Girona

Capacitats per fer-ho bé

En les dues anteriors i úniques temporades que el Girona ha militat a primera, els números globals de l’equip lluny de Montilivi no han estat del tot dolents. En el curs de l’estrena, els de Pablo Machín van fer 24 dels 51 punts totals (47%) a domicili, firmant grans registres que els van ajudar a obtenir la permanència de manera tranquil·la i amb desinflada en el tram final inclosa. En la temporada del descens, tot i perdre els darrers cinc partits a fora lligats amb quatre derrotes més a casa en les darreres deu jornades, els d’Eusebio Sacristán també van aconseguir uns números prou bons amb 22 punts dels 37 totals (59,45%), un fet poc comú en qualsevol equip i una dada que mostra amb claredat que el principal mal del Girona va ser a Montilivi, on l’equip va ser el pitjor local, amb diferència, sumant 15 raquítics punts.

Durant la primera temporada, els gironins van puntuar en camps clau per apuntalar la permanència i, fins i tot, van empatar al Wanda Metropolitano contra l’Atlético (1-1). Però en la segona, el Girona va excel·lir amb un meritori empat al Camp Nou (2-2) i la sonada i històrica victòria al Bernabéu (1-2), després de la qual l’equip en va encadenar dues mé,s a Vallecas i Butarque, la darrera que ha aconseguit, el març del 2019.

A la màxima categoria, el Girona sempre ha vençut al camp del Vila-real i al RCDE Stadium, estadi on compta tots els partits oficials que hi ha jugat per victòria (3).

El camí del conjunt dirigit per Míchel és clar i històricament els precedents avalen que el Girona està capacitat per firmar uns registres a domicili que l’han d’acostar al seu gran objectiu, sempre que no es torcin molt les coses, com sí que va passar de manera desgraciada el curs 2018/19. Les experiències viscudes pel club han de ser un aprenentatge per al futur immediat.

ELS NÚMEROS GLOBALS A DOMICILI

Curs 2017/18 (1a)
Victòries 6
Empats 6
Derrotes 7
Gols a favor 24
Gols en contra 37
Posició com a visitant 8è (24p.)
Curs 2018/19 (1a)
Victòries 6
Empats 4
Derrotes 9
Gols a favor 20
Gols en contra 25
Posició com a visitant 7è (22p.)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)