Girona

Fragilitat excessiva

El Girona paga molt cara la feblesa defensiva dins l’àrea i perd contra la Real Sociedad tot i marcar tres gols a casa, en un autèntic partidàs

Els gironins s’avancen dues vegades en el marcador, però no en fan prou abans d’una última mitja hora per oblidar al darrere

Girona 3 Real Sociedad 5

GIRONA:Juan Carlos; Santi Bueno, Bernardo, Juanpe (Valery, 76’); Arnau (Yan Couto, 79’), Oriol Romeu, Aleix Garcia (Ureña, 79’), Miguel Gutiérrez; Riquelme, Manu Vallejo (Herrera, 54’); i Taty Castellanos.REAL SOCIEDAD:Álex Remiro; Gorosabel (Álex Sola, 55’), Aritz (Guevara, 83’), Pacheco, Aihen; Zubimendi; Brais Méndez, Merino; Silva (Turrientes, 83’); Take (Navarro, 88’) i Sorloth (Carlos Fernández, 88’).GOLS:0-1 (8’) Sorloth. 1-1 (23’) Riquelme. 2-1 (27’) Arnau. 2-2 (42’) Sorloth. 3-2 (48’) Taty Castellanos. 3-3 (66’) Brais Méndez. 3-4 (71’) Zubimendi. 3-5 (85’) Take Kubo.ÀRBITRE:Melero López, del comitè andalús.T.G.:A Oriol Romeu (56’), Miguel Gutiérrez (65’) i Taty Castellanos (92’), del Girona; i a Mikel Merino (87’), de la Real Sociedad.T.V.:Cap.PÚBLIC:12.217 espectadors a l’estadi de Montilivi.

Divuit anys després, el Girona va encaixar cinc gols a Montilivi. Lògicament, és impossible guanyar així. I el més probable és que també ho fos treure’n conclusions positives, però la veritat és que el partit d’ahir va deixar força coses per a un Girona que, això sí, continuarà una setmana més amb només set punts, tres per sobre de la zona de descens. El resum d’ahir és simple: el Girona és un tros d’equip, capaç de competir de tu a tu contra tota una Real Sociedad, però té un problema molt greu en defensa, com demostra el 3-5 final. Fer tres gols a la Real Sociedad segurament no entrava en gaires previsions, i parla molt bé d’un Girona que, ahir sí, va ser molt efectiu de cara a porteria –la Real encara ho va ser més–. Ara bé, encaixar-ne cinc és imperdonable, i més tal com es van rebre algunes d’aquestes dianes. I, és clar, després afloren les lamentacions, ja que els gironins es van arribar a veure amb la victòria a la butxaca quan guanyaven dos a un i tres a dos.

Espectacle amarg

Serà un dels partits que es recordaran durant molt de temps i per als aficionats neutrals va ser una oda al futbol ofensiu, amb dos equips valents que van intentar dominar durant els 90 minuts. És cert que el Girona no va començar gens bé, mig adormit i intimidat per la pressió de la Real, i li va costar fer el primer gol de la tarda, en el minut 8, després d’una jugada de tiralínies que va resoldre Sorloth. Els de Míchel, ahir dirigits a la gespa per Salva Fúnez per la sanció al madrileny, van trobar abans el gol que el bon joc. Però quin tros de gol. Riquelme va fer un túnel a Zubimendi, va engaltar des de fora de l’àrea un xutàs a l’escaire i va signar un dels gols de la lliga sense cap mena de dubte (23’). Era l’empat a un, i l’eufòria va créixer just després, amb el 2-1 d’Arnau (27’), el més llest dins l’àrea per resoldre una jugada força caòtica. Amb els gols i la remuntada momentània, el Girona va créixer futbolísticament i va igualar les forces amb la Real, sense que cap dels dos equips disposés d’ocasions. Era un guió que interessava al Girona, fins que va aparèixer el primer error defensiu. Juanpe va llançar molt malament el fora de joc i Sorloth, de nou, va empatar el partit en el minut 42.

Després de la represa, el guió va tornar a somriure al Girona, que va trobar el 3-2 amb un bon gol de Taty Castellanos, ajudat per un Remiro que no va estar del tot fi (48’). Van ser els millors minuts del Girona, que fins i tot va tenir ocasions per fer el quart. Després, però, va arribar el drama al darrere. Primer, en una falta lateral que Brais Méndez va centrar molt tancada i, sense que ningú la rematés, es va acabar colant al fons de la porteria (66’). Segona badada, segon gol encaixat. I cinc minuts després, el tercer error greu. Mikel Merino va controlar fatal entre Bernardo i Juanpe una centrada des de l’esquerra, però els dos centrals i Juan Carlos es van adormir i Zubimendi va ser el més ràpid per arribar i marcar el 3-4 a plaer (71’). Anímicament, al Girona li va costar reaccionar, i quan va tenir les ocasions va topar amb un Remiro estel·lar abans que la Real Sociedad sentenciés el partit al contraatac amb un gol de Kubo (85’). Un càstig merescut en un dia negre dels gironins en la defensa de l’àrea.

REACCIÓ INICIAL

Els gols de Riquelme i Arnau fan pujar el 2-1 al marcador després d’un mal inici

AL DAVANT DE NOU

Taty, en la segona part, marca el 3-2 i torna a avançar un Girona molt efectiu fins llavors

ERRADES

Molt tous al darrere, els gironins regalen el 3-3 i el 3-4 i diuen adeu al partit