Girona

Una dada per estripar

El Girona és un dels cinc equips que encara no han aconseguit cap porteria a zero en aquesta temporada, una dada que ha de trencar de seguida per acumular bones sensacions defensives que li aportin més seguretat i solidesa com a bloc. Si bé és cert que l’equip dirigit per Míchel Sánchez no és dels que més ocasions de gol concedeixen al contrincant –en l’últim duel contra la Real sí que va tenir més feina del compte–, el cert és que els errors propis, la falta de contundència en segons quines accions i la qualitat del rival, en altres, l’han penalitzat fins a arribar a la preocupació general amb les cinc dianes encaixades contra els donostiarres. Els gironins comparteixen el dubtós honor d’haver rebut com a mínim un gol en cada una de les set jornades, amb l’Almeria, l’Elx i, qui ho havia de dir, equips de l’entitat del Sevilla o el mateix Real Madrid. Els tres primers es troben a la part baixa de la taula –sorprèn la posició dels sevillistes–, mentre que els madrilenys ocupen la segona plaça amb els mateixos punts que el Barça després de guanyar sis partits i empatar-ne un. La pólvora i l’efectivitat dels d’Ancelotti els han permès tapar un problema poc comú per a un equip de tant potencial que es troba a la part alta. I és que el Barça sí que ha fet un pas endavant a nivell defensiu amb sis porteries a zero en set jornades –només ha encaixat un gol–, l’equip que més n’ha aconseguit seguit del Vila-real (5) i l’Athletic (4).

El conjunt gironí ha de tancar la porteria si vol continuar sumant punts i no fiar-ho tot a una parcel·la ofensiva en què també li ha costat augmentar l’efectivitat en cada ocasió de gol que genera. Els equips que lluiten per no descendir, com els blanc-i-vermells, estan obligats a ser sòlids al darrere, sabedors que la qualitat i els gols van cars en la categoria i que cal treure el màxim rendiment dels que es poden fer. En aquest aspecte, cada gol que han marcat els de Míchel suposa 0,7 punts en la taula, mentre que per a equips com el Betis, que n’ha fet deu com els gironins, cada gol li val 1,5 punts.

Trobar l’equilibri defensa-atac és la principal feina que té el Girona en les pròximes jornades per redreçar la situació i evitar les posicions fatídiques de descens a segona. Fer-ho contra l’Atlético al Cívitas Metropolitano dissabte (16.15 h) sembla una utopia, però, si s’aconsegueix, l’augment de confiança i moral per a una línia defensiva que comença a estar assenyalada segur que aportarà tranquil·litat en un octubre carregat i crucial.

LES PORTERIES A ZERO A PRIMERA

6
Barça
5
Vila-real
4
Athletic Club
3
Betis, Atlético, Mallorca i Celta
2
Cadis, València, Real Sociedad, Rayo, Osasuna i Getafe
1
Espanyol i Valladolid
0
Sevilla, Almeria, Elx, Madrid i Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)