Girona

Couto és la novetat

La cessió de Yan Couto a Girona es podria fer oficial en qüestió d’hores i, si no es torça, serà la primera alta de l’equip

El carril dret de la plantilla gironina queda molt definit, amb Couto, Arnau i Valery

El primer fitxatges és a punt de caure. Es tracta del carriler dret Yan Couto, vell conegut de l’aficionat gironí. El brasiler va fitxar pel Manchester City el març de 2020 amb tan sols divuit anys. Ho va fer per cinc temporades, fet que va deixar palesa la gran aposta de futur que hi havia per part del club citizen, que va pagar una clàusula pel jugador molt generosa. Després de triomfar al campionat del món Sub-17, en què va acabar campió contra Mèxic, Couto va fer el pas cap al futbol europeu i va aterrar en forma de cessió el setembre del mateix any a Girona. Aquest estiu, després de viure tota una temporada a les files del Braga, de la primera divisió portuguesa, el jove futbolista tornarà a fer el mateix trajecte cap a Montilivi per reforçar el carril dret. Couto, si no es torça res, serà oficialment jugador del conjunt blanc-i-vermell en les pròximes hores. El jove nascut a Curtiba ha tingut diverses ofertes de grans equips de la lliga portuguesa, però la seva voluntat en tot moment ha estat la de tornar a Girona. L’ascens del conjunt gironí a primera divisió ha estat important a l’hora de concretar la nova sessió. L’any passat, després de no pujar, Couto va estar a punt de repetir la cessió al Girona, però l’oferta del Braga va fer decidir el jugador i la propietat que el millor era progressar a l’elit del futbol a Portugal. Un altre estiu, Couto va fer les maletes per a una nova aventura.

De cessió en cessió

Si comptem aquesta nova cessió a Girona, Yan Couto encadenarà la tercera cessió, via City, de la seva carrera amb només vint anys. Acumula molta experiència a categories professionals en el seu primer any després d’acabar l’etapa de juvenil. Nascut el 2002, el brasiler escalarà personalment amb l’exigència competitiva de la lliga espanyola, una de les més potents del món. Aquesta temporada, Couto ha disputat un total de 1.789 minuts, repartits en vint-i-vuit partits. També ha estat important en l’aspecte ofensiu del seu equip participant en moltes jugades de gol i tenint molta presència a camp rival, un valor que el brasiler és capaç de portar fins a un alt rendiment, un tret característic molt important pel sistema que utilitza Míchel. Aquesta temporada l’ha trobat amb Arnau, que va ser reconvertit al carril dret durant la temporada 20/21 amb Francisco a la banqueta.

Competència sana

Amb l’arribada del brasiler, el Girona queda molt cobert en la posició del carril dret. El brasiler haurà de disputar el lloc amb Arnau Martínez a la banda dreta. El jove de Premià de Dalt ha estat un dels jugadors més destacats de la temporada passada i el jugador que més progressió ha tingut dins del terreny de joc. En altres paraules, un indiscutible dins l’onze de Míchel. Això no obstant, l’arribada de Couto pot donar més polivalència a Arnau al perfil de central dret. La competència ha de resultar clau per a la millora dels dos jugadors. A més a més, Valery també pot jugar a la dreta, malgrat assumir el rol de carriler esquerra amb l’absència de jugadors d’aquest perfil. Fins ara, la banda dreta a Girona sembla estar coberta del tot. Així, doncs, la primera novetat del retorn a primera divisió en forma d’alta serà una cara coneguda, un valor a l’alça que Quique Cárcel i el Grup City han treballat per portar, de nou, a la banda dreta de Montilivi. Amb aquesta futura incorporació, el Girona deixarà de ser l’únic equip de la Lliga que no tenia cap alta.

TERCERA CESSIÓ

El City va fitxar el jove talent Yan Couto el 2020 per cedir-lo al Girona (2) i al Braga

JOVENTUT I TALENT

El carril dret del conjunt gironí serà format per joves: Yan Couto, Arnau i Valery
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)