Girona

Un record inesborrable

A Mestalla, fins a sis jugadors del Girona van estrenar-se en la màxima categoria de LaLiga

Ureña es va convertir en el 117è gironí que arriba a primera, el sisè figuerenc

Tot i que el resultat no va ser el desitjat i la derrota en l’estrena de la lliga va coure a tota l’expedició gironina, sis futbolistes de la plantilla del Girona recordaran l’enfrontament que van disputar contra el València a Mestalla, ja que els va permetre debutar en la màxima categoria de LaLiga. Si bé és cert que per a Taty Castellanos i Yan Couto la fita és important però ja assolida en altres lligues –la dels Estats Units, l’ariet argentí, i la de Portugal, el lateral brasiler–, per a Santi Bueno, Ramon Terrats, Òscar Ureña i Arnau Martínez, el 14 d’agost del 2022 sí que serà una data de record inesborrable. Segur que la samarreta de la senyera, la del debut a primera després d’anys d’esforços i somnis, quedarà emmarcada en el seu museu esportiu particular.

De baix a dalt

Santi Bueno va culminar una trajectòria personal brillant en el Girona. L’uruguaià, primer vinculat al Peralada cedit pel Barça, va fitxar pels gironins en propietat firmant un contracte llarg fins al 2024. Després d’un any dur des de l’ostracisme, el curs 2020/21 va aconseguir un lloc en l’onze i ja ningú l’ha mogut d’allà. De segona B a segona A, i acabant a primera, el central charrúa ha vist premiada la seva progressió amb els primers minuts a l’elit, d’on intentarà no moure’s més. Per a Terrats la situació va ser semblant, tot i que la trajectòria del barceloní ha estat més meteòrica. El migcampista va arribar al Girona l’estiu del 2020 després de jugar en el Sant Andreu, a tercera divisió, en el seu primer any com a amateur. Sense passar per una categoria semiprofessional, el jugador va debutar el mateix 2020 a segona A, i a Mestalla a primera: “Saber que t’està mirant molta gent crec que imposa una mica, en el meu cas. M’ha faltat una mica de personalitat, de tenir més orgull i fer un pas endavant.”, comentava Ramon Terrats, premiat amb el debut com el seu amic Arnau Martínez, que ha rendit a gran nivell en els dos darrers cursos i que també va tenir el premi d’estrenar-se a primera contra el València.

De Figueres al cel

Ureña es va convertir en el 117è jugador gironí que disputa algun minut en la màxima categoria del futbol estatal. Amb només 19 anys, l’extrem va jugar els últims 28 minuts del partit i va sumar un figuerenc més, el sisè, a la llista de futbolistes de la demarcació, darrere de Pere Colls, Joaquim Arater, Josep Peiró, Antoni Carbonell i Damià Abella, l’últim a debutar abans que Ureña, el 2004, a les files del Barça. L’empordanès va estrenar-se a segona en la primera jornada de l’any passat i en la màxima categoria en la inaugural d’enguany, una trajectòria brillant per a un futbolista amb molta projecció i que amb la seva actuació durant la pretemporada sembla haver convençut i demostrat a Míchel que està preparat per a l’elit.

La llista s’amplia

En les tres temporades que ha competit el Girona a primera, ja són 24 els futbolistes que han debutat en la màxima categoria estatal amb els colors blanc i vermell. Abans que Ureña, els quatre jugadors de la demarcació que van assolir la fita van ser Àlex Granell, Pere Pons i Eloi Amagat, tres dels emblemes de la història recent del club, i Valery. Precisament, el carriler i extrem de l’Escala és a la llista juntament amb el canari Juanpe Ramírez, com els dos únics supervivents que van debutar a primera defensant l’escut del club gironí en la primera etapa de l’entitat a l’elit.

LES REACCIONS DELS PROTAGONISTES A LES XARXES SOCIALS

Jugar a primera amb aquesta samarreta és un somni complert. Seguim tots junts!
Santi Bueno
central del girona
Quan ets un nen sempre somies això. Tot i el resultat no oblidaré mai aquest dia
Òscar Ureña
extrem del girona
Un dia que no oblidaré mai. Feliç pel debut a primera però amb el regust amarg de no puntuar
Arnau Martínez
carriler del girona

DEBUTANTS A 1A AMB EL GIRONA

Curs 2017/18
Yassine Bounou
Pablo Maffeo
Juanpe Ramírez
Àlex Granell
Pere Pons
Aday Benítez
Michael Olunga
Douglas Luiz
Choco Lozano
Pedro Alcalá
Larry Kayode
Eloi Amagat
Kevin Soni
Curs 2018/19
Pedro Porro
Valery Fernández
Patrick Roberts
Seydou Doumbia
Seung Ho Paik
Curs 2022/23
Santi Bueno
Ramon Terrats
Yan Couto
Taty Castellanos
Òscar Ureña
Arnau Martínez
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)