Girona

L’empenta de Montilivi

El Girona rep la Real Sociedad (a les 18.30h), com el Betis, un dels equips més en forma i que millor joc fa de la lliga

Els de Míchel Sánchez volen confirmar davant la seva afició el bon sabor de boca que va deixar l’equip el darrer partit abans de l’aturada tot i acabar amb derrota al Benito Villamarín

El Girona rep la visita de la Real Sociedad, un dels equip més en forma del campionat, com ho era el Betis, l’últim rival abans de l’aturada de la lliga els darrers quinze dies (a les 18.30 h). El conjunt dirigit per Míchel Sánchez té clar que on s’ha de fer fort és davant dels seus fidels aficionats, que tenen una de les claus que obrirà la porta de la permanència. I és que fer-se forts a Montilivi serà la primera pedra per tal que els gironins puguin construir el camí cap al gran i únic objectiu. Després de guanyar dos dels tres duels que hi ha disputat –contra el Getafe (3-1) i el Valladolid (2-1)–, els blanc-i-vermells no tenen por de cap rival si noten l’empenta dels seguidors, tot i saber que els donostiarres tenen un ampli repertori d’individualitats i joc grupal que els estan donant bons resultats els darrers anys –s’han classificat per jugar competició europea els darrers tres cursos i van guanyar la copa de la campanya 2019/20.

El proper adversari del Girona fa anys que fa les coses seguint un criteri i que ha confiat l’equip en un mateix entrenador. Imanol Alguacil encadena cinc temporades com a màxim responsable tècnic i la seva idea ja ha fet forat a fons en un equip que té múltiples peces procedents del planter de Zubieta –l’equip filial va militar a segona A, en què va competir amb els gironins, el curs passat. L’equip txuri urdin ha perdut només dos partits de lliga –contra el Barça (1-4) i el Getafe (2-1)– i ha pogut vèncer en desplaçaments exigents, com ara al camp del Cadis i el de l’Elx (0-1) –també a Old Trafford, contra el Manchester United en la fase de grups de la lliga d’Europa (0-1).

La Real arriba a Montilivi amb baixes de renom com ara les del seu jugador més important, Mikel Oyarzabal, que està ja en la recta final de la recuperació d’una lesió als lligaments encreuats del genoll. A més, els bascos tampoc poden comptar amb Ali Cho i Umar Sadiq, que havien de ser dos dels seus referents principals en l’atac després de la venda multimilionària d’Alexander Isak al Newcastle per 70 milions d’euros. El nigerià Sadiq, procedent de l’Almeria, havia d’agafar el relleu del suec, però en el seu tercer partit amb la Real va patir un trencament de lligaments encreuats, un cop dur per als d’Alguacil, que, tot i això, disposen d’elements interessants que estan agafant responsabilitat, com ara Take Kubo, Brais Méndez, David Silva i Alexander Sorloth. Qui els voldria.

Reinier, 4-5 setmanes fora

El Girona haurà de fer un partit perfecte, el del camp del Betis no ho va ser per poc i no li va servir ni esgarrapar un sol punt, si vol sumar en un tram del calendari dur amb l’Atlético del Cholo Simeone esperant a la cantonada la proper jornada. Novament, Míchel estarà condicionat per les baixes que arrossega. I és que, si bé el de Vallecas recupera Stuani, Yangel, Terrats, Iván Martín i Ureña, tot i que molts d’ells no estan per jugar més d’una estona, s’afegeixen a la llista de baixes que ja formaven Borja García, Ibrahima i David López, el brasiler Reinier Jesús, amb una ruptura al bíceps femoral que el mantindrà allunyat dels terrenys de joc durant tot el carregat i exigent mes d’octubre (entre quatre i cinc setmanes de baixa), i Samu Saiz, que arrossega unes molèsties al peu. És l’hora de Vallejo, o fins i tot de Toni Villa, per acompanyar Riquelme a la mitjapunta de l’atac.

LA BONA NOTÍCIA

Stuani, Yangel, Terrats, Iván Martín i Ureña tornen a estar disponibles

CONDICIONATS

Reinier i Samu Saiz s’afegeixen a les baixes d’Ibrahima, Borja García i David López

Imanol: “El Girona juga molt bé”

L’entrenador de la Real Sociedad, Imanol Alguacil, va lloar el joc del rival, el Girona, els seus mecanismes i els recursos de què disposa: “Ens enfrontem a un rival que pot jugar amb línia de cinc, de quatre i amb possibilitats de fer coses diferents amb i sense pilota. Crec que miraran per ells mateixos com sempre han fet, un aspecte que els ha portat a primera”, comentava el tècnic basc, que hi afegia: “És un equip que juga molt bé al futbol, que no la rifa, tots els jugadors la volen i disposa de peces de molta qualitat i velocitat. En definitiva, és un equip que està fent bé les coses.”

Imanol avisa els seus, però confia que no abaixin les prestacions mostrades fins ara: “Serà un partit difícil, com tots, però si fem el nostre joc, com estem demostrant, estarem més a prop de la victòria”, sentenciava.

Els precedents, per als gironins

El Girona i la Real Sociedad s’han enfrontat quatre vegades en la lliga amb un balanç lleugerament favorable al conjunt blanc-i-vermell, que ha guanyat als donostiarres en una ocasió, el curs 2009/10 a segona, i ha empatat en els altres tres partits. Precisament en els dos duels a primera, la Real sempre ha esgarrapat un punt de Montilivi gràcies a l’1-1 de la campanya 2017/18 –Willian José va avançar els bascos i Stuani va empatar–, i al 0-0 del curs següent.

Anteriorment, els dos equips van veure’s les cares en tres ocasions, els anys trenta i quaranta, amb dues victòries gironines i una sola de basca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)