Girona

Responsabilitat conjunta

El Girona ha tingut sis golejadors diferents en aquest inici de lliga, a més del gol en pròpia porta de Domingos Duarte

Amb un gol cadascun, els gironins esperen l’aparició de Taty o Stuani com a grans golejadors

Després de les sis jornades disputades abans de la primera aturada pels partits de seleccions, el Girona acredita un balanç golejador del tot equilibrat, i és que han marcat set gols i n’han encaixat set. D’aquesta manera els de Míchel són el novè equip més golejador de la lliga, empatat amb cinc equips més, i el novè menys golejat, igualat amb l’Almeria i el Mallorca. Unes xifres més que normals per a un equip instal·lat a la zona mitjana de la classificació encara que el descens sigui a només tres punts.

La virtut és el defecte

El que crida més l’atenció en l’aspecte golejador del Girona en aquest inici de temporada és que el gol està sent una responsabilitat compartida entre tota la plantilla, ja que els gironins han acreditat de moment sis golejadors diferents, a més del gol que es va marcar el defensa del Getafe Domingos Duarte en pròpia porta en el triomf a Montilivi (3-1). És a dir, que cadascun dels gols que han marcat els blanc-i-vermells fins ara ha dut una firma diferent. Contra el Getafe, a banda del gol en pròpia porta, van veure porteria Stuani i Taty Castellanos; a Mallorca va marcar Samu Saiz; contra el Valladolid ho van fer Reinier i Oriol Romeu, i diumenge passat al camp del Betis qui va marcar va ser Arnau. Contra el València a Mestalla i contra el Celta a Montilivi, el Girona no va marcar.

Que tothom sumi el seu granet de sorra en l’aspecte golejador és d’allò més important per al conjunt gironí, i és que el fet de repartir aquesta responsabilitat fa que la dependència de certes figures sigui molt més baixa del que ha estat al conjunt gironí en alguna ocasió amb Cristhian Stuani. A més, els gols han arribat de diferents vies, i és que el Girona ja ha demostrat que pot trobar el camí del gol en jugades trenades o a pilota aturada; amb els seus davanters o amb arribades de segona línia, i, fins i tot, amb les incorporacions dels carrilers. El ventall és ampli. I de fet, de moment la llista és de sis golejadors, però perfectament podria ser més àmplia perquè jugadors com Riquelme, Manu Vallejo o fins i tot els centrals s’han quedat a tocar del gol en un o més partits.

Ara bé, que el Girona tingui sis golejadors diferents amb un gol marcat fins ara pot ser una virtut però també un defecte, i és que tothom és plenament conscient que hi ha jugadors que han de fer un pas endavant en l’aspecte golejador i que pel bé del Girona ja haurien hagut de sumar més d’una diana. És el cas de Stuani, que s’ha vist condicionat per l’arrítmia que li van detectar i que de moment el manté fora del terreny de joc, i de Taty Castellanos, que tot i haver jugat tots els partits a bon nivell no acaba d’afinar la punteria a l’hora de materialitzar les ocasions. Lògicament, si un dels dos jugadors fa el pas endavant en aquest sentit i la resta de la plantilla continua sumant com fins ara, la temporada dels gironins pot ser més que bona.

A l’altura dels grans

Amb sis golejadors diferents el Girona és un dels equips que acrediten més varietat de la lliga a l’hora de veure porteria, superant equips que té clarament al davant en la classificació com l’Athletic, amb cinc golejadors diferents, o el Betis i l’Osasuna, amb quatre. De fet, el Girona és el cinquè equip amb més golejadors igualat amb l’Atlético i només superat pel Vila-real, amb set; el Madrid, amb vuit, i el Barça i el València, amb nou –els valencians viuen un cas similar al del Girona, amb vuit golejadors que han marcat un gol i només amb Samu Castillejo amb dues dianes.

