El protagonista

Taty Castellanos

Sense punteria

El gol. Això és el que va faltar en el retorn del Girona a primera divisió tres anys després. Els gironins van donar la cara contra un gran rival, però no van estar encertats de cara a porteria. En part, perquè a l’equip li va costar molt generar per la falta de dinamisme en la creació de joc per sorprendre el rival i trobar espais. En tot el matx, va fer un total de cinc rematades, només una entre els tres pals. Això va fer que el màxim golejador en aquesta pretemporada, Taty Castellanos, no pogués estrenar-se en partit oficial amb la samarreta blanc-i-vermella amb una diana.

L’argentí va sortir en l’onze inicial i va deixar la màxima referència en atac del Girona, Cristhian Stuani, a la banqueta. I és que durant la pretemporada es va guanyar a pols ser un indiscutible en l’onze titular. Va fer uns amistosos espectaculars, amb tres gols en tres partits, contra el Bolívar, el Nàpols i l’Andorra. Una efectivitat que ningú s’esperava que arribés tan d’hora, ja que ve d’una lliga molt diferent, l’MLS, i s’havia d’adaptar al futbol europeu en la seva primera experiència. A més, juga en una posició sempre difícil per agafar confiança quan aterres en un nou conjunt. L’argentí, però, ha demostrat estar més que adaptat a l’equip i al joc que vol inculcar Míchel.

Contra el València, tot i que no va tenir el seu millor dia, va tornar a generar frescor a la zona d’atac i va demostrar olfacte golejador a dins de l’àrea. En els 90 minuts que va estar sobre el terreny de joc, no s’ho va pensar dos cops quan veia venir la pilota, encarant-s’hi, xutant, rematant de cap o volant per intentar caçar les centrades dels laterals. La primera ocasió més clara per al conjunt gironí va arribar ben aviat. Aleix García, a pilota aturada, va centrar la pilota a l’àrea, que va estar a punt de ser rematada per David López i Taty Castellanos. En el minut 30 en va arribar una altra de les més clares per als visitants, quan Yan Couto va fer una gran centrada buscant Castellanos, però la pilota va acabar sortint per la línia de fons. Després de la represa, amb l’1 a 0 en el marcador pel gol de penal de Carlos Soler, l’argentí va rebre una falta duríssima del central del València Cömert, que li va costar la targeta vermella directa. Amb un jugador més, el Girona ho va continuar provant, però sense efectivitat ni claredat en els metres finals. Míchel, a la desesperada per buscar l’empat, va fer entrar Stuani en el minut 61, que amb els seus 35 anys encara hi té molt a dir. L’uruguaià va estar a punt de caçar una pilota que havia rematat Juanpe. L’equip no va saber aprofitar la superioritat numèrica i va tornar a primera divisió sense punteria.