Girona

Una estrena per la porta gran

Santi Bueno només ha necessitat sis jornades en l’elit per confirmar que el Girona té un central per a molts anys de primer nivell

La consolidació a primera posa el colofó a l’aposta feta pel club i el jugador l’estiu del 2019

Són molts els jugadors del Girona que aquesta temporada s’estrenen a primera divisió i que en les primeres jornades gairebé estan superant les expectatives. Uns fent més soroll que d’altres, com acostuma a passar. Un dels casos és el de Santi Bueno. De fet, el central uruguaià, que no va gaudir d’oportunitats al Barça B, només ha jugat com a futbolista professional en l’òrbita del Girona, ja sigui al Peralada a 2a divisió B, quan era el filial dels gironins, o com a blanc-i-vermell a 2a divisió A i ara a primera. Una projecció que, amb 23 anys, sembla no tenir sostre.

Per això, veure el rendiment que podia oferir l’uruguaià en aquest inici de temporada en la màxima categoria era un dels interrogants que hi havia al Girona, després que el club decidís no fer cap aposta potent en aquesta posició més que l’arribada de David López. Però Santi Bueno ha esvaït tots els dubtes que hi pogués haver en només sis jornades, i és que el de Montevideo ha superat les primeres sis jornades de lliga amb una nota excel·lent. No ha pogut ajudar l’equip a deixar la porteria a zero en cap dels partits disputats fins ara, però la consistència defensiva que ha demostrat és indiscutible i el confirmen com un central de nivell en l’elit.

Santi Bueno és un dels únics tres jugadors que han jugat tots els minuts possibles en aquest inici de temporada, conjuntament amb el porter Juan Carlos i amb el seu company a l’eix defensiu Juanpe. La poca competència en aquesta posició, amb només tres centrals purs i els comodins de David López –el més natural–, Arnau i Javi Hernández, hi ha ajudat, però la realitat és que el rendiment de Santi Bueno no ha generat ni un sol dubte sobre la seva titularitat. I és que en les sis primeres jornades el dorsal 22 del Girona ha estat el millor de tots els que han jugat a l’eix defensiu en un moment o altre. De fet, deixant de banda Bernardo, que no va fer pretemporada i encara necessita agafar ritme, el de Montevideo ha donat una classe de solidesa al davant de David López i Juanpe, que han comès errors individuals que han acabat costant gols al conjunt gironí. L’única taca en el seu expedient és en el duel contra el Celta, quan Iago Aspas va marcar xutant davant seu. Això sí, va ser més encert del gallec que defecte de l’uruguaià.

Més enllà del gran nivell que està demostrant defensivament, convertint-se en un mur infranquejable per a gairebé qualsevol rival –només l’han regatejat una vegada en les sis primeres jornades de lliga–, Santi Bueno també ha continuat destacant en dos aspectes fonamentals en el joc del Girona que ja tenia a 2a divisió A. Un és la sortida de pilota, en què l’uruguaià continua sent la millor via per iniciar els atacs connectant amb els migcampistes o els mitjapuntes, i l’altre és en les accions d’estratègia ofensiva. De fet, el gol de la victòria contra el Valladolid d’Oriol Romeu arriba després que l’uruguaià fos qui despengés amb el cap la centrada d’Aleix Garcia.

Un valor a protegir

En aquestes sis jornades ha quedat clar que Santi Bueno, de 23 anys, ha de ser un valor de futur del Girona. L’uruguaià va arribar al club l’estiu del 2019 procedent del Barça B –abans havia estat cedit al Peralada– i va signar un contracte per cinc temporades que acaba el juny del 2024, de manera que des del club ja fa temps que s’està treballant en la renovació, ampliació i millora de les condicions del seu contracte –va arribar com un complement de futur i en casos d’urgència i ara és un titular indiscutible– per mantenir una peça fonamental de la defensa que pot marcar una època com a blanc-i-vermell.

La renovació seria la confirmació d’una aposta ben treballada del club, que va apostar per ell l’estiu després de la patacada del descens a 2a divisió A quan el més fàcil hauria estat anar a buscar un central amb més galons i experiència. Però sobretot seria el colofó perfecte a la trajectòria de Santi Bueno en el conjunt gironí, ja que l’uruguaià va ser capaç de, després de firmar una temporada i mitja excel·lent al Peralada-Girona B, tenir la paciència necessària per continuar creient que Girona és el seu lloc quan ningú apostava per ell, i és que en el primer curs com a gironí, Unzué, Juan Carlos Moreno, Pep Lluís Martí i Francisco no el van fer jugar. L’andalús, això sí, el va convertir en fix la temporada següent i ja ningú li ha pres el lloc.

ARRIBAR I MOLDRE

En el seu debut a primera Santi Bueno és titular indiscutible i ho ha jugat tot

ALT RENDIMENT

Ha estat el millor dels quatre centrals gironins en aquest inici de temporada

SOBRE LA TAULA

La renovació de l’uruguaià, que acaba contracte el 2024, és una de les prioritats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)