Girona

Aprofitant tots els recursos

A excepció dels porters i els lesionats, Míchel ha utilitzat tota la plantilla, sigui per voluntat o per necessitat a causa de les nombroses lesions

El tècnic del Girona ha demostrat en les sis primeres jornades que, per ara, compta amb tothom

El Girona va arrencar la temporada pendent encara de tancar les últimes incorporacions. No eren poques, i és que en el tram final de mercat van arribar la meitat de les cares noves que té Míchel a disposició respecte al curs passat. Això, però, no ha impedit veure una bona versió dels gironins des del primer dia. Amb dies més inspirats que d’altres, sobretot en l’aspecte ofensiu, els blanc-i-vermells han estat capaços de competir des de la primera jornada al camp del València tot i marxar amb les mans buides de Mestalla (1-0). I és que si per una cosa han servit aquestes primeres jornades és per comprovar la intensa competència que hi ha dins la plantilla gironina en pràcticament totes les posicions. Ningú té la posició assegurada –amb alguna excepció que confirma la regla–, perquè si una cosa està fent bé Míchel fins ara és intentar treure rendiment de tots els recursos que té ara mateix dins la plantilla. En part per voluntat, i també per necessitat, i és que la llarga llista de lesionats que té el Girona ha provocat que segurament el madrileny hagi hagut de fer més canvis dels que hauria desitjat.

Aquest ventall d’opcions permet que Míchel pugui escollir diferents perfils, sigui per jugar d’inici o per assumir el rol de revulsiu. De moment, en les sis primeres jornades, el tècnic madrileny ha mogut tant com ha pogut la plantilla i ha fet participar un total de 23 jugadors; 21 amb fitxa del primer equip i dos del filial, Ureña i Joel Roca –el primer fins i tot de titular–. I no són més perquè dels quatre jugadors amb fitxa del primer equip que encara no s’han estrenat aquesta temporada n’hi ha tres, a banda del porter de moment suplent Paulo Gazzaniga, que encara no han estat a disposició de Míchel –són Borja García, Iván Martín i Ibra Kebé, que arrosseguen lesions del curs passat.

Una base clara

Tot i aquesta competència en la plantilla, de moment Míchel sembla que té un equip base bastant perfilat. I és que hi ha set jugadors que han participat en tots els partits que ha jugat el Girona fins ara, però només cinc d’ells ho han fet sempre com a titulars. Són Juan Carlos, Juanpe, Santi Bueno, Aleix Garcia i Taty Castellanos. Els tres primers han jugat els 540 minuts possibles, en part per la falta de competència en les primeres jornades, mentre que Aleix Garcia només s’ha perdut els dos últims del partit al camp del Betis. Taty, en canvi, només ha completat un partit i no arriba als 500 minuts. Els altres dos que han jugat tots els partits són Miguel Gutiérrez, que no va ser titular en la primera jornada però després ho ha estat sempre, i Samu Saiz, que ho ha fet a l’inrevés i després de ser titular a Mestalla sempre ha jugat sortint des de la banqueta. A banda dels que han jugat tots els partits fins ara, també han acumulat bastants minuts Riquelme i David López, tot i que les lesions han provocat algunes absències i per exemple Bernardo ha agafat el relleu del barceloní, i qui va pel camí és Oriol Romeu, que ha disputat els 180 minuts en què ha estat disponible.

Fora d’aquests jugadors que estan assumint un rol més important, hi ha dues posicions en què s’han distribuït més els minuts. Una és el carril dret, on Yan Couto i Arnau s’han intercanviat els papers i de moment sumen tres titularitats cadascun, i han jugat pràcticament els mateixos minuts. I l’altra és una de les posicions de la mitja punta, on Samu Saiz, Ureña i Reinier han estat titulars.

A banda dels jugadors del filial Ureña i Joel Roca, la llista de minuts jugats la tanquen jugadors com Valery –ha estat lesionat–, Manu Vallejo, Toni Villa i Javi Hernández, tot i que en els tres últims Míchel els dona el rol de revulsiu o refresc en gairebé cada partit.

ELS DE MÉS MINUTS

Juan Carlos, Aleix Garcia, Juanpe i Santi Bueno són els que superen els 500 minuts

SEMPRE PRESENT

Tot i ser titular només un dia i sumar 190 minuts, Samu Saiz ha jugat cada partit

POSICIÓ PARTIDA

Yan Couto i Arnau han jugat fins ara pràcticament els mateixos minuts (279 i 261)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)