Girona

Els carrils prenen forma

Miguel Gutiérrez i Arnau s’han consolidat com a titulars al carril esquerre i al dret, respectivament, i van ser els grans protagonistes del duel al Benito Villamarín més enllà de l’acció del gol

No va ser possible. El Girona va perdre diumenge al camp del Betis (2-1). Era el resultat que podia entrar en qualsevol guió, i és que el Benito Villamarín promet ser un dels camps més complicats aquesta temporada. Però la derrota fa mal. I és que segurament el que costava més d’imaginar és que el Girona es veuria superior al conjunt andalús durant pràcticament tot el partit. Per això, marxar amb les mans buides de Sevilla és un cop dur per als gironins, que arriben a l’aturada de seleccions amb la sensació que els set punts dels 18 possibles són un balanç massa curt pel que mereixien. Però la lliga acaba de començar i segurament el més important ara mateix és aprendre dels errors i extreure les conclusions positives de cada partit. En aquest sentit, del duel de diumenge la llista d’aspectes positius és molt llarga i esperançadora. I segurament, si s’ha de triar una bona notícia per sobre de la resta, aquesta és la del gran rendiment que van donar els carrilers en el que, sobre el paper, era el partit més exigent de tots els que s’han disputat fins ara.

Miguel Gutiérrez i Arnau van ser dos dels millors jugadors del Girona al camp del Betis, si no els millors. Més enllà de fabricar el gol que inaugurava el marcador, amb la gran jugada i assistència del primer i la sang freda a l’hora de definir dins l’àrea del segon, el madrileny i el de Premià de Dalt van signar un partit absolutament brillant. Primer en defensa, en què van tenir a ratlla Luiz Henrique i Rodri, i després en atac, en què van protagonitzar l’acció del gol i van ser un dels principals arguments ofensius dels gironins durant els 90 minuts. De fet, fins i tot van estar a punt de tornar-se a trobar en una acció en la segona part en què Arnau no va arribar a rematar per poc la centrada de Miguel.

Superant la competència

Amb partits com el de diumenge serà molt difícil que Miguel Gutiérrez i Arnau Martínez caiguin de l’onze ideal de Míchel. De moment, tots dos junts han estat els escollits en els últims tres partits, als camps del Mallorca i el Betis i a casa contra el Valladolid. I això que ocupen una de les posicions en què hi ha més competència dins la plantilla, ja que Arnau ha de competir amb Yan Couto per la titularitat i Miguel ho ha de fer amb Javi Hernández i Valery, que en un moment donat també podria jugar al carril dret.

Curiosament, cap dels dos jugadors va ser titular en la primera jornada, en què Yan Couto i Valery van ocupar els carrils. En la segona jornada qui ja va entrar a l’onze va ser Miguel, que ja no ha abandonat la titularitat en els partits següents i sembla difícil que caigui de l’onze si no és per problemes físics, perquè de moment ni Javi Hernández ni Valery sembla que puguin estar al nivell què està mostrant l’exjugador del Madrid. A Arnau sí que li va costar més aconseguir la titularitat, i és que sobre el paper la competència amb Yan Couto serà molt intensa durant tota la temporada. El maresmenc, que arrossegava problemes físics de la temporada passada i no estava al cent per cent, només va jugar vuit minuts en la primera jornada al camp del València i no va tornar a jugar fins al camp del Mallorca, on va ser titular. Des de llavors ha acaparat la majoria de minuts, i és que de moment ha demostrat que va un pas més endavant que el brasiler, de qui encara s’espera la millor versió.

I si una cosa és clara és que al Girona li interessa que Miguel i Arnau rendeixin al nivell que estan mostrant. Perquè a ningú se li escapa que els dos futbolistes són, segurament, els dos millors actius que té el club ara mateix. Joves, amb molt talent i un futur prometedor al davant, són dues apostes clares del Girona per consolidar-se en la màxima categoria i, si arriba el cas, poder tenir una injecció econòmica que suposi un pas endavant per al club. De moment, però, toca gaudir-ne a Montilivi aquesta temporada.

VALOR AFEGIT

Miguel i Arnau són dos dels millors actius que té el Girona per talent i joventut

TRES DE SEGUITS

El madrileny i el maresmenc han estat titulars en les tres últimes jornades
A la dreta
València-Girona 1-0
Yan Couto (82’) i Arnau (8’)
Girona-Getafe 3-1
Yan Couto (90’)
Girona-Celta 0-1
Yan Couto (90’)
Mallorca-Getafe 1-1
Arnau (90’)
Girona-Valladolid 2-1
Arnau (74’) i Yan Couto (16’)
Betis-Girona 2-1
Arnau (89’) i Yan Couto (1’)
A l’esquerra
València-Girona 1-0
Valery (62’) i Miguel (28’)
Girona-Getafe 3-1
Miguel (69’) i Javi Hernández (21’)
Girona-Celta 0-1
Miguel (81’) i Javi Hernández (9’)
Mallorca-Getafe 1-1
Miguel (89’) i Javi Hernández (1’)
Girona-Valladolid 2-1
Miguel (90’)
Betis-Girona 2-1
Miguel (90’)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)