Girona

Amb ganes d’exigir-se

El Girona afronta un tram complicat del calendari amb l’objectiu de descobrir quin és el nivell real de l’equip

“Ens venen partits durs però si continuem en la mateixa línia els resultats arribaran”, diu Oriol Romeu

Al Girona l’espera un octubre d’allò més exigent, amb el primer test aquest diumenge a Montilivi contra la Real Sociedad. L’Atlético –la setmana que ve–, el Madrid i l’Athletic seran les altres grans cites per als gironins abans que la competició s’aturi pel mundial, a més de partits molt importants contra possibles rivals directes en la lluita per la permanència. Sis setmanes i mitja de màxima exigència en què l’equip de Míchel ha de confirmar les bones sensacions que ha transmès en les primeres sis jornades i, si pot ser, arribar a l’aturada amb un bon coixí de punts respecte a la zona de descens –actualment és de només tres punts tot i estar en l’onzena posició–. El repte és important, però el Girona hi arriba aparentment amb bones sensacions després d’haver aprofitat aquesta aturada de partits de seleccions amb una estada a les instal·lacions de Royal Verd a la Vall d’en Bas. “Ha estat una setmana diferent, amb més temps per treballar i dies per conèixer millor cadascun dels jugadors, perquè tenim molta gent nova i aquests dies sempre ajuden per assentar-nos tots una mica més”, deia ahir Oriol Romeu en la inauguració del Cruyff Court de Lloret de Mar.

Amb optimisme

Per molt exigent que sigui el calendari que haurà d’afrontar el Girona en les pròximes setmanes, des de dins del vestidor l’optimisme és palpable després de signar un grandíssim partit al Benito Villamarín encara que fos el Betis qui sumés els tres punts. “Quan tens tanta possessió i ocasions com vam tenir aquell dia, has de seguir fent el mateix. Si l’equip continua generant aquestes ocasions i som sòlids defensivament, serem un equip molt compacte. Fins ara hem concedit molt poques ocasions en tots els partits i ens han marcat pocs gols. Aquestes són les millors sensacions que tenim”, explica Oriol Romeu, que no té cap dubte que el que ha de fer el Girona és no canviar gens ni mica la seva idea de joc. “Som un equip que vol treballar i competir contra qualsevol. Fins ara ho hem demostrat i volem seguir sent un equip valent, que sap jugar a futbol i defensar bé. Volem ser un equip que tingui bons registres al davant i al darrere a través de la nostra idea de joc”, assenyala.

Amb les idees molt clares de quin ha de ser el camí a seguir en les properes setmanes per molt que, sobre el paper, l’exigència creixi, l’equip és ambiciós i es veu amb la capacitat de fer saltar la banca en algun d’aquests grans partits que l’esperen. “Ens venen partits durs i complicats, però tenim ganes de veure en quin nivell estem i esperem continuar en la mateixa línia. Fins ara hem competit molt bé en tots els partits i hem de continuar per aquest camí. Al camp del Betis va ser un partit molt disputat contra un grandíssim equip, que se’ns va escapar per un detall. Per això crec que seguirem plantant cara contra la Real Sociedad i l’Atlético”, diu Oriol Romeu, que mira el partit de diumenge contra la Real amb respecte però sabent que tenen armes per aconseguir un bon resultat. “Hi arribem amb ganes i il·lusió gràcies a aquest inici positiu. La Real és un equip dur perquè sabem que té grans jugadors i juga amb molta intensitat, així que serà un test important per a nosaltres. Esperem poder igualar la seva intensitat i generar-los problemes.”

Amb bones notícies

Lògicament, si el Girona té un motiu per afrontar les properes jornades amb encara més optimisme, aquest és el de veure com la infermeria s’ha buidat en els darrers dies, ja que, llevat d’Ibra Kebé, Borja García i David López, la resta de lesionats ja s’entrenen amb el grup. “Ara tenim cada vegada més jugadors disponibles i l’entrenador té mes opcions per escollir l’onze i, fins i tot, per fer rotacions si alguna vegada és necessari o apostar per un sistema diferent. Això al final el que ens dona és més flexibilitat i més opcions, que el que faran és fer créixer el rendiment de l’equip”, assenyala Oriol Romeu, conscient també que la preparació física ha de tenir més pes que mai per aquests canvis entre un calendari atapeït i llargues aturades. “Físicament hem d’estar preparats per al que ve, donant al cos les càrregues que es necessiten. Ara ens venen tres partits en una setmana i hem de saber-nos recuperar bé. Si tots estem preparats per jugar serà millor per a l’entrenador i podrem oferir un millor nivell.”

Amb la mirada en el més immediat, però visualitzant el futur, Oriol Romeu també té clar que el Girona “té equip per aconseguir l’objectiu de la permanència” però que serà el temps qui els acabi posant a lloc.

LA VALORACIÓ

Ens venen partits durs i complicats però tenim ganes de veure en quin nivell estem i esperem continuar en la mateixa línia

VALOR AFEGIT

Fins ara hem competit molt bé i aquest ha de ser el camí. Crec que plantarem cara a la Real Sociedad i a l’Atlético
Quan tens tanta possessió i ocasions com el dia del Betis el que has de fer és continuar igual. Hem de continuar sent un equip valent
La Real Sociedad és un gran equip i amb grans jugadors però esperem igualar la seva intensitat
Oriol Romeu
migcampista del girona
El d’Ulldecona té clar que el nivell de l’equip creixerà ara que la infermeria es buida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)