Girona

La metamorfosi definitiva

La primera indumentària de partit de la història del Girona amb la presència de franges horitzontals

El negre torna a ser present a les samarretes, fet que recorda els primers equipaments del 1930 al 1947

Sense sorpreses, perquè ja s’havien filtrat la setmana passada i la mateixa marca que les produeix, Puma, les va fer públiques dilluns, el Girona va presentar oficialment ahir les tres samarretes de la temporada 2022/23, la del retorn a primera divisió. Ho va fer a través de les xarxes socials, a diferència de l’estiu passat, en què es va fer una presentació pública al pati de les Magnòlies de l’edifici de la Generalitat a Girona.

Després de la filtració per part de Footy Headlines i del llançament de Puma abans d’hora a la seva web anglesa, la intriga que s’havia generat per la presentació oficial era mínima. La majora d’aficionats ja havien vist abans d’hora els nous equipaments. El rebombori un cop publicats va ser molt gros i va deixar espai al debat entre l’opinió popular.

L’evolució històrica

Els trets més distintius de la samarreta, més enllà dels colors, són les franges verticals que la configuren. Des de la seva creació, l’any 1930, el Girona sempre havia lluït al primer equipament aquest estil tan identificat amb l’ADN del club. Això no obstant, el primer canvi va arribar el 1918/19, també a primera divisió, quan es va apostar per un disseny de barres diagonals. Fent referència a les franges blanc-i-vermelles de l’escut. Després de conèixer les futures indumentàries, podem veure que s’ha tornat a apostar per un disseny innovador amb un intercanvi de línies verticals amb línies horitzontals. Una barreja de direccions que pot ajudar a veure-hi una creu asimètrica vermella com a fet distintiu. A més a més, aquest any també s’hi podrà veure el nou disseny de l’escut, amb més presència del vermell i sense la corona que el representava.

Al llarg de la història, el Girona també ha anat canviant de marca de roba i, sobretot, de patrocinador oficial a la samarreta. Després de la prohibició de les cases d’apostes al futbol professional, el club va apostar per una marca d’alimentació i cura d’animals. Un cas únic arreu del món, catalogat com a pet friendly i amb més acceptació social.

Els pantalons

El Girona tornarà a portar els pantalons de color vermell, com en bona part dels últims quinze anys al futbol professional. Històricament, el club havia portat sempre pantalons de color blau, com aquest últim any, però l’entrada del màrqueting i el disseny ha posat en òrbita gironina la tonalitat vermella de dalt a baix. De fet, els primers anys el Girona va portar, fins i tot, pantalons negres. Hi van ser presents fins l’any 1947. Després d’un bon grapat d’anys, el Girona torna a tenir un tret distintiu al primer equipament de color negre. És el cas del coll i les vores de les mànigues. Els pantalons, però, hauran d’esperar una temporada més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)