Girona

Que comenci l’espectacle

El Girona obre la lliga contra el València a Mestalla en el matx que significa la seva tornada a la màxima categoria (a les 19.30 h)

Els gironins afronten el partit amb el convenciment de poder treure algun resultat valuós de la seva visita a un club ferit i amb dubtes a tots els nivells

Tres anys i gairebé tres mesos després, el Girona tornarà a sentir-se plenament equip de primera divisió. El conjunt blanc-i-vermell trepitjarà la gespa d’un dels estadis clàssics de la màxima categoria per enfrontar-se a un dels històrics, el València. Mestalla serà l’escenari del retorn dels gironins a l’elit després de ser el més tossut de segona en els tres darrers cursos, en què ha arribat a tres finals de play-off consecutives. Ara el tossut vol camuflar-se sota pell de xai per assestar un primer cop a un rival que arriba amb dubtes al matx, amb feina per fer als despatxos –com el Girona– i amb un ambient que es pot enrarir de seguida si els de Míchel fan el que saben i imposen l’estil, sense pors ni complexos.

El Girona vol arrencar amb bon peu la seva nova aventura a primera, tot just la tercera campanya entre els millors equips estatals, en una lliga de les més competitives del món. I si ho vol fer, haurà de saber navegar en les aigües sempre remogudes de Mestalla, davant d’una afició local exigent que remuga durant els 90 minuts dels partits. I és en aquest punt on els gironins poden créixer i veure’s amb possibilitats de treure un bon resultat. Si bé és cert que la casa està per fer i que queden uns sis fitxatges per tancar la plantilla, els blanc-i-vermells tenen prou arguments per competir i donar la talla també a la màxima categoria. El pòsit de l’equip que va pujar a primera es manté i l’àmplia majoria de l’equip titular que posi Míchel serà amb els jugadors que van ascendir a Tenerife. L’escenari i el rival no tindran res a veure, però tampoc és que el València passi el seu millor moment.

Nova era amb Gattuso

El conjunt valencià ha confiat l’equip al tècnic italià, molt lluny de l’estil que va aplicar l’anterior, José Bordalás, i lluny també de les característiques del mateix Gattuso jugador, un migcampista matusser i expeditiu poc amant de la pilota. Al contrari del que s’ha vist del nou València, el tracte de la pilota i la maduració del joc amb ella és una de les fórmules que vol l’italià per al seu equip. La pressió elevada i la recuperació en camp contrari aplicant velocitat amb dos interiors ràpids com Carlos Soler i Yunus, a més de dos extrems com Santi Castillejo i Samuel Lino, fan del conjunt xe un bloc a tenir en compte que assumeix molts riscos, una altra escletxa que ha d’aprofitar el Girona per fer mal a través d’una circulació veloç que trenqui aquesta pressió.

El València ha perdut en les últimes hores un jugador diferencial com és Guedes, venut per 30 milions al Wolves; no hi haurà el seu capità, Gayà, sancionat amb quatre partits per unes declaracions, però sí Nico González, cedit pel Barça ahir mateix.

Al Girona, la setmana no ha deixat cap fitxatge, l’equip viatja només amb Juan Carlos com a porter del primer equip, però amb els sis fitxatges inscrits i a la llista de convocats. Fins a set futbolistes del filial acompanyaran l’equip –només hi haurà quinze jugadors amb dorsal del primer equip– i hi haurà les baixes confirmades d’Ivan Martín, Borja García, Ibra Kebé i, finalment, Bernardo Espinosa. Les opcions en el sistema s’amplien amb aquestes baixes, ho reconeix Míchel i ho sap Gattuso, que va remarcar la riquesa tàctica del Girona en la prèvia. D’una manera o altra, els gironins imposen respecte al rival.

CONFIANÇA

El Girona té la plantilla per refer però compta amb prou arguments per puntuar

NOVA PEÇA

El València va rebre ahir mateix la cessió de Nico González per part del Barça

Dos precedents, el darrer amb victòria gironina

El Girona ha visitat dues vegades l’estadi de Mestalla, en els dos cursos que ha militat fins ara a la màxima categoria. En la seva estrena, la campanya 2017/18, els gironins dirigits per Pablo Machín van perdre per 2-1 contra un València ple de jugadors contrastats com Garay, Kondogbia, Parejo, Rodrigo, Guedes i Gayà. Els blanc-i-vermells es van avançar amb una diana de Portu (8’), però els locals van remuntar amb un gol de Ramalho en pròpia porteria i un de Parejo, de penal. La temporada posterior, amb Eusebio a la banqueta, una diana de Pere Pons va fer saltar la banca a favor del Girona, que es va endur els tres punts de Mestalla (0-1). A part del gol del de Sant Martí Vell, l’enfrontament també és recordat per la impressionant actuació de Bono sota pals, que literalment ho va aturar tot.

Les opcions a l’onze passen pel dibuix tàctic escollit

Si bé sembla que l’esquema del 3-4-2-1 és el més confortable per a l’equip, la incògnita sobre l’estat de forma de David López i la baixa de Bernardo segur que fan dubtar Míchel sobre si desfer la línia de tres i plantar-se a Mestalla amb el 4-3-3, que en ocasions ha utilitzat en la pretemporada. Si manté el dibuix, Arnau podria passar a l’eix per deixar el carril dret a Yan Couto, o David López jugar com a titular. Si, en canvi, el de Vallecas passa a línia de quatre, Juanpe i Santi Bueno són candidats a l’eix i el ventall de posicions s’amplia. A la mitjapunta, Riquelme i Samu Saiz podrien compartir zona, i entre Taty i Stuani es jugaran la posició en la punta d’atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)