Girona

Polivalència al carril esquerre

El Girona incorpora el defensa esquerrà Javi Hernández procedent del Leganés

L’andalús no ha jugat mai a primera, té experiència a 2a A i pot jugar de lateral, al carril o de central

El defensa Javi Hernández serà nou jugador del Girona fins al proper 30 de juny del 2023, ja que queda pendent que es faci oficial l’acord entre totes les parts. L’andalús, que ja ha passat la revisió mèdica amb el club gironí, arriba procedent del Leganés en qualitat de cedit a l’entitat blanc-i-vermella, que es guarda una prioritat de compra en el cas que el rendiment del futbolista compleixi les expectatives. La setena cara nova del Girona s’ha fet esperar. Concretament tretze dies, des que el club va fer oficial l’arribada del carriler esquerre Miguel Gutiérrez després de pagar prop de 4 milions d’euros al Madrid per un percentatge dels drets del jugador. I el setè, també és defensor esquerre, una posició al camp que queda tancada amb dos efectius de molta volada que han passat per les categories inferiors del Madrid, que encara té una part dels drets de tots dos, ja que el Leganés va pagar gairebé mig milió d’euros al conjunt blanc pel 50% del traspàs del jugador.

Polivalència màxima

Javi Hernández s’adapta a la perfecció als esquemes tàctics de Míchel Sánchez. En l’habitual 3-4-2-1 del de Vallecas, l’andalús podria adaptar-se a la posició de central en el perfil esquerre i també al carril. Si el tècnic del Girona aposta per desfer la línia de tres per una de quatre, el flamant nou jugador gironí podria ocupar també una posició a l’eix i al lateral. El futbolista haurà de competir per una posició en l’onze inicial amb Miguel Gutiérrez i Valery Fernández, els carrilers que s’adapten al perfil esquerre, i amb Juanpe Ramírez, l’habitual inquilí del mateix perfil a l’eix de la defensa.

Javi Hernández va passar per diferents clubs de Jerez i també es va formar en les categories inferiors del Sevilla i del Madrid, club al qual va arribar en l’etapa cadet, el 2013, i hi va jugar la UEFA Youth League com a juvenil i va escalar fins a l’equip filial. El defensa va arribar a anar convocat vuit vegades amb el primer equip en la lliga 2019/20, a les ordres de Zinedine Zidane, tot i que no va debutar-hi mai –sí que va participar en la pretemporada de l’equip merengue i va disputar més d’un amistós–. I és que Javi Hernández no ha jugat mai a primera i acumula 99 partits a segona A amb l’Oviedo (25), en el qual va jugar cedit la campanya 2018/19, i el Leganés (74), equip en què ha militat les últimes dues temporades.

Un estiu complicat

L’andalús ha estat pendent en les darreres setmanes del seu futur. El somni del futbolista era fer el salt a primera i ha estat a punt de fitxar pel mateix Girona, durant el mes de juliol, o el Rayo Vallecano, des que va començar el període de fitxatges d’estiu. Amb el club de Montilivi l’operació es va refredar i amb el de Vallecas els clubs no es posaven d’acord, fet que va provocar ansietat a Javi Hernández, que fins i tot va passar a ser baixa indefinida per prescripció mèdica i va estar fora de la dinàmica del grup. Per Javi Hernández també s’hi ha interessat el Tolosa de la primera divisió francesa, però el defensor sempre ha vist amb bons ulls recalar en l’equip gironí, que guanya un recurs més per a la plantilla a falta de pocs dies per al tancament del mercat.

El de Jerez veurà complert el somni de jugar en la màxima categoria després de tenir una etapa de formació complicada en diferents clubs: un parell de cessions a El Ejido (segona B) i l’Oviedo (segona A) per part del Madrid i, darrerament, una trajectòria regular i amb bon rendiment a un dels equips a priori importants de la categoria de plata com el Leganés. Sense anar gaire lluny, la intel·ligència artificial Olocip va catalogar el ja jugador del Girona com el millor lateral esquerre de segona, estipulant els diferents paràmetres i accions del joc.

Míchel ja té el complement al perfil esquerre de la defensa que tant desitjava des de feia dies, i és que, durant la major part de la pretemporada, el de Vallecas només ha pogut disposar de Valery Fernández com a futbolista del primer equip que podia ocupar aquella demarcació. De fet, malgrat l’arribada de Miguel Gutiérrez, l’escollit a Mestalla per sortir com a titular va ser el jugador de l’Escala, que ara veurà com la competència encara serà més ferotge per esgarrapar minuts. Entre Javi Hernández, Miguel Gutiérrez i Valery mateix, es jugaran una plaça al carril, tot i que el gironí pot jugar d’extrem en un 4-3-3 i l’acabat d’arribar podria ocupar l’eix de la defensa.

CLÀUSULA

Amb contracte amb el Leganés fins al 2024, el club tindrà prioritat de comprar el defensa

D’ALLÒ MÉS BÉ

En el 3-4-2-1, Javi Hernández pot jugar al carril o de central; en el 4-3-3, també de lateral

EXPERIÈNCIA A 2A A

Javi Hernández ha jugat 99 partits en la categoria de plata i somiava fer el salt a primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)