En aquest sentit, el ventall dels gironins genera molta més esperança que clubs com el Cadis, que tot just va veure com Negredo marcava el primer gol de l’equip en l’última jornada, l’Elx, l’Almeria o el Valladolid, que només tenen dos o tres golejadors diferents. Els andalusos, a més, ja no tenen Sadiq a la plantilla, que és l’únic jugadors que ha marcat amb dos equips diferents de primera divisió aquesta temporada després de fitxar per la Real Sociedad –està lesionat i es perdrà el que queda de curs.

Molt bona representació

El pes que pot tenir el repartiment de la responsabilitat golejadora al Girona no es pot menysprear, i és que només cal mirar què va passar la temporada que els gironins van baixar a segona divisió A. Va ser el curs 2018/19, i en aquella ocasió només hi va haver nou jugadors blanc-i-vermells que van ser capaços de veure porteria en tota la temporada. És a dir, només tres més dels que ja ho han fet ara. El curs anterior, el de la permanència amb Pablo Machín a la banqueta, van ser onze els golejadors diferents del conjunt gironí.

Respecte al curs passat el Girona també ha arrencat millor, i és que després de sis jornades només Stuani, Bustos i Pol Lozano havien vist porteria, però el Girona va tancar la temporada amb 14 golejadors diferents.

REFERÈNCIA

En el curs del descens a segona A únicament van marcar nou jugadors gironins

EL CINQUÈ

Només tenen més golejadors que el Girona el Barça, el València, el Madrid i el Vila-real
Barça (9)
Golejadors:
Lewandowski (8), Dembélé i Ansu Fati (2), Raphinha, Memphis, Pedri, De Jong, Pedri, Sergi Roberto i Eric Garcia (1).
València (9)
Golejadors:
Samu Castillejo (2), Hugo Duro, Lino, Marcos André, Nico, Carlos Soler, André Almeida, Diakhaby i Lato (1).
Madrid (8)
Golejadors:
Vinícius (4), Rodrygo, Benzema i Valverde (3), Modric, Rüdiger, Alaba i Lucas Vázquez (1).
Vila-real (7)
Golejadors:
Baena (3), Gerard Moreno (2), Morales, Jackson, Yeremi Pino, Coquelin i Lo Celso (1).
Atlético (6)
Golejadors:
Morata (3), Griezmann (2), Correa, Carrasco, De Paul i Hermoso (1).
Girona (6)
Golejadors:
Taty Castellanos, Samu Saiz, Stuani, Reinier, Oriol Romeu i Arnau (1).
Real Sociedad (5)
Golejadors:
Brais Méndez (3), Sorloth, Sadiq, Isak i Take Kubo (1).
Athletic (5)
Golejadors:
Berenguer (3), Iñaki Williams, Nico Williams, Guruzeta i Sancet (2).
Rayo Vallecano (5)
Golejadors:
Isi Palazón (2), Falcao, Trejo, Pathé Ciss i Lejeune (1).
Sevilla (5)
Golejadors:
Óliver Torres i Carmona (2), Rafa Mir, Lamela i Rekik (1).
Betis (4)
Golejadors:
Borja Iglesias (6), Juanmi (2), Canales i Rodri (1).
Osasuna (4)
Golejadors:
Chimy Ávila (3), Aimar Oroz (2), Kike García i Rubén García (1).
Mallorca (4)
Golejadors:
Muriqi (3), Kang-In Lee, Raíllo i Maffeo (1).
Celta (4)
Golejadors:
Iago Aspas (5), Paciencia, Óscar Rodríguez i Veiga (1).
Getafe (4)
Golejadors:
Enes Ünal i Gastón Álvarez (2), Aleñá i Juan Iglesias (1).
Espanyol (3)
Golejadors:
Joselu (3), Braithwaite i Edu Expósito (2).
Valladolid (3)
Golejadors:
Weissman, Monchu i Anuar (1).
Almeria (2)
Golejadors:
Ramazani i Sadiq (2).
Elx (2)
Golejadors:
Ezequiel Ponce i Collado (1).
Cadis (1)
Golejadors:
Negredo (1).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)