El Girona rasca un punt final a Son Moix (1-1)

El Girona ha aconseguit un bon punt contra el Mallorca en un partit que no s’ha decidit fins als últims minuts (1-1). Després del gol al minut vuitanta-set de Raíllo, Sáix ha empatat des de la línia de penal. El partit ha servit per treure el primer punt a domicili i per veure el debut d’Oriol Romeu, Manu Vallejo i Toni Villa. .

En l’inici del partit a Son Moix, el Girona ha tingut dues bones ocasions a través de xuts de llarga distància. Taty Castellanos ha decidit provar a Rajkovic després d’una bona recuperació al mig del camp gironí. Els de Míchel s’han sentit còmodes en les ràpides transicions. RIquelme i Miguel han tingut presència a camp contrari per estirar la línia ofensiva de l’equip. Oriol Romeu ha deixat veure la seva presència física en tasques defensives. El d’Ulldecona ha fet tres faltes consecutives. En la sortida d’un córner, el davanter cedit per l’Atletic de Madrid ha tingut la millor ocasió després d’un xut al pal llarg. El matx ha arribat al primer quart d’hora amb l’empat a zero inicial.

En el segon tram del joc, el Mallorca ha estirat les línies i ha disposat de dues ocasions consecutives. El davanter kosovar, Muriqi, ha rematat amb el cap una ona centrada de Jaume Costas. Després ha estat el coreà, Kang-In Lee que no ha pogut dirigir a porteria un xut molt llunyà. El matx ha arribat al minut 30 amb la pausa d’hidratació i amb dos conjunts que han augmentat la tensió del partit després d’un rif i raf entre Castellanos, que ha vist la targeta, i el central Copete. En els últims minuts de la part, el Girona ha cedit terreny i el Mallorca ha intensificat la pressió ofensiva.

L’acció polèmica ha vingut al minut 40 quan l’àrbitre ha assenyalat penal a Juan Carlos per un refús amb el puny a l’àrea petita. Després de la revisió del VAR, el penal i la targeta al porter madrileny han estat rectificades. L’àrbitre ha afegit cinc minuts, però el resultat inicial no s’ha mogut.

Els primers minuts de la represa, els dos equips han pujat la intensitat en la pressió i han arribat aproximacions a les dues àrees. El Mallorca a través d’un xut de Lee que ha atrapat Juan Carlos. El Girona amb un xut de Riquelme que ha sortit per sobre del travesser. Al minut seixanta-cinc, Toni Villa ha debutat amb el Girona i ha aportat verticalitat a l’atac gironí.

El conjunt gironí ha fet un pas enrere en el bloc ofensiu i, com a la primera meitat, el Mallorca ha controlat la possessió de pilota i els atacs. Míchel ha fet un doble canvi, Samu sáiz i Manu Vallejo per Taty i Riquelme. En la primera acció, Vallejo i Sáiz han combinat una bona acció per assistir a Arnau que ha estat a punt de marcar el primer gol. L’ocasió més clara fins al moment ha arribat al minut trenta-cinc de la segona partit.

Als últims minuts,l’equip local ha obert la llauna del gol en la sortida d’un córner. El central Raíllo ha guanyat la posició a David López i ha definit amb la cama esquerra al fons de la porteria. La reacció gironina ha arribat després d’una bona acció de Sáiz per banda esquerra i que Manu Vallejo ha forçat el penal per una entrada per darrere de Copete. Sáiz ha estat l’autor de la diana amb un xut potent al pal oposat de Rajkovic. Una acció providencial per sumar el primer punt a domicili. Després de vuit minuts d’afegit, el conjunt gironí ha sumat un punt important contra un rival directe.