Girona

Un octubre clau i infernal

El Girona afronta un mes crucial en les seves aspiracions amb sis jornades en l’horitzó

Abans del mundial, els gironins jugaran dos partits més al novembre, a més de la primera eliminatòria de copa

La data FIFA que ha permès a les seleccions de mig món disputar diversos partits de la Nations League o amistosos ha permès al Girona reconduir-se a tots els nivells, descansar i agafar aire de cara a un dels mesos més feixucs de tota la temporada. L’octubre es preveu clau i infernal per a molts dels equips de la lliga, que hauran d’afrontar fins a sis jornades que poden clarificar el seu futur més immediat. I és que el mundial mana i la primera s’aturarà un mes i mig –del 10 de novembre al 31 de desembre–, fet que obligarà les plantilles a esprémer-se al màxim ara. El Girona ha de disputar vuit partits de lliga i un de copa abans no s’aturi tot per complet, el primer contra la Real Sociedad a Montilivi diumenge a les 18.30 h i l’últim al Martínez Valero contra l’Elx, un dels a priori rivals directes dels blanc-i-vermells. Entremig, els de Míchel Sánchez hauran de visitar rivals de categoria com l’Atlético i el Madrid, o enfrontar-se en duels crucials amb equips de la part baixa com el Cadis, l’Almeria o l’esmentat Elx.

La cota puja

Abans de l’actual parèntesi, el Girona va visitar el Benito Villamarín per enfrontar-se al Betis, tercer classificat i un dels equips més en forma del curs. Tot i la derrota per culpa d’un penal i un error propi, els gironins van deixar grans sensacions que han servit per construir des de la confiança i la convicció en l’estada a la Vall d’en Bas. El duel contra els andalusos era el primer d’una mena de Tourmalet que continua diumenge contra la Real Sociedad, un equip que disputa l’Europa League, i que es tanca visitant el Cívitas Metropolitano per jugar contra l’Atlético (dissabte 8 d’octubre a les 16.15 h). Els gironins intentaran esgarrapar al màxim de punts contra dos equips cridats a estar entre els set primers al final de la competició, molt més rodats i amb molta més qualitat a les seves plantilles.

Partits crucials

Acabada la màxima exigència, l’equip dirigit per Míchel Sánchez no podrà abaixar el llistó, ja que s’enfronta a dos conjunts que molt probablement seran rivals directes en la lluita per evitar el descens. El primer serà el Cadis, que visitarà Montilivi en la novena jornada (el 15 a les 14 h) i, posteriorment, en la primera de les dues jornades entre setmana, l’Almeria esperarà la visita dels gironins al Jocs del Mediterrani (el 20 a les 19 h). Els gaditans són actualment penúltims després de sumar els tres primers punts en l’últim partit gràcies a un gol de Negredo a Valladolid, mentre que els de Rubi són setzens amb quatre punts, però encadenen tres derrotes coincidint amb la marxa del seu jugador franquícia, Umar Sadiq, a la Real Sociedad –el nigerià es va trencar els lligaments encreuats en el seu tercer partit com a donostiarra.

L’esprint final

Tot esperant sortir contents i amb un bon rèdit de punts dels primers quatre enfrontaments, el Girona afrontarà el tram final abans de l’aturada rebent l’Osasuna (el 23 a les 18.30 h), una de les sensacions en aquest inici, i visitant el Bernabéu en la dotzena jornada, en plenes Fires de Sant Narcís. L’última vegada que van trepitjar l’estadi blanc en la lliga, els gironins es van endur un sonat triomf, un petit miracle que no va evitar el descens de categoria. Enguany, el partit arriba amb els madrilenys també immersos, per si no fos poc, en la Champions League i qui sap si amb fronts oberts per esquivar.

Ja al novembre, el Girona rebrà l’Athletic Club a Montilivi per tancar el capítol de la lliga al camp de l’Elx, en un altre partit encerclat en vermell que permetrà a l’equip anar a l’aturada amb un estat d’ànim concret.

La competició com a tal no acabarà fins al cap de setmana del 12 i 13 de novembre, previ a l’inici de les concentracions de les seleccions. La copa entrarà en escena per a tots els equips menys els quatre que participen en la supercopa (Madrid, Barça, Betis i València) en una primera eliminatòria contra algun dels rivals modestos que estiguin vius. Si venç, el Girona tornaria a competir el 21 de desembre, en la segona eliminatòria, i no pas el 31, en la primera jornada de lliga després de la cita mundialista.

EL MÉS PROPER

El Girona rep la Real Sociedad i visita l’Atlético en un doble duel duríssim

SÈRIE IMPORTANT

Els de Míchel han de jugar contra el Cadis i l’Almeria, dos rivals directes, consecutivament

ESPECIAL

Els gironins visiten el Bernabéu en la dotzena jornada, en plenes Fires de Sant Narcís

LA COPA

Si passa la primera eliminatòria, el Girona tornaria a competir el 21 de desembre i no el 31
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)