les línies, des de la porteria fins al lateral esquerre, els centrals, un lateral dret, els pivots i gent a dalt. Han d’arribar 11 o 12 jugadors per completar la plantilla i que sigui com més compensada millor per afrontar el repte de primera divisió”, va comentar ahir Quique Cárcel en la primera roda de premsa després de l’ascens a primera. Sense cap embut el director esportiu del Girona va definir quin és el seu objectiu en les properes setmanes, i és que de moment els gironins són un dels equips de primera divisió que encara no han tancat cap incorporació aquest estiu.

El que es vol aconseguir és molt clar, ara falta que es pugui fer. I és que amb l’ascens a primera el Girona fa un gran salt en tots els aspectes, sobretot en estabilitat econòmica, però a ningú se li pot escapar que els gironins partiran com un dels clubs més limitats de la categoria, si no el més limitat. “Estem més preparats des del punt de vista estructural que en el primer ascens perquè tenim l’experiència i no haurem d’aprendre en el dia a dia. Ara és diferent, però tindrem els recursos que podem generar”, assenyalava Cárcel, que va especificar més el tema econòmic: “Lògicament pel fet de venir de segona divisió A tindrem un dels límits salarials més baixos de la lliga.”

Les limitacions econòmiques que pugui tenir el Girona existeixen, però no han de ser cap excusa. “Tindrem un equip competitiu”, va assenyalar el director esportiu del Girona. I és que ni de bon tros tot són complicacions, perquè els gironins es podran permetre fer algunes inversions puntuals que suposin un salt de qualitat a la plantilla. “No vull parlar de noms propis. Seria absurd dir si volem un jugador o no. Però de capacitat econòmica per fer moviments en tenim, encara que sigui menys que la majoria d’equips”, va comentar Cárcel, que va admetre que es pagarà algun traspàs. “Tenim un aspecte positiu i és que aquest any no hem hagut d’activar cap clàusula de compra obligatòria per l’ascens com altres anys. Això ens dona un avantatge i, encara que no puguem fer grans inversions, sí que tindrem marge per fer-ne alguna aquest estiu, com en el primer ascens”, va afirmar.

Lògicament, tot aquest escenari canviaria en cas de tancar una venda important com la d’Arnau, tot i que Cárcel va assenyalar que no creu que sigui el cas: “No tenim por de perdre’l perquè seria un èxit vendre un jugador de la base amb molt creixement. Nosaltres comptem amb ell i el volem aquí, però si arriba una gran oferta econòmica que pugui fer que el club creixi estarem oberts, perquè és el camí per progressar. De moment no hi ha ofertes que facin pensar que es pot donar aquest cas.”

No hi ha pressa

Si una cosa té molt clara Quique Cárcel és el guió que es viurà aquest estiu. I és que el director esportiu és conscient que molts acords seran complicats de tancar i alguns moviments que vol fer el club hauran d’esperar. “El mercat de primera divisió és diferent, hi ha més opcions, i això fa que alguns representants esperin més. Tindrem un estiu llarg. M’agradaria tenir la plantilla tancada al més aviat possible, però no depèn només de nosaltres. Tenim molts fronts oberts, no tenim por i sabem què volem”, analitzava Cárcel, que en la primera temporada a l’elit ja va haver de treballar en la confecció de la plantilla fins al límit del mercat i que ara sap que en molts casos haurà de viure una situació similar, cosa que espera que no afecti a l’inici de la lliga: “Tenim una base de l’any passat. Aquesta base, amb els que arribaran aquestes setmanes, ens ha de fer començar la temporada amb il·lusió, però no tindrem tota la plantilla en les primeres jornades. Sabem què volem, així que no canviarem la idea per això.”

LES VALORACIONS

Ens agradaria tenir una plantilla de 24 o 25 jugadors i la idea és reforçar totes les posicions, amb la porteria inclosa
Han d’arribar 11 o 12 jugadors per completar la plantilla i que sigui com més compensada millor per al repte de primera
Serà un estiu llarg i no tindrem tota la plantilla quan comenci la lliga. No tenim por i sabem què volem
Quique Cárcel
director esportiu del Girona

“El filial hauria d’estar a segona FEF com a club”

O.R.

