Girona

Anar al mundial és possible

L’inici de temporada que està signant Santi Bueno al Girona ha obert les portes del debat sobre si l’uruguaià mereix ser convocat amb la selecció absoluta o no. I és clar, amb el mundial d’aquí a poc més d’un mes aquest debat és més intens que mai. La realitat és que Bueno ha perdut la primera batalla, ja que després del gran rendiment que va oferir en les sis primeres jornades de lliga tenia més a prop que mai arribar a la selecció en aquesta aturada de compromisos internacionals, però el seleccionador, Diego Alonso, no ho va creure així. Ara, Santi Bueno té nou partits més amb el Girona per intentar convèncer Alonso que s’equivoca i entrar a la llista definitiva. La seva és l’única possibilitat real que un jugador del Girona disputi la màxima competició internacional, i és que Stuani ja fa temps que no hi va –i l’arrítmia que sembla que està a punt de superar tampoc l’ajudarà– i qualsevol altre nom que sortís seria una sorpresa en majúscules.

En aquest sentit, en les últimes hores les possibilitats de Santi Bueno d’anar al mundial han crescut, tot i no ser per un motiu que ell hagi desitjat. I és que la lesió de Ronald Araujo fa difícil pensar que el central del Barça estarà recuperat a temps per a la cita mundialista i això obre una possibilitat més al defensa blanc-i-vermell. Ara bé, la competència continua sent molt forta, i és que la selecció uruguaiana fa anys que té fins a cinc centrals fixos en totes les llistes. Són, a banda d’Araujo, Sebastián Coates, Diego Godín, José María Giménez i Martín Cáceres, que també ocupa el rol de lateral en alguns moments. Treure el lloc a qualsevol d’ells sembla una missió impossible, per molt que cap d’ells estigui en el seu millor moment. De fet, en aquesta última convocatòria els tres primers tampoc no van poder entrar a la llista perquè estaven lesionats, tot i que per a la cita mundialista haurien d’estar recuperats si no hi ha cap contratemps més.

Sembla, doncs, que les possibilitats de Santi Bueno de ser al mundial passen per cobrir la baixa d’alguna possible lesió –podria ser la d’Araujo– dels cinc centrals que el seleccionador Diego Alonso ha cridat amb més regularitat. Però el camí de Santi Bueno per arribar a disputar el mundial no acaba aquí, i és que la competència per a la posició de central és una de les més intenses en la selecció de l’Uruguai. I el central del Girona parteix en desavantatge, segons la mirada de Diego Alonso, ja que en aquesta última convocatòria els tres jugadors que van agafar el relleu dels lesionats Coates, Giménez i Godín –Araujo es va lesionar un cop en la convocatòria durant el partit contra l’Iran– van ser el central de l’Espanyol Leonardo Cabrera, Agustín Rogel i Sebastián Cáceres. Aquests dos últims, de fet, van viure la seva primera convocatòria amb la selecció i van debutar en el partit contra l’Iran. Juntament amb Cabrera, i amb el central del Getafe Gastón Álvarez, que com Bueno tampoc ha anat mai a la selecció però pel rendiment d’aquest inici de lliga podria tenir possibilitats, són els jugadors amb els quals, a priori, Santi Bueno pot competir per un lloc.

Per exigència amb els seus clubs –Sebastián Cáceres juga en la lliga mexicana– i per rendiment –pocs són titulars indiscutibles als seus clubs i estan en el seu millor moment, com Cabrera–, del que no hi ha dubte és que el nom de Santi Bueno ha d’entrar en totes les travesses gràcies al seu bon rendiment a Girona.

INDESITJAT

La lesió d’Araujo fa créixer les aspiracions de Santi Bueno de ser a la llista

MÉS POSSIBILITATS

Coates, Godín i Giménez, tres fixos més, també arrosseguen problemes físics

EL HÀNDICAP

El central del Girona és un dels pocs candidats que no han anat mai convocats

LA COMPETÈNCIA DE SANTI BUENO PER ANAR AL MUNDIAL AMB L’URUGUAI

Ronald Araujo
Barça
El millor central de la selecció uruguaiana en l’actualitat corre el risc de perdre’s el mundial per la lesió que es va fer en el partit contra l’Iran divendres passat. El blaugrana passarà per la sala d’operacions i estarà uns dos mesos de baixa. L’esperaran fins a l’últim dia, però ho té molt difícil.
Sebastián Coates
Sporting de Portugal
Amb 31 anys és un dels fixos de les convocatòries amb la selecció, amb gairebé una cinquantena de partits jugats, però s’ha perdut aquests partits per una lesió que es va fer fa deu dies amb el seu equip. En principi no ha de tenir problemes per poder jugar el mundial, i és que amb el seu equip és titular indiscutible i, si no es lesiona, ha d’arribar rodat.
José María Giménez
Atlético
Un altre dels fixos amb la selecció que s’han perdut aquesta última convocatòria per lesió, i és que el central de l’Atlético té problemes físics des de la pretemporada i només ha pogut jugar tres partits en aquest inici de curs. Hauria d’estar a punt per al mundial, però el seu problema amb les lesions és habitual en la seva carrera i l’estat físic que tindrà d’aquí a un mes ningú el sap.
Diego Godín
Vélez
Amb 36 anys i tot i haver anat a jugar a l’Argentina, el capità i el jugador amb més partits de la història de la selecció és indiscutible en les convocatòries. Tot i això, les lesions l’estan acompanyant els últims mesos i no ha pogut estar en l’última i el seu retorn al terreny de joc és una incògnita. Si no està lesionat, segur que anirà convocat. És l’ànima de la selecció.
Martín Cáceres
LA Galaxy
Amb més de cent partits amb la selecció és indiscutible en les convocatòries, en part per la seva polivalència en la zona defensiva. Ha jugat més de cent partits com a internacional i segur que formarà part de la llista per al mundial.
Leonardo Cabrera
Espanyol
Citat per als últims partits després de la lesió de Coates, el central de l’Espanyol és una alternativa per a Diego Alonso, que hi compta més per experiència que pel seu rendiment actual.
Agustín Rogel
Hertha de Berlín
Després de fer un bon paper en la lliga argentina amb l’Estudiantes, el salt a la Bundesliga li ha obert les portes de la selecció i va debutar en el partit contra l’Iran.
Sebastián Cáceres
Amèrica de Mèxic
Una de les novetats en l’última convocatòria per a la selecció, va debutar en el partit contra l’Iran. El seu rendiment en les properes setmanes marcarà les seves possibilitats de ser al mundial.
Gastón Álvarez
Getafe
Igual que Santi Bueno no ha anat mai a la selecció, però el seu rendiment amb el Getafe –ha marcat dos gols en els darrers partits– el podria convertir en alternativa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)