Girona

La prova del nouvingut

El Girona, el Valladolid i l’Almeria han iniciat la competició amb dificultats per traduir les accions d’atac en gols

Els de Míchel són el conjunt que ha aconseguit una millor arrencada pel que fa a la puntuació i a les sensacions

Almeria, Valladolid i Girona. Els tres nouvinguts a l’elit han completat els primers sis partits de lliga amb uns números que reflecteixen igualtat i dificultat a l’hora de puntuar. Dels equips que han ascendit aquest any, els gironins han estat els que, de moment, han aconseguit obtenir uns números més bons. Sobretot en el caseller de punts, amb set de divuit. Els de Míchel han signat dues victòries (Getafe i Valladolid) i un empat (Mallorca) contra rivals suposadament amb objectius similars als seus. Aquest fet, sumant-hi el bon joc transmès per l’equip gironí en l’últim partit contra el Betis, fa que, en la comparació amb els altres dos conjunts, els catalans hi surtin guanyant, amb millors sensacions. D’altra banda, l’Almeria de Joan Francesc Ferrer, Rubi, està situat en setzena posició en la lliga després d’aconseguir quatre punts. Els andalusos han estat capaços d’obtenir un punt al camp de l’Elx i suar de valent per guanyar el Sevilla en els Jocs del Mediterrani. Els enfrontaments restants s’han definit per la mínima i sempre ha guanyat el rival per un gol. L’Atlètic de Madrid, l’Osasuna, el Mallorca i el Valladolid han aconseguit el triomf contra l’Almeria. Finalment, l’equip dirigit per José Rojo Martín, Pacheta, ha viscut un inici de temporada complicat. Els números del conjunt violeta són enganyosos, sobretot en el caseller de punts. Situat en la zona de descens, el Valladolid ha hagut de jugar les tres primeres jornades contra el Vila-real a casa i contra el Sevilla i el Barça a domicili. Els partits contra el Girona i el Cadis, dues derrotes, no es van decidir fins al tram final del matx, en què l’equip no va tenir temps a reaccionar. La victòria que ha aconseguit ha estat, precisament, contra l’Almeria, en un partit que Weissman va segellar amb un gol en el temps afegit. Els castellans tenen molt marge de millora, però han deixat escapar punts molt valuosos contra rivals directes. Els de Pacheta han aconseguit quatre punts, però la diferència els ha portat a ocupar posicions de descens. Per sort per als seus interessos, encara queda molta lliga i tot podria acabar sent només una anècdota d’inici de temporada.

La materialització

Tan important és generar com saber transformar les accions en gols, un dels temes a millorar en la majoria dels equips de la part baixa de la classificació. Entre els tres nouvinguts a la categoria, el Valladolid n’és l’exemple més clar. Els de Pacheta han estat el conjunt que ha generat més xuts a porteria, 28, però només han marcat tres gols. Un fet que els ha situat a la zona vermella just després de perdre al Nuevo Zorrilla contra el cuer, el Cadis, per un gol a zero. Si posem el focus d’atenció en els xuts totals dirigits a porteria, el Girona és, de tots tres, l’equip que més vegades ho ha intentat. Això no obstant, li ha faltat punteria, ja que només 22 xuts han anat dirigits a porteria. El conjunt de Míchel ha marcat set gols, tres més que l’Almeria, i ho ha traduït en set punts, tres més que els de Rubi. En els Jocs del Mediterrani, han vist com el seu equip ha estat el nouvingut que menys ha xutat, 41 cops, però en canvi ha superat el Girona en xuts dirigits a porteria, amb 24, dos més que els gironins. No es tracta de xutar molt, sinó de generar i de saber-ho materialitzar en gol. El futbol sembla fàcil explicat des de fora, però sempre acaba reunint condicions a dins del terreny de joc que desmunten totes les teories. El gol és un bé molt preuat.

Lluny de casa

La permanència passa, en bona part, per casa. És una lectura que es pot fer dels primers sis enfrontaments dels tres equips. Tant el Girona com el Valladolid i l’Almeria només han aconseguit sumar un punt a domicili. Tres empats a un gol que es van decidir en el tram final. El Mallorca, el Sevilla i l’Elx, respectivament, van ser les víctimes dels nouvinguts. El discurs de Míchel, Rubi i Pacheta va en la mateixa direcció: fer-se forts a casa i anar a competir i a posar les coses difícils a fora. Una premissa que s’ha complert des del principi.

Calendari per millorar

Al Girona l’espera un periple de dos partits complicats: la Real, a casa, i l’Atlètic, a domicili. El Valladolid buscarà una reacció a Getafe i rebent un Betis molt accelerat. D’altra banda, l’Almeria viatjarà al Nou San Mamés i rebrà la visita del Rayo, instal·lat a mitja taula. El temps i els resultats posaran els nouvinguts en les seves lluites corresponents. En una lliga molt exigent, la inèrcia de l’ascens i la motivació de jugar contra grans equips seran importants per mantenir viva la flama.

MILLORS SENSACIONS

Els gironins s’han instal·lat a mitja taula gràcies a dues victòries a Montilivi
El conjunt violeta ha rebut més gols (11) que no pas xuts a porteria amb aturada (5)
L’Almeria va tenir un bon inici, amb 4 punts de 9, però ara acumula tres derrotes seguides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)