Girona

La via americana

El Girona compleix el primer mes després de l’ascens a primera sense haver tancat cap fitxatge

L’argentí Valentín Castellanos (New York City) és un dels escollits per fer un salt de qualitat al davant

Aquesta nit farà exactament un mes que el Girona va guanyar 1-3 al camp del Tenerife en la tornada de la final del play-off d’ascens i va aconseguir l’ascens a primera. Un mes en què des del club s’ha anat treballant en la confecció del nou projecte a l’elit. La campanya d’abonaments, la presentació de les noves samarretes, la confirmació del retorn de la graderia retràctil del gol nord i la renovació d’alguns jugadors de l’acadèmia amb projecció per al primer equip les pròximes temporades. Però de moment el que encara no ha aconseguit tancar el club és l’arribada de cap cara nova per a una plantilla que en comença a necessitar de manera urgent.

Els únics moviments que el Girona ha tancat fins ara són els que ja estaven lligats per contracte un cop aconseguit l’ascens a primera. És el cas de la renovació de Juanpe per una temporada més i de l’ampliació fins al 2023 de la cessió d’Iván Martín, procedent del Vila-real. I això és molt poca cosa, tenint en compte que el Girona ha d’acabar el mercat sent un dels equips que més incorporacions facin, ja que Quique Cárcel, que ja va dir que l’estiu seria llarg, ha avisat que la intenció és tancar un mínim de deu fitxatges en les pròximes setmanes. De moment, però, el temps passa i el Girona continua amb només 14 jugadors en plantilla –tres dels quals, lesionats– després de les deu baixes que ha tingut: Calavera, Gallar, Jairo, Juncà, Víctor Sánchez i els cedits Nahuel Bustos, Pablo Moreno, Darío Sarmiento, Baena i Pol Lozano.

Contactes avançats

Que no s’hagi tancat res no vol dir que el Girona no tingui converses molt avançades amb alguns futbolistes. De fet, hi ha casos molt ben encarrilats. Un és el del davanter Valentín, Taty, Castellanos. L’argentí, de 23 anys, arribaria a través d’una via del City Football Group que els gironins no havien explotat fins ara, la del New York City –l’únic moviment entre els dos clubs va ser a l’inrevés, amb Eloi Amagat un cop va acabar el contracte amb el Girona–. El Girona té entre cella i cella la seva incorporació i les converses estan molt avançades, perquè a nivell de grup interessa, i molt, que Castellanos faci el salt a una lliga de més entitat que la MLS per continuar amb una progressió que durant els últims anys ha estat meteòrica.

Taty Castellanos arribaria a Montilivi amb l’etiqueta de ser el màxim golejador de la MLS, un repte cada vegada més complicat per la llarga nòmina de futbolistes que fan el pas del futbol europeu als Estats Units quan encara els queden uns anys de carrera, i no només a buscar una retirada d’or com passava anys enrere. Concretament, Castellanos és el màxim golejador actual de la MLS després d’haver marcat 13 gols en els 16 partits que ha disputat fins ara. El curs passat els seus registres van ser igual d’espectaculars, ja que va tancar la lliga amb 22 gols en els 35 partits de lliga que va disputar. Ha estat en aquest últim any i mig quan Castellanos ha fet eclosió, però l’argentí forma part del New York City des del 2018, quan hi va arribar procedent del Torque uruguaià, un altre club del City Football Group, amb el qual havia aconseguit l’ascens a la primera divisió uruguaiana, en què va arribar a jugar 19 partits.

L’arribada de Castellanos a Montilivi sembla qüestió de dies, però no serà imminent. En ser un moviment intern dins del City Football Group no hi ha el risc que la situació es compliqui i el més probable és que el davanter argentí encara jugui amb el New York City el partit del cap de setmana vinent contra l’Inter Miami, que es disputarà diumenge a la matinada, hora catalana. Seria el comiat de Castellanos de la MLS i després vindria cap a Girona. El que falta definir són els detalls de l’acord, però el més probable és que l’argentí arribi a Montilivi en qualitat de cedit, ja que el Girona tampoc pot afrontar un traspàs pel seu valor de mercat, establert en 12 milions d’euros segons Transfermarkt.

Un altre element a tenir en compte és que, en cas de concretar-se l’acord, Castellanos arribarà en plena forma a Girona, ja que en els últims quatre partits de lliga que ha disputat ha marcat sis dels vuit gols que ha aconseguit el seu equip.

Castellanos va ser el màxim golejador de la MLS el curs passat i ara ho torna a ser
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)