La dificultat i lentitud a l’hora de fer fitxatges és un inconvenient per a Cárcel, que ja avisava del gran gruix de jugadors del filial en la pretemporada. “La setmana vinent és molt probable que siguem molt del Girona B. Seguim amb la mateixa política de confiança amb el que es genera a baix i crear creixement. Hi ha nivell suficient per rendir a primera i no canviarem res.” Cárcel va dir tres noms particulars que tenen entre cella i cella: “Ureña, Artero o Joel Roca… Són jugadors que ho tenim bastant clar.” Una de les preguntes que va contestar va ser sobre la posició del filial. “Portem dos anys a les portes de pujar a segona FEF, que és la categoria en què hauríem d’estar com a club. Afrontem la duresa de la tercera FEF amb jugadors joves, el futur del club”, va comentar.

“Intentarem fer un equip al màxim de competitiu a primera”

O.R.

Els dos noms propis que van sortir amb més força van ser els de Pol Lozano i Álex Baena, que han tornat amb els seus equips després de les cessions. Cárcel no amaga la seva voluntat de repetir la cessió, però és prudent. “Són jugadors que van estar al club el curs passat i que van fer una temporada molt bona. Ells hauran de marcar la línia perquè pertanyen a altres conjunts. Plantejarem les situacions després de saber què volen els seus clubs.” Del davanter argentí, Nahuel Bustos, Cárcel va deixar clar que no hi ha cap clàusula de retenció amb el Girona. “Ha estat important dins la plantilla. Ha marcat onze gols amb un bon rendiment. És un jugador que podria repetir cessió, però observarem el mercat”, va explicar Cárcel. Els tres jugadors han estat importants en molts moments de la temporada. Baena i Pol han estat indiscutibles dins l’onze de Míchel

“Hi ha molta distància entre el City i el Girona”

O.R.

El Girona sap que pot rebre vuit cessions d’altres equips i només tres d’un mateix equip. Per tant, la via del City podria servir per adquirir un gruix més reduït de jugadors que altres temporades. Quique Cárcel va comentar que aquesta normativa era un fet que condicionava la planificació, però que, malgrat tot, la idea era crear un equip molt competitiu: “Tots haurem de fer moviments importants. Tant la via Manchester City com la nostra.” El treball entre les dues entitats és tot l’any i el secretari tècnic català comentava que l’última paraula sempre la té el Girona pel que fa a incorporacions. “No és fàcil portar jugadors. La distància entre els dos clubs és àmplia i els sous són molt elevats. Ara a primera s’aproxima més, però no ens hem de precipitar”, va dir Cárcel.

“El sistema pot variar, però tenim clars els perfils”

O.R.

No és una novetat que el perfil que busca Quique Cárcel va directament lligat a l’estil que proposa Míchel al seu equip. De fet, el secretari tècnic del Girona va deixar clar que les noves incorporacions serien de perfils diferents, però que anirien d’acord amb la filosofia i la manera d’entendre el futbol del tècnic madrileny. Un cop desenvolupada la resposta del perfil necessari per al club, Cárcel va parlar del sistema: “Míchel va arribar amb una idea clara i la va adaptar a les necessitats de la seva plantilla. Va millorar el dibuix.” Cárcel tampoc va descartar que el sistema pugui variar depenent de les altes que vagin arribant. “L’entrenador és molt obert amb el sistema, però això no vol dir que canviem els perfils de jugadors que volem”, va sentenciar el català a la sala de premsa.

“Jordi Calavera i Álex Gallar no entren dins la nostra idea de futur”

O.R.

Cárcel va ser prudent a l’hora de parlar de possibles baixes. “S’ha de respectar el tema dels contractes. Hi ha jugadors que ja saben que no comptem amb ells. No són gaires, però es mereixen tot el respecte mentre treballem per les seves sortides.” El futbol dona moltes voltes i el secretari tècnic del Girona va voler curar-se en salut a l’hora d’anomenar noms que han format de la plantilla de la temporada. Amb qui no va tenir problemes va ser amb dos noms concrets: Calavera i Gallar. “No es compta amb ells esportivament. Els hem dit que no estan dins la nostra idea de futur. Volem treballar amb respecte i fer les coses bé amb ells.” Cárcel no va donar cap més pista de les sortides, però el discurs va deixar entreveure que no hi hauria espai per a tots els retorns. Una de les incògnites de la confecció d’equip, el retorn de les cessions

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)