Girona

La rauxa brasilera

El Girona tanca la cessió de Reinier amb el Madrid i assegura qualitat i més projecció a la mitjapunta

El brasiler, Taty i Yangel, pendent d’obtenir la nacionalitat, són els extracomunitaris

Encara que és tota una incògnita i que no només pel valor que va tenir en el seu dia el jugador el seu rendiment ha de ser excel·lent de forma automàtica, el Girona va confirmar l’arribada de Reinier Jesús, una de les perles del futbol brasiler que lluita per fer-se un lloc al futbol europeu, una jungla per a molts jugadors del seu perfil. El club gironí obté la cessió per part del Madrid fins al 30 de juny del 2023 d’un mitjapunta amb molta habilitat, verticalitat i velocitat i que pot abastar molt de terreny. A més, el brasiler pot jugar en les dues bandes de l’atac en un hipotètic 4-3-3, per tant, aporta solucions i alternatives a Míchel Sánchez, precisament el que busca el de Vallecas, que té a les seves mans el repte de controlar la rauxa brasilera i els pecats de joventut, que solen anar del bracet de jugadors cridats a menjar-se el món, però que de bon començament topen amb una realitat perversa que els obliga a treballar el doble que la resta.

Objectiu: rellançar-se

El gener del 2020, el Madrid va pagar 30 milions d’euros al Flamengo per aconseguir els serveis de Reinier Jesús, una operació semblant a les que van portar al conjunt blanc jugadors com Vinicius Júnior (45 milions el 2018) i Rodrygo Goes (45 milions el 2019). Els dos extrems van caure de peu al Bernabéu després d’un període d’adaptació corresponent, però la irregularitat de Reinier i el fet d’ocupar plaça d’extracomunitari li van tancar les portes del primer equip, fet que va obligar el Madrid a buscar-li una cessió de dos anys al Borussia Dortmund després d’un pas de mig curs al Castilla, a segona B. L’aventura a Alemanya no ha estat gens profitosa per al mitjapunta de Brasília, tot i que aterrava a un equip que cuida els joves i els catapulta al primer nivell. Reinier ha jugat només 679 minuts en 39 partits entre totes les competicions, uns números que han frenat en sec una projecció que ara al Girona vol tornar a redreçar.

Mitjapunta tancada

El fitxatge de Reinier deixa la zona de tres quarts del terreny de joc amb el brasiler, Samu Saiz, Rodrigo Riquelme i una vegada es recuperin Iván Martín i Borja García per competir per dues posicions en el dibuix 3-4-2-1. Fins i tot, es podria afegir la peça d’Òscar Ureña en aquesta batalla per les posicions, prou alternatives per a Míchel Sánchez encara que en l’actualitat semblin escasses per culpa de les lesions de consideració de dos dels seus possibles llogaters. En tot cas, en una de les demarcacions més importants, el tècnic de Vallecas té qualitat tècnica, última passada, trencalínies i, fins i tot, gol, però també molta feina per conscienciar un perfil de jugador molt específic que haurà de treballar i batallar defensivament per tal de no desequilibrar l’equip.

Extracomunitaris coberts

Amb l’arribada del brasiler, de 20 anys, les tres places que permet el reglament tenir ocupades a un equip queden completes. Taty Castellanos (Argentina), Yangel Herrera (Veneçuela) i ara Reinier (Brasil) són ara per ara els extracomunitaris del Girona en el retorn de club a primera. Els gironins, però, tenen l’esperança d’utilitzar la carta de Yangel, que després de diversos anys treballant a l’Estat espanyol espera que la burocràcia li atorgui la doble nacionalitat, fet que deixaria oberta una plaça ja amb vista al mercat d’hivern. Per al d’estiu, totes les peces que puguin arribar de l’estranger –s’especulava amb força que el porter arribaria des de l’Amèrica del Sud– ho hauran de fer amb un passaport europeu sota el braç. Precisament en aquesta posició, el ventall que semblava ampli fa escassos dies es va fent petit i entrant ja a la segona jornada es manté Juan Carlos com a únic porter disponible del primer equip.

UNA OPORTUNITAT

Per a Reinier la cessió al Girona és una ocasió d’or per demostrar la vàlua a Europa

L’ENÈSIMA CESSIÓ

De les vuit noves incorporacions, sis són a préstec i s’afegeixen a la d’Ivan Martín

LA CARTA YANGEL

El veneçolà espera que la burocràcia li atorgui la doble nacionalitat

LA FITXA

Reinier Jesús Carvalho
Brasilia (Brasil) 19/1/2002 (20 anys) Alçada: 1,85 m Posició: Mitjapunta i extrem
Etapa de formació
Vasco de Gama, Botafogo, Fluminense i Flamengo
Etapa de sènior
2019
Flamengo (1a) 15 p. 6 g.
2019/20
M.Castilla (2a B) 3 p. 2 g.
2020/21
B.Dortmund (1a) 19 p.1 g.
2021/22
B.Dortmund (1a) 20 p. 0 g.
2022/23
Girona (1a) ?
Altres
- Medalla d’or olímpica amb la selecció del Brasil (Tòquio 2020) - Campió de la copa alemanya amb el Borussia Dortmund (2020/21) - Campió de la lliga brasilera (2019) - Campió de la copa Libertadores (2019) - Subcampió del mundial de clubs (2019)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)