Girona

De ruta per Europa

El Girona tindrà dos rivals històrics europeus: el Nàpols, tercer a la Serie A, jugarà la Champions, i el Benfica haurà de classificar-se per eliminatòries

El conjunt de Míchel farà força quilòmetres cap a Itàlia i Suïssa

El Girona ja sap quins seran els seus compromisos de pretemporada. Ahir, el club va fer oficial un seguit de partits que encara no estaven confirmats. Més enllà del 45è Trofeu Costa Brava contra el Club Bolívar, el conjunt gironí també jugarà contra el Peralada, el Saragossa i l’Andorra. Els més destacats, però, són els partits contra el Nàpols i el Benfica, dos clubs històrics que el més probable és que els dos juguin la Champions 22/23. Els italians ja hi estan classificats i els portuguesos, tercers classificats a la seva lliga estatal, hauran de superar una última eliminatòria per jugar en competicions europees.

El calendari definit

Després d’unes setmanes sense gaire novetats, el Girona va confirmar i detallar tots els enfrontaments dels gironins. Per començar a treballar i a definir un calendari molt atapeït. Dimarts vinent, 19 de juliol, l’equip dirigit per Míchel Sánchez tindrà el primer compromís de pretemporada. Es tracta del matx contra el Peralada de Tercera FEF a la localitat de l’Alt Empordà. El partit començara a dos quarts de vuit del vespre. La següent data fixada és al cap de tres dies, quan el Girona viatjarà fins a la població de Meyrin, a Suïssa, per enfrontar-se al Benfica a les set de la tarda a l’Stade des Arbrères. El portuguès és un dels tretze clubs europeus que ha guanyat més d’una Champions League. Seguint el camí del calendari i per cloure el mes de juliol, l’Andorra serà el tercer conjunt que s’enfrontarà al Girona, el 27 de juliol a les set de la tarda als camps d’entrenament de La Vinya. El partit serà a porta tancada. Els andorrans han firmat una temporada històrica i jugaran per primera vegada al futbol professional, a segona divisió. El duel que encetarà el mes d’agost serà contra el Nàpols a Itàlia. Un plat fort dins dels plans dels gironins. El conjunt blanc-i-vermell tornarà a trepitjar terres europees amb un duel d’alta volada. El partit es disputarà el dimecres 3 d’agost a dos quarts de nou del vespre a la població de Castel di Sangrio, a la província de L’Aquila. El matx no es podrà jugar al Diego Armando Maradona perquè es troba en procés de recanvi de la gespa. L’equip, dirigit per Luciano Spalleti, inicia la lliga el mateix cap de setmana que l’equip gironí i el seu rival serà el Verona a domicili. Els dos últims compromisos de pretemporada vindran consecutivament els dies 6 i 7 d’agost. El primer serà l’únic que havia confirmat el club fins ahir, el retorn del 45è Trofeu Costa Brava, contra el Club Bolívar. L’enfrontament es disputarà el dimecres a les nou de la nit. Els bolivians vindran amb un rodatge superior al de l’equip gironí i comportarà una prova d’exigència pel Girona a les portes de l’inici de la competició. L’endemà, serà el Saragossa qui visitarà les terres gironines per disputar l’últim amistós de l’equip de Míchel. El compromís tindrà lloc a La Vinya a les set de la tarda i tampoc hi podrà haver públic. Així serà el camí del Girona abans del retorn el dia 14 d’agost a primera divisió. Un cop confeccionat el calendari estiuenc, ara queda començar a dibuixar una plantilla que no ha tingut cap incorporació, de moment, l’únic equip de la lliga sense cap alta.

Exigència màxima

La pretemporada ha deixat un nivell competitiu molt alt per al Girona. Entre els seus sis rivals, els blanc-i-vermells s’enfrontaran per primera vegada al Benfica. Com a precedent amb un equip portuguès, el club gironí va disputar un matx l’any 2002 en la 30a edició del Costa Brava. L’històric equip europeu ha guanyat trenta-set vegades la lliga portuguesa i vint-i-nou la copa. Per altra banda, el Nàpols també pot dir que té un bon historial de trofeus. Sense anar gaire lluny, ha guanyat dues vegades la Serie A i sis la copa italiana. També hi destaca la copa de la UEFA la temporada 1988/89 contra l’Suttgart alemany. Finalment, el Club Bolívar, el club amb més seguidors de Bolívia, té una hegemonia total a la lliga estatal i està molt ben situat dins el rànquing de la Libertadores. Exigència servida.

NIVELL COMPETITIU

L’equip de Míchel tindrà rivals amb exigència; Nàpols, Benfica i Bolívar són els plats forts
L’estrena serà el dia 19 contra el Peralada; Benfica i Andorra seran els altres rivals
L’equip haurà de jugar tres partits en cinc dies: Nàpols, Bolívar i Saragossa

Oriol Comas i Marc Aznar, renovats

El Girona ahir va fer oficial les renovacions dels dos joves jugadors del planter fins al 2025. El futbolista de Cassà de la Selva Oriol Comas (19 anys) disputarà la seva segona temporada al filial gironí. Comas va arribar a l’etapa de benjamí i ja fa deu temporades que està a la base del Girona. El jove central ha passat per totes les etapes i ara està en dinàmica del primer equip durant la pretemporada. Per altra banda, el futbolista de Mataró Marc Aznar (16 anys) també va renovar la seva vinculació amb el club per tres temporades més. Aznar va arribar durant l’etapa d’infantil i aquesta serà la seva cinquena temporada a Girona. El jugador, juvenil de primer any, el més probable és que jugui amb el filial a tercera divisió.

Disponibles les entrades per al Costa Brava

El club gironí va posar a disposició les entrades per al partit contra el Club Bolívar a Palamós el dissabte 6 d’agost a les nou de la nit. A traves del lloc web del Girona FC es poden comprar les entrades a uns preus que van de 5 a 15 euros per a socis i de 12 a 22 euros per a no socis. El matx serà vuit dies abans de l’inici de lliga regular.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)