Les proves s’han acabat

El Girona firma les taules amb el Saragossa i dona per acabada la pretemporada del curs del seu retorn a primera

Riquelme sobresurt entre els companys en un partit que va servir per repartir minuts

Girona 1 Saragossa 1

GIRONA:Lluc Matas; Santi Bueno, Biel Farrés, Terrats (Almansa, 46’); Arnau (Ureña, 67’), David López (Àlex Sala, 83’), Aleix Garcia, Yangel Herrera (Pau Víctor, 28’), Miguel Gutiérrez (Joel Roca, 46’); Riquelme; i Stuani.SARAGOSSA:Cristian Álvarez; Fran Gámez (Larra, 75’), Lluís López (Francés, 67’), Jair, Chavarria (Nieto, 67’); Manu Molina (Petrovic, 75’), Jaume, Eugeni (Puche, 67’), Vada (Francho, 67’); Bermejo (Mollejo, 67’) i Narváez (Simeone, 67’).GOLS:0-1 (45+1’) Eugeni. 1-1 (73’) Riquelme.ÀRBITRE:Morros Monje (col·legi català).T.A.:A Fran Gámez (36’), Stuani (66’) i Puche (70’).T.V.:Cap.PÚBLIC:Partit a porta tancada a La Vinya.

El Girona va donar per acabades les proves de pretemporada amb un empat a un gol contra el Saragossa. Eugeni va avançar els aragonesos amb una falta directa a la creueta, en l’última jugada del primer acte, però Riquelme, oportú aprofitant una errada defensiva, va establir l’1-1 definitiu. Els gironins ja pensen en la primera jornada de lliga a Mestalla contra el València i Míchel va fer les últimes proves amb canvis de dibuix i repartiment de minuts entre els jugadors.

La primera part va ser plana però intensa. Els dos equips van lluitar per aconseguir la possessió de la pilota i, de fet, aquesta va ser la gran batalla que hi va haver damunt del terreny de joc. L’inici de l’enfrontament prometia, ja que, de seguida, el Girona va recuperar una esfèrica en zona compromesa i Stuani, sense pensar-s’ho dues vegades, va provar des de la frontal un xut amb rosca al pal llarg que va sortir ajustat a la fusta visitant.

Després de l’oportunitat de l’uruguaià, els de Míchel Sánchez van intentar controlar el rival amb molt toc de pilota, tot i que amb una circulació lenta que no feia incomodar en cap moment el contrincant, ben situat i amb l’ordre d’aplicar una pressió elevada quan perdia la pilota. El dibuix tàctic d’inici va ser el ja clàssic 3-4-2-1, però amb el canvi de Yangel Herrera per Pau Víctor en el minut 27, l’equip va passar a jugar un 4-3-3, l’altre esquema tàctic en el qual se sent còmode Míchel. Riquelme va tornar a oferir mostres de la seva qualitat. I és que la segona i última ocasió del primer acte per part blanc-i-vermella va ser després d’una gran jugada de Riquelme, que va deixar enrere diversos rivals i va provar un xut amb rosca que va anar a fora (35’). Tot i que el Saragossa no va provar en cap moment Lluc Matas, la primera part va acabar amb diana aragonesa. Chavarria va fer una cavalcada marca de la casa des de l’esquerra que va acabar amb una falta d’Arnau Martínez al vèrtex, gairebé a dins de l’àrea. Eugeni va executar a la perfecció el lliure directe fent inútil l’estirada del porter osonenc, que debutava en el primer equip del Girona.

Riquelme ho iguala

En la segona part, el Saragossa va intentar ser més incisiu amb pilota, però els de Míchel no van mostrar cap debilitat defensiva, tampoc en línia de quatre. Riquelme, el que més inquietava la defensa aragonesa, ho va intentar amb una centrada enverinada que gairebé sorprèn Cristian (55’), poc abans de l’entrada d’Ureña al camp, que va comportar un nou canvi de dibuix tàctic per tornar als tres centrals i els dos carrilers, –el dret per a Joel Roca–. Tant el joveníssim jugador com Ureña van encarar el rival sempre que van poder i van aportar verticalitat a l’atac blanc-i-vermell, que va trobar l’empat en una jugada inoportuna dels visitants, quan en una cessió defensiva erràtica Riquelme es va quedar sol davant d’un Cristian molt avançat a uns 35 metres. El madrileny el va superar per baix amb un xut que va entrar plorant a dins de la porteria. En el tram final, David López va estar a punt de fer el 2-1 amb una rematada amb el cap després d’una falta lateral servida per Riquelme que Cristian Álvarez va enviar a corner, però el Saragossa també va poder decantar la balança a favor seu amb dues ocasions de Puche –Lluc va posar una mà brutal– i de Mollejo, ja a les acaballes.

EXPERIMENTANT

Com a Palamós dissabte, Míchel va combinar el ja clàssic 3-4-2-1 amb el 4-3-3

UN XUT, UN GOL

Eugeni va fer el 0-1 després que Arnau fes falta a Chavarria al vèrtex de l’àrea

RIQUELME PROMET

El madrileny va ser el jugador més incisiu i vertical i, fins i tot, va fer l’empat a un final

FINAL OBERT

David López va tenir una clara ocasió de fer el 2-1, però Puche i Mollejo, de fer l’1-2

Terrats, Yangel i Gutiérrez repeteixen

Respecte al partit que es va disputar dissabte a Palamós, corresponent al torneig Costa Brava contra el Club Bolívar, Míchel Sánchez només va repetir amb tres jugadors en l’onze inicial. Els escollits van ser Ramon Terrats, que va començar de nou en el perfil esquerre de l’eix central; Miguel Gutíerrez, al carril esquerre, i Yangel Herrera, com a pivot al mig del camp. Precisament el veneçolà va ser també el primer jugador canviat quan amb prou feines s’havia arribat a la primera mitja hora de joc. El futbolista cedit pel City va evidenciar una falta de rodatge preocupant a falta d’una setmana per a l’inici de la lliga. En l’últim onze inicial de Míchel en la pretemporada els únics futbolistes del filial que van sortir d’entrada van ser Lluc Matas, a la porteria, i Biel Farrés, que va ocupar la posició de lliure en la defensa.