Girona

Errors que es paguen

El Girona fa un partidàs al Villamarín però no li serveix per esgarrapar cap punt, ja que un penal rigorós i una errada pròpia el condemnen

Els gironins tenen les millors ocasions, empetiteixen el Betis i, fins i tot, fan l’empat en el 95’, però el gol és anul·lat per fora de joc

El Girona va perdre al Benito Villamarín condemnat pels errors propis (2-1). Els de Míchel van ser superiors al Betis, van gaudir de les millors ocasions i, fins i tot, es van avançar amb una diana d’Arnau Martínez (7’). Un penal dubtós i rigorós de Bernardo i una errada en una cessió defensiva de Samu Saiz van servir en safata un doblet de Borja Iglesias que deixava en res la feina feta pels gironins. Jugant així, segur que els blanc-i-vermells sumaran els punts suficients per salvar la categoria. Tothom tranquil.

El Girona va saber gestionar un inici frenètic del Betis i, en el 7’, Santi Bueno va filtrar una passada entre línies a Riquelme. El mitjapunta es va girar i va veure l’arribada de Miguel Gutiérrez, que no va dubtar a fer una diagonal i assistir l’altre carriler, Arnau Martínez, que sol davant Rui Silva no va perdonar creuant la pilota i estrenant-se a la màxima categoria.

El Benito Villamarín va quedar glaçat tot i l’alta temperatura de Sevilla, però Bernardo va encendre la caldera només sis minuts després, quan segons l’àrbitre va fer penal (que fàcil xiular-lo al Girona) en una internada de Rodri gairebé a la frontal després d’una assistència de Borja Iglesias amb l’esperó. La pena màxima, molt rigorosa per una agafada del colombià –des de l’estament arbitral s’havia optat per no assenyalar aquest tipus de penals lleus i el VAR, en aquest cas, sí que pot fer-lo revisar al col·legiat–, la va transformar el Panda, que va veure com Juan Carlos li endevinava la trajectòria, fins i tot tocava la pilota, però no podia evitar l’empat a un gol.

L’1-1 només va immutar a Míchel, que va ser expulsat en el 21’, i els seus jugadors van continuar mostrant-se valents amb els carrilers molt alts i, sobretot, un Miguel Gutiérrez molt fi que va generar molt joc ofensiu. Com per exemple en el 24’, quan va doblar Riquelme i va posar una centrada al punt de penal que Reinier va rematar amb el cap al ninot.

Un tret al peu

En la segona part, el Girona va seguir sent l’equip que duia la iniciativa i tenia les millors ocasions de gol. En el 51’, Reinier va topar amb el pal després que la seva rematada a centrada de Taty s’enverinés de mala manera. Poc després Riquelme va disparar als núvols una centrada d’Arnau que Reinier prèviament havia intentat controlar, o Miguel Gutiérrez va rematar al lateral de la xarxa una altra bona acció iniciada per Taty. Els blanc-i-vermells s’agradaven i se sentien controladors del partit fins que va arribar l’errada fatídica que va condemnar l’equip. Samu Saiz, que feia poc que havia entrat al terreny de joc, amb el posat que el caracteritza per a les coses bones i per a les dolentes, va fer una cessió defensiva dolenta després d’entrebancar-se amb el peu de recolzament. El misto es va convertir en una assistència a l’espai cap a Borja Iglesias, un dels jugadors més en forma de la lliga juntament amb Lewandowski, que va definir molt bé per baix i creuat davant la sortida de Juan Carlos.

El gol va fer que Míchel trenqués la línia de tres, però els gironins no van poder crear una ocasió clara fins al 95’, quan Romeu va penjar una pilota cap a Vallejo que l’andalús va introduir a la porteria rival amb el cap. Malauradament ho va fer en posició de fora de joc i l’àrbitre, anul·lant l’acció, va fer tornar a posar els peus a terra a l’expedició gironina i esclatar d’eufòria la bètica, que ho va celebrar com si d’un gol propi es tractés.

POSSESSIÓ I CONTROL

El Girona va saber gestionar un inici frenètic del Betis i el gol d’Arnau hi va ajudar molt

PENALITZATS

L’àrbitre va xiular un ‘penalet’ de Bernardo per una lleugera agafada del de Cali a Rodri

EN FRED

Samu Saiz va donar en safata a Borja Iglesias el 2-1 en una cessió molt defectuosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)