Girona

El centre del camp guanya força

Oriol Romeu ja és a Girona amb la revisió mèdica passada i avui es convertirà en jugador del Girona per als pròxims tres cursos

El migcampista d’Ulldecona afegirà a la plantilla un perfil indispensable a la medul·lar

Oriol Romeu ja és a Girona. El migcampista, de 30 anys, encara no és futbolista blanc-i-vermell, però el conjunt de Montilivi farà oficial la seva incorporació durant el dia d’avui, l’últim dia del mercat de fitxatges. I és que l’acord entre el Girona, el jugador i el Southampton, el club d’origen d’Oriol Romeu, ja està tancat i el d’Ulldecona ja va passar ahir la revisió mèdica. Perquè el traspàs sigui definitiu l’únic que falta és resoldre els últims temes burocràtics, i això no hauria de ser cap problema perquè el Girona pugui tancar l’operació sense esperar a l’últim moment abans que a les 23.59 h es tanqui la finestra del mercat. En espera de l’anunci oficial, el conjunt gironí pagarà un traspàs que podria superar els dos milions d’euros per aconseguir els serveis d’Oriol Romeu, que acabava contracte a final de temporada amb el Southampton, i que signarà amb el Girona per a les tres pròximes temporades, fins al juny del 2025.

Era la peça més desitjada d’aquests últims dies de mercat tant per Míchel com per la direcció esportiva i finalment l’acord s’ha pogut tancar encara que la lesió dimarts de Romeo Lavia, migcampista del Southampton, va posar l’ai al cor a les oficines del conjunt gironí. Finalment, però, Oriol Romeu es convertirà en la novena incorporació d’aquest estiu al conjunt blanc-i-vermell –a més de la renovació de la cessió d’Iván Martín– i la tercera que arriba en propietat. I és que fins ara només David López, que va arribar lliure, i Miguel Gutiérrez, per qui el Girona va pagar un traspàs que no arriba als cinc milions d’euros, han aterrat a Montilivi com a futbolistes blanc-i-vermells de ple dret.

Amb la incorporació d’Oriol Romeu, Míchel guanyarà una peça més al centre del camp, on l’equip ha quedat molt minvat d’efectius per culpa de les lesions els últims dies de Yangel Herrera i Terrats –l’interès per Romeu ja venia d’abans que es produïssin aquestes lesions–. A més, sumarà un perfil diferent que fins ara no tenia a la plantilla, i és que el d’Ulldecona aportarà un perfil més físic i específic per jugar de pivot defensiu que la resta de companys de posició, cosa que pot permetre alliberar de tasques defensives jugadors com ara Aleix Garcia i tornar a endarrerir la posició de David López cap a l’eix de la defensa si Míchel vol jugar amb tres centrals com en les dues primeres jornades de lliga. Tot i el seu perfil més físic, Oriol Romeu també s’adapta perfectament a l’estil de joc de Míchel, ja que després de formar-se a les categories inferiors del Barça, l’habilitat en el joc de combinació i en els desplaçaments en llarg són unes de les seves grans virtuts.

El retorn a casa

Oriol Romeu aterrarà al Girona, on pot compartir habitualment onze amb Aleix Garcia formant un centre del camp amb denominació d’origen d’Ulldecona –són els dos futbolistes professionals del municipi tarragoní–. Serà el retorn de Romeu a la lliga espanyola, on va debutar a primera amb el Barça quan tenia 19 anys i després va jugar una temporada en el València.

El d’Ulldecona, però, ha jugat la major part de la seva carrera a la Premier, amb l’excepció d’un curs a la Bundesliga amb l’Stuttgart. A Anglaterra el primer pas el va fer en el Chelsea, on va arribar molt jove i va poder celebrar els títols de la Champions League i l’Europa League.

Els últims set cursos, però, els ha jugat al Southampton, on fins a la temporada passada havia estat un jugador insígnia i en què va disputar un total de 217 partits de lliga, gairebé tots com a titular, però que ara tenia difícil fer-se un lloc a l’onze.

DESITJAT

El d’Ulldecona era l’objectiu número u de Míchel i la direcció esportiva des de feia dies

A LALIGA

Romeu no juga en la lliga espanyola des del curs 2013/14 en el València

Pere Pons, a l’AEK Làrnaca

J.S.

Un dels migcampistes que ha estat en l’agenda del Girona aquest estiu és Pere Pons, però finalment el de Sant Martí Vell jugarà les dues pròximes temporades a Xipre amb l’AEK Làrnaca, després que ahir es fes oficial la seva incorporació com a agent lliure. El gironí era una de les opcions més assequibles econòmicament per reforçar el centre del camp, però no era una prioritat per al conjunt gironí perquè no s’acaba d’adaptar al perfil que desitjava Míchel. Per això, un cop enllestit el fitxatge d’Oriol Romeu, l’opció de tornar a veure Pere Pons amb la samarreta blanc-i-vermella es va descartar definitivament.

D’aquesta manera, el de Sant Martí Vell viurà la seva primera experiència a l’estranger amb 29 anys, després de jugar les últimes tres temporades a primera divisió en l’Alavés, club que va pagar dos milions d’euros al Girona, on havia jugat sempre amb un parèntesi de mig any cedit a l’Olot, per al seu traspàs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)