El Girona cau per la mínima contra el València (1-0)

El Girona ha tornat a jugar a primera divisió tres anys després. En el seu retorn a la màxima categoria ha perdut contra el València a Mestalla per la mínima (1-0) amb un gol des del punt de penal de Carlos Soler. Per aquest duel, Míchel ha apostat per tres centrals i ha alineat en l’onze titular quatre dels sis fitxatges d’aquest mercat d’estiu: David López, Taty Castellanos, Riquelme i Couto. Stuani ha començat el partit des de la banqueta.

El matx, com era d’esperar, ha començat amb una gran intensitat per part dels dos conjunts. El València ha tingut la primera tot just començar amb una centrada lateral de Samu Castillejo que ha acabat a les mans de Juan Carlos. Els gironins no han tardat a respondre, i dos minuts després, Aleix García a pilota aturada ha centrat una pilota dins l’àrea que ha estat a punt de ser rematada per David López. Després d’aquest inici, el València ha apostat per possessions llargues per crear les jugades des de la base i amb paciència, mentre que el Girona s’ha tancat al darrere esperant la seva oportunitat. Els de Gattuso han intimidat amb insistència la porteria blanc-i-vermella, però Juan Carlos, molt segur sota pals, ha aconseguit refusar tots els seus intents. A la mitja hora de joc, ha arribat una altra acció de molt perill per part dels gironins, quan Castellanos ha estat a punt de rematar una gran centrada lateral de Yan Couto. I és que el Girona estava donant més sensació de perill quan s’aproximava a l’àrea que no pas el València, tot i que els valencians han tingut més ocasions. Aquesta insistència dels locals ha tingut la seva recompensa just abans d’arribar al descans. En el 45’ unes mans de Valery dins l’àrea en l’intent de refusar el xut de Samu Castillejo a pilota aturada, ha fet que l’àrbitre no s’ho penses dos cops i xiules penal a favor del València. Carlos Soler no ha perdonat des dels onze metres i ha situat l’1 a 0 en el marcador just abans d’anar als vestidors.

Només començar la segona part, els de Gattuso s’han quedat amb un home menys per l’expulsió de Comert, després d’una entrada molt dura sobre Castellanos. El Girona ho ha aprofitat per intentar fer-se amo i senyor del partit. A més, Míchel, a la desesperada per buscar l’empat, ha fet entrat jugadors ofensius com Stuani. Però, tot i que han aconseguit tancar als locals en molts moments a la seva àrea, els ha faltat més claredat en els metres finals. El primer xut del Girona entre els tres pals no ha arribat fins al minut 70 de les botes d’Aleix García. En els últims instants del matx, al Girona li ha costat proposar i no han aconseguit arribar amb perill a l’àrea contrària.